Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szerelmesen boldog pislogások

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vidám pénteket kívánok mindenkinek! Orbán Viktor kétségtelenül boldog, legalább olyan szerelmesen pislog Donald Trumpra, mint ahogy Semjén Zsolt szokott rá pillogni a parlamentben. Igazán öröm látni az ilyen kiteljesedéseket. Állítólag Szakács Árpád lett Dúró Dóra főtanácsadója. Nem lehet olyan rossz buli politikusnak állni (mi itt ezt így nevezzük), ha telik főtanácsadóra. Biztosan remek tanácsokat fog kapni Dúró, talán majd közös erővel darálnak le minden és mindenkit, aki nem abba az irányba néz, amerre kellene. Idén is elérkezett az a csodálatos pillanat, ami minden évben el szokott érkezni. Ameddig a főni a volt amerikai elnökkel kokettál, Németh Szilárd itthon hinti a békét, szeretetet és persze a jobbnál jobb híreket. Most éppen ezt:

Kétszer utal családi pótlékot augusztusban a Magyar Államkincstár, így csökkentve a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit.
Minden erőnkkel támogatjuk a magyar családokat! 🇭🇺 (Facebook/Németh Szilárd)

A túlképzett fideszesek minden évben elfelejtenek hozzátenni egy szinte jelentéktelen apróságot. Nem baj, én soha nem felejtem el elismételni, hogy nem azért utal kétszer az Államkincstár családi pótlékot (amit egyébként soha, még véletlenül sem emelt a családbarát kormány), mert duplán kapják a családok, hanem azért, mert előre kapják. Tehát szeptemberben nem kapnak. Továbbá ettől a családok anyagi terhei egy szikrányit sem csökkennek. Minden más színigaz.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője az iránt érdeklődik, hogy ki finanszírozza Orbán Viktor és társasága amerikai turnéját. Szerintem a válasz eléggé egyértelmű, mi finanszírozzuk. Akkor is, ha a Fidesz költségvetéséből megy a pénz – amúgy biztos vagyok abban, hogy nem onnan megy -, és akkor is, ha a kormány költségvetéséből. Nem érdemes ezt nagyon túlbonyolítani, bizony rajtunk csüng a komplett piócaraj. Nincs azzal semmi baj alapvetően, minden országban közpénzből működik a kormány, a parlament és minden olyan ágazat, mely a közt szolgálja. Mármint akkor nincs ezzel baj, ha nem élnek vissza vele a hatalmon lévők. Jut is eszembe a közről és annak szolgálatáról! Hegedüs Zsuzsa nemzetközi hírnévre tett szert a múltkori alakításával, amikor kilép, nem lép ki, haragszik Orbánra, imádja Orbánt-akcióját előadta. Olyannyira, hogy még a BBC is riportot készített vele, amit a Magyar Hang szemlézett. Érdemes elolvasni, mert én például innen tudtam meg, hogy Hegedüs Zsuzsa baloldali, Orbán Viktor pedig a szegénysorból érkező legkisebb királyfi. Én nem tudom, de nehezen tudok elképzelni olyan baloldali gondolkodású embert, aki elmegy a legmélyebb nyomorban élő emberek közé Spanyolországból rendelt naposcsibéket és nyomorult, lábánál fogva lógatott kismalacokat osztogatni szipkás cigivel (a cigit persze nem osztogatja, hanem személyesen pöfékeli), külön luxusautóval utána cipelt luxuskutyákkal. Itt egy régebbi cikk Hegedüs munkálkodásáról, amint éppen a szegénységet szüntette megfele.

A kedves hölgy pont annyira baloldali, amennyire Orbán szegénysorból származik, miközben a kedves papa olyan jó elvtárs volt, hogy különféle vezető beosztásokat kapott, még Líbiába is eljutott kutatómérnöknek, mindezt mezőgazdasági gépész végzettséggel. A Wikipédia szerint ugyan üzemmérnöki oklevelet szerzett 1962-ben a debreceni agrártudományi egyetem mezőtúri mezőgazdasági gépész üzemmérnöki karán, de legjobb tudomásom és információim szerint Mezőtúron 1962-ben kezdődött felsőfokú képzés, addig technikum volt. Bár ez tökéletesen mindegy, az azonban nem igazán valószínű, hogy nyomorgott a család, már amennyiben a szülők felelősen osztották be a pénzt. Ha nem tudtak bánni vele, akkor persze élhettek szegénységben, de a párt akkor sem hagyta az út szélén a jó elvtársakat. Mint most. Ma már szerencsére anyagi gondjuk nem lehet. Innen nézve azonban semmi meglepő nincs a sajátságosan baloldali Hegedüs Zsuzsa és a hatalomba bármi áron húsz körömmel kapaszkodó szélsőjobbos Orbán Viktor barátságában. Pont megérdemlik egymást.

Az Origo lassan jubilálhat. Minden áldott nap vérben tocsogó színű főcímben hozzák a világ tudomására, hogy valaki drámai bejelentést tett – hol Putyin, hol Zelenszkij, hol az oroszok, hol az ukránok -, és az a háború befejezését, vagy a háború világháborúvá terjedését jelenti. Ma éppen befejezés van. Végezetül: a baloldal féltékeny Orbán világpolitikai jelentőségére. Ezt nem állítom – igyekszem lehetőleg kevés ökörséget beszélni -, a nyolcaskán olvastam.

Tehát ebben a tudatban, irigységtől gyötörten ébredezzünk szépen. Orbán Viktor tegnapi világmegváltásáról majd írnak a kollégák, én még ahhoz nem ébredtem fel teljesen. Szép napot, elviselhető kánikulát kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.