Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A NER működése veszélyhelyzet és brutális gazdasági megszorítások idején

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben Lázár János 15 milliárdos lótenyésztő polgármestert csinált éppen a sofőrjéből, mert Mártélyon az a legalkalmasabb településvezető-jelölt, aki 13 évig furikázta a seggét innen oda, mert az nem lehet, hogy a legutolsó 1300 fős település fölött ne legyen teljes kontrollja az állampártnak, és személyesen az építésügyi vidéki földesúr-miniszternek, ízlelgessük még egy pillanat erejéig (mielőtt ez is nyomtalanul eltűnik a kollektív felejtés homályában) azt a bűvös 1 milliárd 625 millió forintos osztalékot, amit nagyvonalúan kivett a kaszinóbizniszéből a kormányszóvivőné ura, az orbánizmus honvédelmi minisztere, Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Nem mintha illúzióim lennének azzal kapcsolatban, hogy ezerszer egymillió meg még 625 millió forint (vagyis X számú tanár Y évnyi fizetése, vagy Z számú közmunkás W évnyi fizetése) egy akkora összeg lenne, amit látott már a rezsicsökkentett suttyó, aki az én anyámat szidja, vagy hogy ez tétel lenne azokhoz az tízezer milliárdokhoz képest, amelyek a nemzet közös kasszájából eltűntek és aranyvécékefévé változtak a NER-lovagok és -lovaginák enyves kezei alatt.

De pont ez a lényeg: hogy ez az irgalmatlan összeg csupán egyetlen darab NER-stróman egyetlen cégének, a London Capital Zrt. (mert magyar és nemzeti, azért hívják így) nevűnek a termése, amely cég egy május végén (a Holdról is látszó választás után) kelt határozatában úgy rendelkezett, hogy ezt a sokszámjegyű, a kéményen igavonó, zsibbadtra hülyített átlag szavazó által felfoghatatlan összeget, azaz a teljes 2021-es adózott eredményt osztalékként kifizeti. Hát pont ez a lényeg, ez a NER működése veszélyhelyzet és brutális gazdasági megszorítások idején: mindent ellopni jelen időben, hogy holnapra már befejezett múlt legyen.

Történik mindez egy olyan országban, amelynek a Szalay-Bobrovniczky nevűt is magában foglaló kormánya állítólag most töri kezét és lábát, hogy az Európai Unióban utolsóként valahogy hozzáférjen azokhoz a forrásokhoz, amelyeket azért nem kap meg az ország, mert a kormány korrupt, átláthatatlan módon lop, csal és hazudik. És ilyenkor nem az az van, hogy meghúzzák magukat, hogy legalább arra a kis időre (bármennyi is legyen az, mégiscsak csilliárdokról van szó), ameddig sikerül elhitetni az Európai Bizottsággal, hogy ha nagyon muszáj, akkor megpróbálnak egy fél óra erejéig kevesebbet lopni, hanem a háromnevű megvárja, hogy a gazdája hivatalosan is miniszterré üsse, és akkor veszi fel ezt a mezei, éhenfagyni készülő fideszes számára felfoghatatlan összeget.

Ha ez az ország nem az Európai Unió és lassan egész Európa egyik legsötétebb segglyuka lenne, ahol nemzetikeresztény csatakiáltásokkal legitimálják a korrupció legfőbb politikáját és az ország sóval behintését, egy ilyen sajtóhír után, hogy tudniillik egy hivatalban lévő, miniszterként futó dörzsölt stróman 1,6 milliárd forint osztalékot vesz ki a kaszinókoncesszióban (!!!) részt vevő cégéből, másnap már nem kellene bemennie dolgozni, mert bilincsben vinnék el a független állami hatóságok illetékesei. Mert az összeg arcpirító pofátlanságán túl nem az a valami, hogy egy pedagógusnak mondjuk 500 évig kellene dolgoznia ezért a pénzért, miközben a háromnevű strómanok kormánya beleröhögi az arcába, hogy azért nem fussa fizetésemelésre, mert Brüsszel nem fizet és a baloldal áskálódik (miközben a háromnevű strómanok kormányának esze ágában nem volt a pedagógus fizetésére költeni a még meg sem érkezett pénzeket, csak azután írta bele a terveibe, miután ráparancsoltak), hanem hogy a sok százezer forinttal megemelt közpénzfizetésű miniszternek úgy lehetnek ma Magyarországon kaszinói, hogy az állam, amelynek ő az alkalmazásában áll, egyben garantálja számára, hogy szinte senki másnak ne lehessenek. Szalay-Bé annak a kormánynak a tagja, amelyik egyébként nagyon helyesen betiltotta a játékgépeket a kocsmákban, de csupán azért tette, hogy rátenyerelhessen az egész bizniszre és szétosztogathassa azt a rezsim egyjegyű számú strómanja között. Millió védhetetlen gazemberséget és bűnt követett el ez a kormány, de a kaszinókoncessziós biznisz egészen biztosan toplistás.

