Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Talán még buszkaravánt is szervez nekünk a jó kormány, hogy el tudjunk jutni Brüsszelbe tüntetni, hogy azonnal adjanak pénzt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, madárdalt, békét és nyugalmat mindenkinek! Ezt a fotót Németh Szilárd közösségi oldalán leltem. Annyira nagyon gyönyörű, hogy kénytelen vagyok megosztani. Amennyire ismerem az olvasóinkat, nem szoktak a rezsibiztos oldalán járkálni, pedig tényleg kincsekre lehet ott lelni, és nem csak a gasztronómiai meglepetésekre gondolok.

Facebook/Németh Szilárd

A kifinomult ízlés, az elegancia, a kétségtelen morális- és intellektuális fölény egyetlen képbe sűrítve. És az még semmi, de büszkék is rá. Más okát nem látom a nyilvánosságra hozatalnak. Ha beteltünk a ragyogó látvánnyal, máris ráfordulhatunk a világbajnok putyini propaganda fénylő csillagára, azon belül is az Origo egészen zseniális, és minden kétséget kizáróan közérdekű ténykedésére. A címből azon nyomban megtudhatjuk, hogy: Sötét parkok, hideg munkahelyek, fosztogatás – erre készül Nyugat-Európa télen.

Összefoglalom az írásművet: CSAK Nyugat-Európában van baj, nálunk NINCS! AZOKNAK OTT nem lesz elég gázuk, sőt, az egész uniónak nem lesz elég gáza, CSAK NEKÜNK! Mert mi nem írtuk alá a gázfogyasztás csökkentését, sőt, Mipetiminiszter még vesz is nekünk 700 millió köbmétert! AZOK OTT lejjebb veszik a fűtést, lekapcsolják a felesleges energiahasználó egységeket (díszkivilágítás, szökőkutak, templomok, hidak, városháza, múzeumok éjszakai kivilágítása), tehát minden olyan lépést megtesznek, amit egyébként sem ártana megtennie a fejlett világnak ahhoz, hogy ne égessük el magunk alatt a bolygót. AZOK OTT nem hazudoznak, nem ígérgetnek gondtalan dőzst, felkészítik a lakosságot a várható nehézségekre. Nálunk ilyesmi elő sem fordulhat, a kormány tagad és hazudik. Egészen addig, ameddig be nem üt a mennykő nálunk is, amire senki nem lesz felkészülve – ahogy a brutális rezsiemelésre sem volt senki felkészülve -, akkor fog kapkodni a semmihez nem értő, kizárólag propagandára építő kormány, ha mégis úgy alakul, hogy Putyin elvtárs szarik Orbán elvtárs fejére. Semmi gond, legfeljebb nálunk majd nem a díszkivilágításra nem jut elég áram, hanem a kórházak műtői sötétednek el váratlanul, mi nem a középületeket nem tudjuk felfűteni izzásig, hanem a kórteremben, az iskolákban, az óvodákban fognak jégcsapok lógni a plafonról. Mert biztosan sokkal jobb hamis biztonságérzetbe ringatni az embereket, aztán ha netán baj van, akkor tagadni, végül ráfogni Gyurcsányra, Sorosra, Brüsszelre, a migránsokra, a baloldaliakra, a liberálisokra. Így viselkedik egy felelősségteljes kormány, amelyik felnőtt, egyenrangú partnerként bánik az adófizető polgárokkal. Vagy nem.

Az osztrák fegyveres erők pedig nemrég Stájerországban gyakorolták „terrorforgatókönyvet”. Az alapszituáció az volt, hogy EGY BÉKÉS TÜNTETÉS ERŐSZAKOSSÁ FAJUL ÉS TERRORISTÁK AZT TÁMADÁSRA HASZNÁLJÁK FEL. (Origo)

Ez tényleg a Nyugat végvonaglása! Mennyivel civilizáltabb, amikor egy túlképzett, felkészített magyar rendőr sokkolót használ az úttesten ücsörgő tüntető ellen. Valóban.

