Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Közben a saját maguktól is megvédett, akciós csirkeszárnyvéggel és ideológiai moslékkal etetett magyar emberek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidám jó reggelt, gyönyörű kilátásokat, reménnyel teljes jobb napokat kívánok mindenkinek! Minden jel arra utal, hogy teljesen indokolt a hurráoptimizmus. Ha valamikor, most feltétlenül. Az önmagával és a nagybetűs CSODÁVAL határos Unortodoxisztánban ez nem kérdés. Ahol az összeomlás, visszaesés, csökkenés és fölbeállás is abszolút sikertörténet már vagy tizenhárom éve. A megfejtő kulcs mindenhez az, hogy a megfelelő irányból kell nézni, a megfelelő helyekről kell tájékozódni arról, hogy minden tökéletes, ennél jobb már rohadtul nem is lehetne.

Példának okáért ott, ahol jogvégzett sufnijogászok, bírósági fogalmazók, jogerősen bűnözőnek is nevezhető dörzsölt Goebbels-imitátorok és korrupt nyugalmazott rendőrök között Palkovics László a tudományos szaktekintély, az látszik, hogy pontosabban kellene ismerni, hogy adott helyen, adott időben milyen lesz az időjárás. Onnan egyértelműen és világosan az látszik, hogy a szabadságon lévő, a csilliárdos tűzijáték szervezésében egy pillanatig részt nem vevő szakember tehet a kormány operatív törzsi mamelukjai által meghozott politikai döntésről. Ahonnan Palkovics László saját magára tekint a pártszolgálatos média szerecsenmosdató közreműködésével, azt látja, hogy tudós ember nem ítéli meg a kollégái tevékenységét. Vagyis Palkovics László gépészmérnök szerint ő tudós ember, aki nem szól bele semmibe, csak rendet tart és működtet, de amúgy ott sem volt az operatív törzsi gyűlésen, és tűzijátékra sem jár.

Mindenhonnan máshonnan, Ausztriától Új-Zélandig az látszik, hogy a fél világ megrökönyödéssel és sajnálattal vegyes röhögéssel figyeli, hogy Európa sötét bugyrában egy elszabadult önkényuralom hisztérikus tisztogatásba kezd, amiért az időjárást sajnos annyi minden mással ellentétben nem sikerült totális kontroll alá vonni. Majd legközelebb akkor lesz érdemes ezzel a témával foglalkozni, amikor az OMSZ teljes munkaközössége kivétel nélkül veszi a kalapját, és hagyja, hogy a Gulyás Gergellyel versenyt futva hazudozó Palkovics kiváló tudományos humánerőforrást kerítsen az OMSZ-hez. Holliktól Kósáig csupa szakmai kiválóságok tolják az állampárt szekerét, nem lesz nehéz találni néhány multifunkcionális droidot a feladatra. Aki majd megrendelésre jelenti az időjárást. Is. Vagy sőt: a legegyszerűbb az lenne, ha egyenesen a miniszter tudós gépészmérnök úr állna az OMSZ élére. Aki akkora troll, pontosabban annyi tetves önkritikai érzéke nincs, hogy egy ilyen ocsmány történet után képes odatolni a pofáját egy METEOROLÓGIAI konferenciára ELŐADNI (értsd: a meteorológia és a klimatológia legújabb kihívásainak megvitatására összehívott szeánszon osztja majd az észt), attól ez a minimum. Addig meg pont jó lesz ideiglenes főnöknek az eddigi gazdasági elnökhelyettes, aki ugyan nem meteorológiai szakember, csak idén április elsejétől ül a székében, viszont hűséges cseléd, ő az OMSZ elnökségi tagjai közül az egyetlen, aki nem írta alá a kirúgott vezetők kirúgása ellen tiltakozó közleményt.

De vegyünk egy másik példát. Ott, ahol jogvégzett sufnijogászok, bírósági fogalmazók, jogerősen bűnözőnek is nevezhető dörzsölt Goebbels-imitátorok és korrupt nyugalmazott rendőrök között Palkovics László a tudományos szaktekintély, úgy látszik, hogy egy energetikai, gazdasági, minden oldali válság kellős közepén aktuális valóra váltani azt az évtizedes dédelgetett álmot, miszerint a telekommunikációs piacot is át kell pakolni az Orbán Zrt. tulajdonába. Ami akkora üzlet lesz 715 milliárd adófizetői forintból, hogy majd abból fussa béremelésre is a rendületlenül kreténnek nézett, megvetett pedagógusoknak. Mindenhonnan máshonnan úgy látszik, hogy az adófizetők – akiknek egy része mobilelőfizető is – rohadtul megszívják a dolgot. Ennek mindenhonnan máshonnan nézve, mint ahonnan a korrupció kormánya nézi, elég kézenfekvő okai vannak. A nemzetstratégiai rablómese örve alatt ebben a szektorban is korlátozzák, illetve idővel majd teljesen kinyírják a versenyt. Ezt pedig a növekvő árakban és a szolgáltatás egyre gyatrább minőségében érzik majd meg az ügyfelek. Sebaj, majd vigasztalhatják magukat azzal, hogy mégiscsak egy kivételes ország az, amelynek kormánya válság idején egy rezsivédelmi alapnyi, egy másfél Puskás Arénányi pénzt elő tud varázsolni egy telekommunikációs cégért a sleppnek, holott éppen a pedagógusok bérét is lazán rendezhetné belőle. De ha nem muszáj, akkor miért tennének ilyet? Egyáltalán nem muszáj, tökéletesen működik úgy is, ahogy féldiktatúrákban működik. Szájba rúgjuk a piacot, részben közpénzből felvásároljuk a kiszemelt szolgáltatót (jelen esetben a rohadtul fontos, stratégiai infrastruktúrának számító mobilhálózatot üzemeltető céget), az irányítást meg rábízzuk a lojális strómanunkra. Ez legalább hozza a pénzt. Nekünk, korrupt autokratáknak. A tanárok meg csak viszik a pénzt, hogy rohadnának meg. Akárcsak az egész oktatás, ami a Vodafone-biznisszel ellentétben nem befektetés, hanem költség. Úgyhogy csak a megfelelő helyről kell tájékozódnunk, és akkor minden fasza. A magyar közoktatással minden rendben van. Bezzeg az amerikai közoktatás maga a nemzeti katasztrófa. Még jó, hogy Magyarországon minden rendben van, az alábbiakból semmi nem igaz ránk. Hála a jóistennek.

