Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyre többen vannak, mindenhol ott vannak, egyre tudatlanabbak, egyre szervilisebbek és egyre gátlástalanabbak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! Közeledik a szeptember elseje, ami a tanévkezdést jelenti. Kezd egészséges pánik kialakulni, mivel nincsen megfelelő számú pedagógus – és akkor még nem is szaktanárról beszélünk -, sok oktatási intézmény némileg pánikhangulatban keresi a két hét múlva kezdődő tanévre a munkatársakat. Én tényleg nem értem ezt a cirkuszt! Szólni kell Pintér Sándornak – amúgy is ő a felelős a közoktatásért is, mert bizonyára ő ért hozzá a legjobban -, majd kivezényel néhány katonát, és ők megoldják a dolgot. Át is vehetnék nyugodtan az iskolák vezetését, az már nagyon bevált a járvány idején az egészségügyben. Jobb ugyan semmi nem lett, de senki nem mert pofázni. A fizikaóra is mindjárt jobban lekötné a diákokat, ha a tanár fegyverrel menne be az órára.

Maradva a közoktatásnál, a pedagógusok szakszervezetétől kezdve a valamennyire független médiáig azon háborogtak tegnap – lehetséges, hogy ma folytatják -, hogy az iskolákban 20-22 fokra akarják csak felfűteni a tantermeket. Én őszintén nem értem. Egyrészt a háborgást nem értem, mert 20-22 fok nem fagyhatár. Semmi értelme nincs annyira fűteni, hogy csak pólóban, nyitott ablaknál lehessen megmaradni decemberben a tanteremben. A 20 fok tökéletesen elég az emberi szervezetnek, az csak nálunk mánia, hogy amikor kint 32 fok van, akkor a lakásban, üzletben, mindenhol 20 fokot akarunk, de amikor odakint 5 fok van, akkor 28 fokot. Egy csomó országban alig, vagy nagyon visszafogottan fűtenek télen. Spanyolországban jellemzően nincs bevezetve semmiféle fűtés a lakásokba. Mindenki megoldja magának, és valahogy sikerül a többségnek életben maradni. Pedig ott is tud ám hideg lenni, még ha hó nem is gyakran esik bizonyos területeken. A gondolkodásunkon kellene elsősorban változtatni. Ám amit sehogyan nem értek, az az, hogy ez miért csak az iskolákra vonatkozik? Miért nem a minisztériumokkal kezdték, aztán az önkormányzatok, mindenféle közintézmény, üzletek, pláne stadionok fűtött-locsolt gyepével folytatják? Vagy ciki lenne belátni, miután hetekig röhögött a pártmédia a hülye nyugatiakon, hogy milyen intézkedéseket vezettek be, aztán most nálunk is be kell vezetni? Okosabbtól tanulni soha nem szégyen. Takarékoskodni nem ciki. Ha energiabőség lenne, akkor is jót teszünk vele a bolygónak is, önmagunknak is. Nem a gazdagság és jólét fokmérője, hogy milyen mértékben pazaroljuk az erőforrásokat. Az azonban véleményem szerint semennyire nem normális, hogy a médiától kezdve az ellenzéki(nek látszani akaró) pártokig mindenki ezen a 20 fokon rugózik, mintha fagyhalálra ítélték volna a gyerekeket. Tényleg nincsen elég valódi probléma ebben a nyomorult országban?

Távol álljon tőlem, hogy most kezdjek el hinni bármilyen minisztériumi közleményt vagy nyilatkozatot, de állítólag mindössze arról van szó, hogy a 20 fok a minimum hőmérséklet, ez sem új döntés, évtizedek óta így van, de ez csak a minimum, amennyinek lennie kell. Ámde talán lehetne arról csacsorászni, hogy maguk az oktatási intézmények lesznek kénytelenek lejjebb csavarni a fűtést, mert nem tudják kigazdálkodni a megemelt rezsiköltségeket. A Telex cikke szerint már most van olyan iskola, amelyik a szülők segítségét, adományát kéri. Semmi bajom a baptistákkal, de az egy bevett egyház, kap állami támogatást – olyat is, amit például Iványi egyháza nem kap -, jogosult a felajánlott adók 2×1 százalékára, bizonyára jut a különféle extra juttatásokból is, szóval nem lehetne esetleg, hogy most maga az egyház támogassa az iskolát? Ez nem csak rájuk vonatkozik, hanem a többi egyházra is. Elég komoly adófizetői pénzek folytak az egyházba, most talán valamennyit vissza kellene csorgatni. Lehet, hogy rosszul gondolom, de így gondolom.

Megvan a napokban nagy botrányt kavart cikk a külföldi sajtóból, mely szerint Orbán és a politikusai aluliskolázott rokonai kerülnek a bírói vezetésbe Magyarországon? Na, most bebizonyította a NER, hogy nem csak a bíróságok esetében áll meg ez az állítás. Deutsch Tamás 24 éves unokaöccse lesz a párizsi konzul. Ez nem olyan beosztás, amihez általában nem szükséges szakmai tapasztalat és megfelelő végzettség, hanem kiemelt poszt. Az ifjú magasugró egy éve már Szijjártó Péter minisztériumában csiszolódik a Sportdiplomáciai Főosztályon, külön a kedvéért létrehozott poszton, vezető kormánytanácsosként. Mindjárt a tanulmányai befejezése után került oda, a tanulmányok pedig kifejezetten sport-témában zajlottak, élettapasztalat ebben a korban nulla, szóval pontosan jó lesz nekünk Párizsba. Elvégre rokon, elég szervilis – ha nem lenne az, akkor van annyi józan esze, hogy el sem vállal ilyen fiatalon ilyen posztot -, ő a megfelelő ember. Ez már nem is a második, hanem a harmadik fideszes generáció. Egyre többen vannak, mindenhol ott vannak, egyre tudatlanabbak, egyre szervilisebbek és egyre gátlástalanabbak.

Kis színesként a végére: Menczer Tamás, valamilyen államtitkár hőbörgött valahol, hogy a magyar gépek az észteket is védik, és ne szólogassanak be Magyarországnak. Az MTI természetesen lehozta a nagy hírt. Csupán az nem derült ki Menczer háborgásából – az ügyeletes toporzék még nyaral -, hogy kicsoda és mit mondott. Ezt az MTI sem érezte fontosnak kideríteni, úgyhogy van egy ilyen bombasztikus reakciónk: a te anyádat! Egyszerűen csodálatos. Ez az egész ország csodálatos. És még csak szerda van, mindjárt 38 fok. Mindmegbuggyanunk.

Jó ébredezést, sikeres túlélést kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.