Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rászabadította a farkast a nyájra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gondolom, az a mese mindenkinek megvan, amikor a szórakozó és a pöcsét vakargató juhász farkast kiált, mert unatkozik. Ezt fordítsuk át egy kicsit a mi rántottahús alakú legelőnkre, ahol a csirkehálóval körbekerített birkanyáj legelészik, és Orbán az a bizonyos juhász, aki őrzi a nyájat. Bocsánat, a saját nyáját, miközben rémisztőbbnél rémisztőbb meséket talál ki. Nem unalmában, hanem hangulatkeltés és az éberség fenntartása érdekében. Mint például: jönnek a migránsok és megerőszakolnak mindenkit. Vagy hogy ha a baloldal nyerne a választásokon, akkor mindenki az ukrán frontra lesz vezényelve. Vagy hogy ha nem a Fidesz marad hatalmon, akkor a baloldal eltörli a rezsicsökkentést. Vagy hogy ezek ott kint szülhetnek férfiként, de mi nem nem fogunk megfagyni idehaza.

Ezzel szemben ezeknek a riogatásoknak semmi valóságalapja nem volt, minden csak feltételes módban hangzott el. Na most szerintem az van, hogy ez a rettegésben és félelemben tartott populáció azért csak érzékelte, hogy a riogatások nem valósultak meg, azokból különösebb katasztrófa vagy bármilyen érdemi negatív hatás egyéni szinten nem volt érzékelhető. És nem azért, mert megvédte volna ezekkel a fantazmagóriákkal szemben a beszaratott szektát, hanem azért, mert egyszerűen nem volt ilyen jellegű negatív élménye senkinek. Pontosabban ha volt is, az nagyon elszigetelt és banális dolog volt. Én például nem találtam olyan hírt, hogy egy fekete migránshorda magáévá tette volna Julika vagy Marika nénit a nyári konyhában. Tehát amikor a sok megvadított fidesztálib azonnal harckészültségbe vágta magát, és az ilyen jellegű riogatásokra azonnal összeszaladt, és egy emberként mantrázta a hülyeséget, aminek a végén nem volt semmi, pontosabban vaklármának bizonyult az egész, akkor szépen megnyugodtak és hazamentek, mondván: a juhász csak szórakozik, de azért legyünk résen, és ha kiabál, akkor azonnal menjünk segíteni neki a bajban.

A rezsicsökkentés aztán most feladta a leckét a jóembereknek. Mert ugye a juhász nem hazudik, hanem megvédi a nyájat, tehát amit belengettek az elvtársai, hogy itt ötször, hétszer annyiba fog kerülni az energia, mint eddig, az biztosan megint csak riogatás volt, és majd úgyis megvédi a nyájat a farkastól. Hát van egy rossz hírem, kedves Fidesz- és Orbán-rajongók. Ez a farkas most kurvára valódi, kurvára éhes, és kurvára fel fog falni minden birkát, de még a falu lakóit is. Hívjuk inkább fenevadnak vagy véresszájú vadállatnak, mert itt rengeteg áldozat lesz. Miért írom ezt? Azért, mert miután több cikkemben jeleztem, hogy brutális világ jön az ország lakóira pártállástól függetlenül, azt kaptam a kommentszekcióban, hogy én hazudok és valótlanságokat állítok a témával kapcsolatban. Pedig ez a fenevad a juhász által kiröhögött Mr. Piac egyik megveszett kopója, aki érzi a vér szagát és augusztus elsejével már el is kezdte a nyáj megtizedelést. Majd jönni fog az első számla szeptember elején az iskolakezdéssel kézen fogva, és bizony fel fogja akasztani jópár ember szemét. És nemcsak a lakosságot fogja hanyatt baszni, hanem a kis-, a közép- és nagyvállalatokat is. Brutális recesszió, munkanélküliség és infláció jön. 

Orbán telehazudta a választás előtt az étert a fentebb említett ígéreteivel, amiből semmi nem volt igaz. Hasba rúgta a KATA-sokat, teljesen inkompetens módon beleavatkozott a piaci folyamatokba, és lényegében egyik napról a másikra rászabadította a piaci árakat az országra. Egy olyan országra, amelyik a rendszerváltás óta békésen hintapalintázik a kádári nosztalgia hintaágyában. Egy olyan országban, ahol a bérek köszönőviszonyban nincsenek az európai keresetekkel, de most a populációnak azt az árat kell fizetnie, mint amazoknak tőlünk nyugatra. Sőt, annál többet is. Amazoknak a kormánya viszont segít, hiszen ott is elszaladtak az árak. Például csökkentik az adókat (jövedéki adó, áfa), sőt támogatást nyújtanak mindenkinek, hogy ne okozzon problémát a mindennapi életben senkinek ez a nehéz időszak. Anglia miniszterelnökjelölti kampánya konkrétan erről szól.

Ezzel szemben itt mi van? Orbán franc tudja hol áztatja a tökeit, nem mintha hiányozna, de szerintem most kellene a gáton nagyfiút játszani, nem akkor, amikor kreált vagy nem létező ellenségekkel kell küzdeni. Mert most mindenki vakaródzik, és tekergeti a fejét, hogy hogyan tovább. Pontosabban még nem. Még várni kell egy vagy két hónapot, hogy felfogja mindenki, hogy a rezsiárak nem kitalált és elképzelt ellenségek, hanem marhára valódiak, és mindenkit ki fognak zsebelni. Azt is, aki fával fűt, azt is, akinek minimális a fogyasztása. És azokat fogja a legjobban odavágni, akik ellátják ezt az országot szolgáltatással, áruval, oktatással, egészségüggyel és így tovább. Senki nem fogja megúszni. Senki. Ez a válság mindenkit érinteni fog, maximum egyeseket kevésbé, mint másokat, de érinteni fog. A túlsúlyos békegalambbal ellentétben én úgy gondolom, hogy minél előbb vissza kellene venni a náculásnak indult nacionalista arcból, minél előbb meg kéne egyezni a brüsszeli döntéshozókkal, hogy a helyreállítási pénzeket megkapjuk, hogy a megítélésünk stabilabb legyen, hogy ezáltal erősödjön a forint, és ebben a nehéz időben valamelyest erősödni tudjon a gazdaság. És igen, spórolni és takarékoskodni kell, vissza kell venni az államnak a kiadásaiból és végre kormányozni, és cselekedni kellene.

Nehéz és fájdalmas időszak következik, bármennyire is azt hiszi a sok troll, hogy ez csak a haldokló nyugaton lehetséges. Mi egy lecsövesedett, a vagyonát elherdáló dzsentri vagyunk azokhoz képest. Kevés itt a kutyabőr meg a díszmagyar. Senkik vagyunk, és egy senkinek adtatok hatalmat, aki általatok lett valaki. De nem a szó jó, hanem a lehető legrosszabb értelemben. Egy senkiházi bitang ember, ki hogyha kell, halni nem mer. Ez a ti gazdátok, aki rászabadította a farkast a nyájra, miközben ő is báránybőrbe bújt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.