Pályájukat tömegesen elhagyó tanárok, sztrájkok, bizonytalan gyerekek, dühös szülők, alacsony színvonalú oktatás, erőszak, ideológiai háború. Megkezdődött az új tanév az Egyesült Államokban. Egyes szakértők már nem csak közoktatási válságról, hanem nemzeti katasztrófáról beszélnek, hiszen a jövő nemzedék sorsa forog kockán. (Index)

Vagy itt van egy harmadik, egészen friss példa – miszerint a KSH azt találta, hogy a félmillió forintot is meghaladja az átlagkereset -, amelyen keresztül szintén kiválóan megvilágítható, hogy tényleg csak az számít, hogy mit honnan nézünk. Az alternatív univerzumban, ahol jogvégzett sufnijogászok, bírósági fogalmazók, jogerősen bűnözőnek is nevezhető dörzsölt Goebbels-imitátorok és korrupt nyugalmazott rendőrök között Palkovics László a tudományos szaktekintély, fantasztikus mértékű előrelépést tapasztalhatnak a mimagyarok a keresetnövekedésük terén. Ágazati béremelések, megemelt minimálbér, megemelt garantált bérminimum, a kormány munkaalapú gazdaság kiépítésében elért csodálatos eredményei, amelyek megvédik a magyar családokat, akiknek csak annyi a feladatuk, hogy a nagyarányú béremelések nyomán szemmel látható, kétszámjegyű ütemű, akár egész évben is kitartó keresetnövekedésért hálát rebegjenek a nertársaknak. Ha viszont a zsebek és a valóság oldaláról szemlélődünk, akkor az 503 ezres bruttó átlagbér azt jelenti, hogy VALÓJÁBAN a közpénzt hűtlenül kezelő fideszes államnak adót fizető dolgozók fele 280 ezer forintnál is kevesebbet visz haza havonta. Vagyis tekintettel a száguldva vágtató inflációra, propaganda ide vagy oda, a reálkereset mindössze 3,3 százalékkal nőtt.

Úgy, hogy közben a saját maguktól is megvédett, csirkeszárnyvéggel és náci ideológiai moslékkal etetett magyaremberek Európa legdurvábban dráguló élelmiszereit kénytelenek megvenni a boltokban. Valamiért az a helyzet, hogy sehol máshol Európában nem drágulnak olyan mértékben az élelmiszerek, mint Magyarországon. Ha a toronydarut, az átmeneti férfikabátot és a kerti törpék piacát sújtó inflációtól eltekintünk, és csak a 21 százalékos emelkedéssel sújtott élelmiszerárakat nézzük, akkor kijelenthetjük, hogy most kell szerénynek lenni, mert most megint van mire: felértünk Európa tetejére. A kenyér, a hús, a gyümölcs, de még a sör és az alkoholmentes italok árát tekintve is ténykérdés, hogy Unortodoxisztán mindenkinél is jobban teljesít. Csak a megfelelő szögből és megvilágításból kell nézni, ugye.

Egy szó, mint száz: nem kell kétségbe esni. Lehet, hogy fél, avagy egy éven belül recesszióba süllyed a magyar gazdaság, lehet, hogy az energia árának választási ígéretekkel szembemenő brutális emelése földhöz vágja családok tömegeit, akik nem fogják tudni kigazdálkodni a rohadtul megemelt bérükből a rezsiköltségeket (se), ellenben jó hír és mindannyiunk számára az öröm forrása, hogy az Orbán dinasztia – hivatalosan Orbán Győző – hatvanpusztai birtokán annyi napelemet szereltek fel, hogy akár egy egész évre elegendő áramot is termelhet a haszonélvezőknek. A hatvanpusztai majorság tulajdonosainak nem kell aggódniuk a növekvő rezsiárak miatt, mert ahogy egy neobarokk dakota közmondás tartja: mindenki annyit ér, amennyije van. Nekik van. Intéztek maguknak. Ezért tartják az országot. Ezzel szemben akinek a léte bizonytalanságán kívül más nemigen jutott, annak nem marad más hátra, mint hinni. Hátha az segít. Novák Katalin szemtelen fideszes pártkatona nemzetegyesítő államelnök majd biztos intéz valamit ma Ferenc pápánál ez ügyben, ha már jelenése van neki ott. Innen folyt. köv.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.