Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Búcsúbolt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Cégünk vállalja búcsúcédulák kivitelezését, eljuttatását a Vevő által megjelölt közszereplő címére, 10 000 Ft.- / küldemény nettó áron. Az összeg tartalmazza a levélpapír, a díszes nyomdai kivitelezés, a boríték, a megcímzés, a nyálazás és a gyors kézbesítés költségeit (Utóbbiból – értelemszerűen – a Magyar Posta kizárva!). Cikornyázási mintáinkból könnyedén kiválaszthatja a kedvéhez illőt! Dombornyomás esetén domborzati felárat számítunk fel. 

Ezek a búcsúcédulák nem azonosak a középkori római katolikus egyházban pénzért árusított bűnbocsánati lehetőséggel. A X. Leó pápa által meghirdetett, búcsút (indulgenciát) igazoló cédulák pénzért történő árusítását a tridenti zsinat már régen megszüntette. 

Mi nem árulunk üdvösséget, nem vagyunk semelyik egyház fiókintézménye, sem Luther vagy Soros fiókája. Az, hogy az Isten kinek bocsát meg és kinek nem – inkluzíve a döntésének a miértje -, az Ő dolga és mesterségbéli felelőssége (valamint az egyházak biznisze). Mi csak a kulturált elköszönés, a fájdalmas vagy fájdalmatlan búcsú lehetőségét kínáljuk minden szavazati joggal rendelkező magyar állampolgárnak az általa korábban szabadon választott – vagy szimplán csak nagyon utált – természetes személy iszonylatában. Ismételten felhívjuk a figyelmet: a címzettek kizárólag közszereplők lehetnek, házastársaknak csak csókot küldünk! Jogi személyeknek pedig csak jogázási tanácsokat!

A várható érdeklődésre való tekintettel ne habozzon, kérje mielőbb egyénre, névre szabott búcsúcédulája kiállítását, amelyben rövidre fogott, párszavas üzenetét is megfogalmazhatja a címzett részére. Kérjük, tartózkodjon az olyan civilizálatlan üzenetektől, mint pl. „Kapd is beee…!”, „Anyád jól van?!!!”, „Nyomorult féreg!”, „Aljas gázember”, „Vonszold már el a beledet!”. Ehelyett inkább válassza ki a honlapunkon található 133 hatásos búcsúzási idézetből a szívéhez legközelebb állót. Ilyenek közül csemegézhet:

„Nehéz a búcsú, ha tudjuk, hogy végleges.” (Charles Martin)

„Akadnak drága dolgok, melyek csak egy röpke pillanatig léteznek az életünkben. El kell engednünk őket, hogy egy másik égboltot is beragyoghassanak.” (Renée Ahdieh)

„Vannak búcsúszavak, amelyeket nem volna szabad kimondani.” (Mary E. Pearson)

„Ha elérkezett a távozás ideje, lépj le csendben, ne csinálj műsort!” (Bansky)

A célállomás (pl. melegebb éghajlat, a purgatórium) feltüntetése – azaz hogy a földi mennyországukból legszívesebben hova a pokolba kívánja az illetőt – lehetséges, de nem kötelező. 

Higgye el, egy ilyen cédula többet mond minden búcsúbeszédnél! 

Határidős akciónk keretében lehetőséget biztosítunk búcsú-félcédulák eljuttatására amúgy is nyilvánvalóan félcédulás döntéshozóink és talpnyalóik számára. Ez esetben azonban nem fél-, hanem kétharmados árat számolunk fel.

Képzeljük el, amint az érintett nagymellényű közszereplők – pl. kvázi újságírók, parlamenti és települési képviselők, államititkárok, miniszterek és miniszterelnökök (utóbbiból csak agyhasadás kérdése, mikor hány van!) – legalább olyan büszkén osztják meg közösségi platformjaikon a nekik expediált búcsúcédulákat, mint Semjén Zsolt az ajándékba kapott 18 eurós „pápai áldást”. Hát nem megéri az élmény, ennyire olcsón?!….

Isten kegyelme (sola gratia) és az Apostol együttes Nehéz a Boldogságtól Búcsút Venni! című örökzöldje legyen mindenkivel! Harcolunk a békéért, a Kossuth tér búcsújáró hellyé nyilvánításáért valamint minden magyarajkú személy boldoggá avatásáéért!

 

FELTÁMADUNK! Kft.

2387 Búcsúszentlászló

Túlvilág u. 13 nagyaszám

(Ugyanitt könyöradományokat is elfogadunk!)

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.