Láttam tegnap futólag egy jó kis kommentet nálunk. Azt nehezményezte egy nertárs, hogy nehogy már Orbán tehessen arról, hogy aszály van és drága a műtrágya. Az a helyzet, hogy nyilván nem Orbán tehet ezekről, azonban minden ország kormánya felelős azért, ami abban az országban történik. Miután nálunk lényegében Orbán egyszemélyben a kormány is, ezért van nekem egy rossz hírem: ha a gazdák tönkremennek, mert az aszály elvitte a termést, ha nem tudnak termelni azért, mert megfizetni sem tudják a műtrágyát (mivel az aszály elvitte a termést, tehát bevételük sem volt), mindebből simán lehet tudni, hogy jövőre horror ára lesz az élelmiszereknek, ám ez nem készteti arra a kormányt, hogy egyrészt villámgyorsan kidolgozzon egy vízgazdálkodási stratégiát (mert azt is lehet tudni, hogy jövőre és minden évben lehet aszályra számítani), másrészt akárhonnan is pénzt csoportosítson át arra, hogy a termelők túléljék ezt az évet, akkor az ágazat veszélyeztetése és az ország megfizethető élelmiszerrel való ellátásának bizonytalanná tétele Orbán bűne. Konkrétan, név szerint. Senki a világon semmit nem tehet, csakis ő. Azt gondolom, hogy mi a terv: amikor majd ezerszám mennek csődbe a termelők, és dühösek az emberek, mert nincs megfizethető élelem, akkor jön az, hogy Brüsszel tehet róla, ott kell reklamálni. Talán még buszkaravánt is szervez nekünk a jó kormány, hogy el tudjunk jutni Brüsszelbe tüntetni, hogy azonnal adjanak pénzt. Nem lenne tőlük idegen ez a megoldás. Ezért most szólok – és sokszor szóltam, fogok is szólni -, ami ebben az országban történik, minden Orbán felelőssége. Minden.

Orbán erre a felelősségre nagyjából tökéletesen szarik – nem is érti, nem is érdekli -, ellenben le van barnulva, mint plázacica csőcsere után, éppen az Amerikai egyesült államokból integet haza az ámuló híveknek. A közösségi oldalra felposztolt videóból jól látszik, hogy Orbán szinte lubickol a boldogságban, amiért az USA elnöke kezet fog vele, a bűntársaival is kezet fog, számtalan fotó készülhet róla, Trump nem trappol el azonnal a maga prosztó módján, hanem marad és vigyorog. Csak szólok a szektatagoknak, nem a vezérük ázsiója ugrott meg. A változás oka abban keresendő, hogy Donald Trump megbukott, és picit nagyobb annak a valószínűsége, hogy börtönbe kerül, mint annak, hogy ismét elnök lesz. Nem állítom, hogy értem az ottani emberek gondolkodását, amikor elnököt választanak, de az itthoniakét sem értem, úgyhogy mindegy is. Biztosan gyönyörű beszédet fog mondani Orbán, benne lesz az összes eddigi sablon, amit mindig használni szokott az unió, a Nyugat és a baloldal pocskondiázásától a keresztény bennszülöttek felmagasztalásáig, és a mindent elsöprő békevágyig, ami az USA és Oroszország megállapodásán múlik. Igazán meghívhatták volna Putyint is, ő is roppantul vallásos lett abban a pillanatban, amikor rájött, hogy az egyház sokat segíthet a hatalom megszerzésében és megtartásában.

Ameddig a mester Amerikában vigyorog boldogan, addig legalább nem ír alá semmit, ami milliárdokba kerül nekünk, de majd pótolja, ha hazajött. Biztosan lesz pénz mindenre, ami fontos. Lovakra, tűzijátékra, templomokra, focira. Ahogy eddig is.

Jó ébredezést kívánok mindenkinek! Mi szokás szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.