Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor halványodó álma

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt kívánok mindenkinek! Becsüljük meg jól ezt az országot, mert ilyen nincs máshol, az egyszer biztos! Hogy a meteorológusok is politikai nyomásgyakorlásnak vannak kitéve, az szerintem a maga nemében teljesen egyedülálló. Pláne, hogy szó sincs tévedésről, ilyesmi simán előfordul mifelénk. Ahogy az is, hogy a pártpropagandisták arról csacsognak a közpénztévében, hogy talán szabotázsról van szó. Bizonyára. Érdekes szerintem, hogy az én tapasztalataim szerint az OMSZ igen kis százalékban találja el az időjárás várható alakulását évek óta, de valahogy eddig ez senkit nem zavart. Mindeközben az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke hinni nem akar a szemének, hiszen nála, a Nagy Embernél is vizsgálódni merészel a hatóság, a magánrezidenciáján házkutatást tartottak és lefoglaltak egy csomó iratot, melyek egy jókora része – legalábbis a jelenlegi tudásunk szerint – nem is lehetett volna nála. A friss hírek szerint 700 oldalnyi titkos iratot hurcolt haza, melyeket nem lett volna szabad aktív elnökként sem kivinni a Fehér Házból, nemhogy leváltott elnökként. A szellemi képességeire jellemző, hogy azzal védekezett: elnökként ő feloldotta ezeknek az iratoknak a titkosítását, tehát azt már lehetett hurcolni. Az ott nem pontosan így működik. Ő is politikai nyomásgyakorlásról beszél. Természetesen. Ha én jól látom, napról napra csökken annak a valószínűsége, hogy Orbán Viktor álma valóra válik, és ismét Trump lehet az USA elnöke. Arrafelé valahogy máshogy működnek a dolgok, nincsenek annyira bekötve a független hatóságok az uralkodóhoz. Nem ezzel függ össze, csak éppen jött szembe a hír, hogy Argentínában 12 év börtönt kér az ügyészség a volt államfőre, jelenlegi alelnökre. A vád szerint Cristina Fernández de Kirchner 51 esetben közreműködött abban, hogy barátjának ítéljenek oda a hatóságok útépítési közbeszerzést. Ez ilyen virágzóan illiberális demokráciából nézve – amilyen Magyarország – el sem képzelhető. Ugyi?

Az az érzésem, az Orbán körül keringő okosok már nagyjából biztosak abban, hogy hiába tesz úgy a magyar kormány, mintha hajlandó lenne visszacsámpázni a jogállami működés irányába, az uniótól nem igazán várható mostanában jelentősebb pénz. Így aztán az Alapjogokért Központ nevű intézmény szemrebbenés nélkül beszélhet hülyeségeket, különösebb kockázata már nincs a dolognak:

Az elhibázott uniós szankciós politika miatt növekvő energiaárak és a háborús infláció megfékezése, a gazdasági válság kezelése érdekében szükséges lépések helyett Brüsszel politikai vitát generál hazánkkal szemben. Ennek során a Bizottság több ponton a nemzeti szuverenitás körébe tartozó kérdésekbe kíván beleszólni. A jogállamisági eljárás már réges-régen nem jogi természetű vita, sokkal inkább a brüsszeli politikai és ideológiai nyomásgyakorlásról szól, mellyel a magyar érdekek feladására kényszerítenék hazánkat.

Magyarországot azért támadják, mert kiáll a nemzeti érdekek, a magyar emberek, családok és gyermekek védelméért. Az uniós testület célja megbüntetni hazánkat, a magyar állampolgárokat és elvonni, de legalábbis késleltetni a Magyarországnak járó uniós forrásokat. Példát akarnak statuálni hazánkkal, és üzenni kívánnak a nemzeti érdekekért kiálló tagállamok számára, hogy a brüsszeli „elvárásoknak” való meg nem felelés súlyos politikai-pénzügyi következményekkel járhat. (Origo)

Az energiaárak már bőven növekedésben voltak akkor, amikor Putyin volt kedves lerohanni Ukrajnát. Az orosz fővezér már akkor úgy taktikázott, hogy több pénz csordogáljon be az energiahordozókért, mint addig. Ugyanis a háborúhoz elsősorban pénzre van szükség. Az infláció is bőven a háború előtt kezdett durván emelkedni. Azt pedig egyáltalán nem értem, hogy miből gondolhatja azt bárki, ha az unió adja a pénzt Magyarországnak, szemet huny a kormány geciségeivel szemben – ahogy tette ezt az ország csatlakozása óta mindig, különösen az elmúlt 12 év minden eddigit meghaladó korrupciója fényében -, akkor majd el fog múlni az infláció, és olcsóbb lesz az energia.

Nem lesz ilyesmi, főként a jogállamiság nem lebeg ártunk és ormányunk szeme előtt. Jogállamban ugyanis el kellene számolni ezzel-azzal – a hatvanpusztai birtoktól kezdve a kormánygéppel röpködésen át meteorológusok és diplomaták kirugdosásáig, és most a legújabb produkcióig, hogy a háborúra hivatkozva egy kurva fillért nem óhajt fizetni a kormány a fővárosnak területhasználatért az augusztus 27-én megtartani szándékozott pót-tűzijátékért -, és nagyon súlyos dolgok is vannak ám a listán, nem csak holmi százmilliós tételek.

Mindeközben a párhuzamos univerzum eseményeiről beszámoló lakájmédiában arról ontják az írásokat szorgosék, hogy az EU még mindig nem oszlatta fel a maffiaszerűen működő Európai Gazdasági és Szociális Bizottságot, támadnak a migránsok, Németországban sötét kirakatok lesznek, és a szobában kell majd szarni, Biden bukni fog, Karácsony Gergely öngólt lőtt, Gyurcsány Horn Gyulaként térne vissza a hatalomba, Tóth Gabi nem posztol egy darabig, mert sokan bántják a művésznőt. Érdekes lehet az élet a valóság túlfelén, de valahogy most sem kaptam kedvet ahhoz, hogy oda cuccoljak. Ellenben veszem a búcsúmat, jó ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek! Mi szokásunk szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.