Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Van a kormány körül legalább egy képzett műkörmös, aki ért ehhez?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vidám ébredést, boldog napot mindenkinek! Legalább kettőt a háromból. Intelligens robotokat fejleszt a Boston Dynamics és a Hyundai. Ez egy cím az Sg.hu-ról, én nagyon örülök a fejlesztésnek meg minden. De felmerült bennem a gondolat, talán érdemes lenne jobban elmerülni ebben a témában, és még az intelligens robotok kifejlesztése előtt rá kellene állni az intelligens politikus és intelligens választópolgár kifejlesztésére. Mindjárt jobb lenne ez a világ. Nem kicsit, hanem nagyon.

Ameddig ez a csoda bekövetkezik, minimum mindmeghalunk. Ha az ember – mint én tegnap – óvatlanul megy egy kört a honi médiában, a végén már csak azt a fix pontot keresi, ami képes megtartani a súlyát, ha nem marad más megoldás. Hirtelen nem is tudtam eldönteni, hogy szomjan fogok pusztulni, elvisz a berobbanó őszt hozó vihar, megfagyok, éhen veszek vagy elvisznek a minden irányból támadó űrlények. Értem én, hogy kell a kattintás, de ennyire talán nem kellene túltolni a dolgot. Főként most, amikor az ország gazdája el van csellengve. Rohantam volna a főni közösségi oldalára némi vígaszért, de kiderült, hogy vagy még nyaral az országos világvége kellős közepén, vagy nem találja a borotváját, vagy csak nem érdekli az ő népe, mert semmi életjelet nem adott. Semennyit nem javított a közérzetemen Németh Szilárd, aki kiposztolt egy fotót önmagáról és Gulyás Gergelyről, ami fölé ezt írta (nyilván nem maga a mester, hanem a közösségi oldala kezelésével megbízott személyzet):

Megkezdődött az energia-veszélyhelyzeti operatív törzs ülése.

Már tényleg semmi más nem hiányzik ennek a nyomorult országnak, csak az, hogy ez a két szakember beszélje meg az energia-veszélyhelyzetet, pláne bármiben döntést hozzanak. Miért nem süt inkább pacalos piskótát vagy valami hasonló finomságot? Tényleg mindmeghalunk. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy az őhazájuk Horthy szobrot avat a Parlamentben, azon belül is Dúró Dóra íróasztalának a tetején. Kövér László nem tépi szét magát heveny idegességében – gyanítom, maga is megjelenik majd időnként a szobornál és elrebeg egy imát -, pedig hihetetlenül kifinomult az ő idegrendszere, könnyen felbőszül.

Csehország mint az Európai Unió Tanácsának soros elnöke szeptember 9-ére összehívta Brüsszelbe az Európai Unió energiaügyi minisztereinek rendkívüli tanácskozását- jelentette be Jozef Síkela cseh ipari és közlekedési miniszter hétfőn Prágában sajtótájékoztatón.

Síkela szerint a találkozón megvitatják a jelenlegi energiaválságot és a szükséges konkrét sürgősségi intézkedéseket.
    A miniszter újságírók előtt azt mondta, hogy az európai energetikai piac összeomlott, ezért sürgős intézkedésekre van szükség. Az energiaválságért Síkela Oroszországot, Vlagyimir Putyin orosz elnök politikáját tette felelőssé. A másik fontos ok, hogy Európában nagy szárazság van, ami nehezíti a vízerőművek működtetését, illetve az a tény, hogy például Franciaországban jelenleg különböző okokból leállt az atomerőművek mintegy fele.
    A Európai Unió energiaügyi tanácsának rendkívüli brüsszeli ülésén Síkela szerint a miniszterek megvitatják majd a gázárak maximálására tett javaslatot. Rámutatott, hogy a gáz az egyik legfontosabb alapanyaga az áramtermelésnek.
    Jozef Síkela úgy vélte: ez az út kevésbé költséges megoldása a jelenlegi problémának, mintha az áramárakat kellene csökkenteni. (MTI)

Na bakker! Hosszú perceket áldoztam az amúgy is véges életemből arra, hogy ide tudjam írni, nálunk ki az energiaügyi miniszter. Kudarcot vallottam, nincs is ilyen minisztérium, nemhogy miniszter. Most mi lesz? Kit küldenek? Koncz Zsófiát? Németh Szilárdot? Szijjártót? Mészáros Lőrincet? Orbán Valamelyik unokáját? Van a kormány körül legalább egy képzett műkörmös, aki ért ehhez? Ha már eszembe jutott Szijjártó, nem tudok elmenni szó nélkül a tény mellett, hogy ameddig a főnöke a felismerhetetlenségig ellazulva nyaralgat valahol, és csak véletlenül arra kószáló fideszes képviselők futnak össze vele alkalmanként, hogy hírt adjanak róla, mennyire remekül nyaral, a külügyminiszter átvette a békegalamb-missziót. Most éppen Szlovéniában mesélt arról, hogy már több mint fél éve háború van, ez kárt okoz nekünk – és nyilván mindenki másnak is, de az mindenki más baja – (a háború halálos áldozatairól nem esett szó, az biztosan vele jár és rendben van, ám az anyagi kár sokkoló), ezért szankciók helyett azon nyomban be kell fejezni a háborút. Én kivételesen örömmel hozzájárulok Mipetink ukrajnai utazásához anyagilag. Röppenjen oda szépen – ha igaz, Novák Katalin és férje már meg vannak áldva, úgyhogy vissza tudják adni azt a katonai gépet, amivel röpködtek -, szintén csak kivételesen felhatalmazom a külügyminisztert, hogy a nevemben is akarjon békét, sőt, a sok karattyolás helyett csináljon békét. Aki a kínai piacon képes oltóanyagot és horkolásgátló gépet vásárolni olyan profi módon, hogy más országok vezetői is őt hívogatják, hogy adja már meg a dílere számát, az békét is tud csinálni, csak akarni kell.

Addig is, ameddig csatarendbe áll a magyar politika nyaralástól kisimult harci egysége, mi tápászkodjunk felfelé és végezzük a dolgunkat, mert valószínűleg ma is leharap a kiflicsücsökből egy darabot az infláció. Jó ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.