Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Maradjanak ők együtt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Zajlik az élet annak ellenére, hogy rohadalom meleg van, idejét sem tudom, mikor lehetett hőguta nélkül kimenni az utcára, kiégett minden fű és a legtöbb bokor és fa. A csúcsra járatott uborkaszezon sem unalmas Mária országában, nálunk folyamatosan történik valami. Akkor is, ha nem. Mos az tartja lázban azt a negyven embert, akit érdekel a dolog, hogy mi lesz a papíron ellenzéki pártokkal. A Jobbikból kivált Jakab Péterrel és új pártjával, a folyamatosan készenléti állapotban lévő DK-val, a jóformán már nem is létező MSZP-vel, LMP-vel, Momentummal és természetesen a papíron sem ellenzéki Mi Hazánkkal. Dúró Dórát már lekörözte a férje, mert ameddig a sokgyermekes anya (és halovány fogalmam nincs, ez a politikában miért lehet szempont) egy ideje nem darált le egy könyvet sem, ellenben az ő kackiás férje éppen az unióból való kilépéssel haknizik egyik médiaterméktől a másikig. Gondolom az a terv, hogy átcsábítsák a Fidesztől a csalódottakat, de hogy mi a bánatos lótúrót akarnak kezdeni velük, az még nem teljesen világos. Nem kizárt, hogy kormányra lehet kerülni a radikális-szélsőjobbos-náci nyomulással (ebben az országban legalábbis elképzelhető ez is), de aztán valahogy működtetni is kellene a dolgot. Az pedig sem uszítással, sem szélsőséges melldöngetéssel nem működik, gazdasági teljesítmény, működő rendszerek és pénz kell hozzá. Ha a feltételek közül csak egy is hiányzik, máris beszart a tudomány. Elég megnézni az Orbán-kormány mostanában véghezvitt eszelős kapkodását, amihez csupán annyi kellett, hogy ne jöjjön be az az uniós forrás, amire számítottak.

Nem csak az ellenzékinek nevezett pártok és az őhazájuk megy nagyot a semmiben, a kormány is bőséggel kiveszi a részét a kánikulai fingfűrészelésből. Azt írja az Index, hogy világűrpolitikai tanácsadó-képzés indul a magyar egyetemeken. Ha én jól értem, a világon még sehol nincs ilyen, ezért kialakult gyakorlat sincs ilyesmire. Ezért Magyarország, amelyik köztudottan űrkutatási nagyhatalom (az egy darab Farkas Bercivel, aki 42 évvel ezelőtt megfordult a világűrben). Én nem vitatom egy pillanatig sem, hogy fontos az űrkutatás, és azt is tudom, hogy az egyetemeinken hihetetlenül tehetséges fiatalok dolgoznak azért, hogy részt vállaljanak ebben a tudományágban. Mégpedig nem is sikertelenül próbálkoznak. De azért picit nagy falatnak tűnik, hogy a magyar felsőoktatás kezdi fújni a spanyolviaszt a kispadról. Még akkor is, ha a nagytehetségű villamosmérnök és űrkutatásért felelős Ferencz Orsolya is adja a tanácsokat. Világűrpolitikusi szárnyalásunk közepette alig van hírértéke, hogy az agráriumért felelős szakminisztert – aki kivételesen tényleg agrár-végzettségű, nem könyvtáros-sörhablehúzó szakon szerzett diplomát – sokkolja az, hogy aszályban nincs termés. Ha jól tippelek, kezdődik majd valamilyen tűzoltás, holott már igen sok év óta visítanak a hozzáértők, hogy ez lesz, kurvagyorsan kellene valamit kezdeni az ország vízgazdálkodásával, át kellene alakítani az agráriumot, hogy tudjon alkalmazkodni a klímaváltozáshoz. Történt valami? Ha csak annyi nem, hogy sok településen már az ivóvíz is szűken csorog. Mármint a csapból csorog szűken, mert éppen a napokban voltam lent a faluban, úgy ömlött a törött vezetékből a víz bele a nagyvilágba, hogy öröm volt nézni. Ez szokott lenni, ha nem fejleszt, nem újit fel és nem tart karban a szolgáltató, mert rezsicsökkentés van ezerrel. Ez mondjuk valahol igaz is, hiszen ahol nem folyik víz a csapból, a számla is alacsonyabb lesz.

Magyarországnak közösségi, nemzeti, sőt európai ambíciói vannak. Ahhoz, hogy ezeket elérjük, együtt kell maradnunk. Hajrá, magyarok!

Ezt Varga Judit pártpropagandista, amazon és mellékállásban igazságügyminiszter közösségi oldalán leltem. Csak találgatni tudok, vajon mire gondolt a költő? Ha jófej vagyok, és nem feltételezem a nyilvánvalót, miszerint a kormány egyik tagja az egyik párt támogatóihoz beszélget, akkor nincs megfejtésem. Egyrészt nekem egyáltalán nincsenek európai ambícióim, mármint nemzetileg nincsenek, másrészt kivel kell nekem együtt maradnom? Ha esetleg a Fidesz, a kormány és Orbán Viktor készül valahová, nem fogok az útjukba állni, esküszöm. Még pápázni is kimegyek bármelyik határra, bár a könnyek ejtését nem tudom garantálni. Az az egy biztos, hogy bárhová mennek ők, én nem tartok velük. Viszont meg kell állapítanom, hogy Orbán harcos amazonjának posztjainál semmitmondóbb lózungokat kevesen tudnak határidőre legyártani. Érdeklődéssel várom, hogy sikerül beváltani az európai ambíciókat (bármit jelentsen az) a fideszes országrésznek az évek óta rugdalt fél ország nélkül. Én erősen szurkolok, hogy maradjanak ők együtt. A bajban is. Meglátjuk, szerintem olyan sokat nem kell már erre várni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.