Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Statuálnak az elvtársak. Építik az omladozó NER fal helyett-mellett a félelem és hallgatás falát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! A tegnapi nap roppantul vidáman (sírvavigadamagyar) indult, mert a kormány – nyaralás ide vagy oda – kitalálta, mi módon tud hatékonyan beavatkozni az egyre égetőbb pedagógushiány megoldása érdekében. Azt sütötték ki a nertársak, hogy egy egész éven át kaphatja a nyugdíjas pedagógus a nyugdíját is, a fizetését is, ha ismét munkába áll. Hádejó! Mindjárt más lesz. Már csak azt kellene elmagyarázni, mi a faszért kellett annak idején beavatkozni ebbe (is), miért vette el ugyanez a kormány a közalkalmazottaktól azt az alapvető jogukat, hogy amikor jogosultak a nyugellátásra, de még képesek és akarnak dolgozni, akkor megkapják a nekik járó nyugdíjat is, a munkájukért járó bérüket is. Jó, tudom persze a megoldást. Akkor az volt, hogy az öregeket ki kellett tolni a munkaerőpiacról – elsősorban a bírákat, mentek velük orvosok, pedagógusok is. Ahol dolgoznak, ott hullik a forgács), mert kellett a hely a fiataloknak. Most pedig nincs elég fiatal pedagógus – miért lenne? Senki nem az örök nyomorgásra akarja berendezni a jövőjét -, jó lesz nekünk az az idősebb pedagógus is, akit eddig elzavartunk, nem tudni, milyen lelki traumát okozva azoknak, akiknek az életet jelentette az oktatás, de nem akarták rommá dolgozni magukat ingyen. Korrekt. Mint minden, ami ebben az országban történik. Nem ám csak a pedagógusok jöhetnek vissza (ismétlem, egy évre), hanem a szociális szférában, a gyermekvédelemben dolgozók is. Bizonyám. Tudom, hogy rengeteg nagyon jó pedagógus kényszerült nyugdíjba, holott még boldogan és jól tanított volna a többségük. Abban azonban van egy kissé riasztó, ha átsuhan az agyamon, hogy az a pedagógus, aki 10-15 éve nyugdíjban van (régebben alacsonyabb volt a nyugdíjkorhatár), kiesett a napi rutinból, nem képezte magát, talán már a gondolkodása sem olyan, mint régen, most azonban kelleni fog a plusz pénz a rezsire, inflációra, és visszamegy tanítani. Nem biztos, hogy bárkinek jó lenne.

Veszélyeztetné a a veszélyhelyzettel összefüggő közfeladatok ellátását, ha a kormány elárulná, ki, milyen pénzből, milyen minőségben és mennyiért ment az Amerikai Egyesült Államokba szélsőjobberkedni. Azt nem tudom, kinek a közfeladat-ellátása kerülne veszélybe (kormány? minisztérium? miniszterelnök?), ha nem húznák az időt 45 napig. Remélhetőleg még időben sikerül ötven évre titkosítani a részleteket, természetesen államérdekből. Ez nekik nagyon szokott menni.

Mire lejár a 45 nap, csak kitalálnak valamit, hogy miért nem árulják el. Valószínűleg senkinek nem hiányzik a minisztériumban az, ami a bécsi magyar nagykövetségen, ahonnan hirtelen kirúgták a vezető diplomatát. Mindössze annyi kellett hozzá, hogy Ungár Péter lapja, az Azonnali megírja, milyen indokolatlan tömegben, csődültek Bécsbe kormányék. Orbán különrepülővel, egy csomó miniszterrel és államtitkárral, plusz vagy 25 kísérővel, Szijjártó másik géppel és szintén csoportosan, csak neki magának három testőr vigyázott a korpuszára, szállodát is foglaltak, meg ne terhelje a társaságot a 20 perces repülőút hazáig. A többi jelenlévő pedig nem értette már a repülőket sem, mert autóval 2 óra az út, a nagyszámú delegációt sem, mert nem volt rá szükség, a szállodát és a dajdajt sem, mert rövid megbeszélés volt. Következmény: a nemzetbiztonsági szolgálat haladéktalanul vizsgálódni kezdett. A vizsgálat tárgya nem az volt, hogy miért szórja a kormány az adófizetők pénzét, mint bolond pék a lisztet, hanem az, ami lenni szokott: ki szivárogtatott? Aztán Ungár lapja percek alatt megszűnt, kirúgtak két diplomatát. Pöpec.

Ehhez szervesen passzol az Országos Meteorológiai Szolgálat elnökének és elnökhelyettesének a kirúgása, mert nem volt vihar augusztus huszadikán. Így sem kenyér nincs, sem cirkusz nem volt. Gagyi, pitiáner, kisstílű kormányunk azt csinálja, amihez nagyon ért. Véletlenül sem töprengenek el azon, hogy tényleg, mi a faszért kell sok-sok milliót kiszórni amerikai bohóckodásra közpénzből, bécsi élménytúrára, kínai tűzijátékra, hanem az a legnagyobb gondjuk, hogy elsikálják a nyomokat, és kirúgják, aki nem akadályozta meg, hogy kiszivárogjon az, ami egyébként is ránk tartozik. Statuálnak az elvtársak. Építik az omladozó NER fal helyett-mellett a félelem és hallgatás falát. Ameddig egy diktátor el tud menni uniós tagként, addig ezek már elmentek. És ez még nem is a súlyos helyzet, mert az még csak most kezdődik.

A magyar Kormány elküldte válaszlevelét a Bizottságnak a költségvetési kondicionalitási eljárásban.
A választ intenzív egyeztetés előzte meg. Egy hónap alatt 10 videókonferenciát és számos megbeszélést tartottunk a Bizottsággal, százat is meghaladja a köröztetett és egyeztetett intézkedési tervezetek száma.
A magyar Kormány átfogó intézkedéscsomagot tett le az asztalra azzal a céllal, hogy a Bizottság valamennyi aggályát orvosolja.
A magyar Kormány a továbbiakban is nyitott a konstruktív párbeszédre a Bizottsággal. (Facebook/Varga Judit)
Ez tegnap történt, a határidő hétfő éjfél volt. Ha a nagyszerű magyar kormány átfogó intézkedéscsomagja nem kielégítő, akkor nem nagyon lesz mostanában pénz. Márpedig az a pénz nagyon kell, mert Orbán már el is költötte. A leszámolások csak a kezdetet jelentik, a Vodafone felvásárlása pedig a diktatúra eszelős, pánikszerű terjeszkedését. Vagy teljesen ránk zárul ez a nyomorult rezsim, vagy összeomlik az egész szar. Én a másodikra tippelek, mert ez még mindig nem Észak-Korea, itt nem lehet megtenni azt, amit ott igen. Lehet persze, hogy túlságosan optimista vagyok.
Mindenesetre jó ébredezést kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.