Más szavakkal: Szalay-Bobrovniczky, aki a London Capital Zrt. révén a fővárosi kaszinókat üzemeltető koncesszióban 40 százalékos tulajdonos, egy valamennyire európai, legalább madártávlatból demokratikus országban miniszter sem lehetne, nemhogy miniszteri beiktatása után az első dolga az legyen, hogy milliárdos osztalékot vesz ki a cégéből. De Szalay-Bobrovniczky nemhogy kimarta a csilliárdos osztalékot úgy, hogy már miniszter volt, de közben cinikusan bekamuzta, hogy rendes ember ő, megszünteti minden céges érdekeltségét. Miután nem a London Capital az egyetlen érdekeltsége, vannak vállalatai, amelyek esetében ezt valóban megtette (egy részét átadta az ízlés dolgában ízléstelen életvezetési tanácsokkal szolgáló, köztörvényesen körözött másik NER-strómannak, a Hernádi nevűnek), az Opten céginformációs adataiban még mindig ő szerepel a London Capital egyedüli tulajdonosaként.

Így működik a NER gazdasági becsapódás előtt/idején: a félhülyének nézett populáció nyakába ömlesztik az irreálisan megemelt, egyébként marhára megvédett rezsiárakat, az Orbán-maffia meg közben hugyosra keresi magát a félhülyének nézett populáció átmosott, jellegétől megfosztott adóforintjaiból. És nem, az úristennek nem találják maguknál az extraprofitot, ha meg valaki mégis felveti, hogy ennél a Keresztapa kinézetű és stílusú figuránál (lásd: címlapkép) nem találtak véletlenül valami extra lovettát, akkor ráfér a pofájukra azt mondani, hogy azért nem lehet különadókat kivetni a kaszinókra, mert a koncesszióval szabályozott területekre jogilag nem lehet plusz terheket kivetni. Hát ez csak természetes. Amikor egyik napról a másikra kell átfércelni az alaptörvényt vagy az adócsalónak kinevezett katás vállalkozók lába alól kihúzni a talajt, akkor jogilag bármi lehetséges, bárkire bármennyi plusz terhet ki lehet vetni. Amikor a kormányszóvivőné jogállamokban börtönkompatibilis férjétől kellene némi közös teherviselést elvárni, akkor azt nem lehet.

Hát ez van, koszos jobbágyok az ispánok földjén: törvényesített szabadrablás és kaszinóosztalék. Mi így szeretjük, örülünk, hogy miniszter úrnak lesz miből kifizetni a gázszámlát, ha netán meghaladja az átlagfogyasztást. Brüsszel, látod ezt? Már mindjárt ott lihegünk a nyakatokban, és a kanyarban jobbról előzünk, tanulhattok tőlünk. Kurvaélet, hogy nincs ezen a kontinensen még egy olyan hely, ahol a honvédelmi miniszter állami kaszinókoncesszióban érdekelt, röviden tulajdonos. Igaz, olyan se nagyon, ahol egy seggbuta gázszerelő Forbes-listás milliárdos lehet. Úgyhogy lapozzunk a francba. Az egyetlen releváns kérdés úgyis legfeljebb az, vagy az se, hogy ebből az 1625-ször 1 millió forintból mennyit kell lepasszolni nettóban a maffia fejének. Az egészet vagy csak egy részét.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.