Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miért pont most ne hallgatnának?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napokkal ezelőtt Orbán olyan kijelentést tett, amely ugyan felháborított sokakat, de semmiféle valódi következménye nem lett. Leszámítva, hogy Hegedüs Zsuzsa, Orbánhoz közel álló szegényügyi tanácsadó és miniszterelnöki biztos azonnal felmondott, majd meggondolta magát, ezzel teljesen hülyét csinálva saját magából. Orbán arról beszélt, hogy mi itt a Kárpát-medencében nem akarunk kevert fajúvá válni, amely kijelentésnek egyébként túl sok értelme nincs, mivel az emberi fajból egyetlen létezik, az nem tud kevert lenni. Népcsoportok ugyan vannak, de különböző emberfajok nincsenek. Nyilván ezzel a kijelentéssel valami olyasmit akart mondani a maga gyáva módján, hogy mi itt Európa szívében nem keveredünk a mocskos bevándorlókkal, mi megtartjuk magyarnak Magyarországot, fogadja be az afrikai és közel-keleti menekülteket, aki akarja, mi erre nem vagyunk hajlandóak. Később arról beszélt, hogy természetesen kulturális értelemben beszélt a fajokról, de aki érteni akarta, az már addig is megértette, hogy egészen pontosan mit is akart mondani Orbán.

Az már eddig is tiszta volt a mindenféle félreérthető kinyilatkoztatásai alapján, hogy Orbán az európai (pláne a magyar) népet felsőbbrendűnek tekinti mondjuk az afrikai népekkel szemben. Szerinte a keresztény kultúra okán mi egy fejlettebb, civilizáltabb néppé váltunk, ami miatt egyébként több afrikai országból is Európa felé veszik sokan az irányt. Egyvalami nem derült ki soha ezekből az okfejtésekből: hogy Orbán mégis mit tett ezért a fejlődésért? Ő mit tett hozzá ahhoz, hogy Európa valóban az egyik legfejlettebb (nem kulturálisan értem) kontinenssé váljon? Neki csak szerencséje volt azzal, hogy ide született, emiatt pedig úgy véli, őt előjogok illetik meg. Az égvilágon semmivel sem tett többet azért, hogy a kontinens ilyen irányba haladjon, mint mondjuk egy nigériai állampolgár. Sőt, vélhetően egy nigériai állampolgár kevesebb kárt okozott Európának, mint ez a magát szinte uralkodónak képzelő személyiségzavaros alak, aki visszavetette Magyarországot a sötét középkorba.

A Telex megkérdezte a hazai keresztény egyházakat (katolikus, református, evangélikus) arról, hogy mégis mit gondolnak Orbán kijelentéséről, de nem túl meglepő módon senkinek sem volt érdemi mondanivalója. Vagy nem is reagáltak a feltett kérdésekre (az előbbi kettő), vagy annyit közöltek, hogy ők nem kívánnak kommentálni politikai nyilatkozatokat (az utóbbi). A gond csak az, hogy ez messze nem egy politikai kinyilatkoztatás volt, ez egy olyan kijelentés volt, amelyre a keresztény értékeket elvileg védelmező egyházaknak reagálniuk kellett volna, hiszen pont arról papolnak, hogy kiállnak az emberekért és azért, hogy senkit se különböztethessenek meg hátrányosan. Már persze akkor, ha nem meleg vagy transzszexuális az illető, mert akkor ugye ki kell őt rekeszteni mindenhonnan.

Az európai civilizációt a kontinensre hozó keresztény egyház – ezt állítja magáról az egyház és Orbán is ebből csinál politikát – nem akar megszólalni ezzel a a másokat kirekesztő, közveszélyes megszólalással kapcsolatban, ami lényegében felér egy egyetértéssel. Mert hát mondhatták volna, hogy ugyan nem szokásuk reagálni hasonló kijelentésekre, de itt mégiscsak egy jóindulattal is nácoid, fasisztoid megnyilatkozásról van szó, amely másokkal szembeni uszítás, ezért az egyházak nevében teljes mértékben elítélik Orbán kijelentését. De nem mertek beleállni ebbe (se), mert Orbántól kapják az ezermilliárdokat, ő az, aki elképesztő ingatlanvagyont ajándékoz nekik ingyen és bérmentve, és ő az is, aki lényegében a közoktatást kiárusítja az egyházaknak. A hatalmuk megerősödését Orbánnak köszönhetik, ezért még csak kritizálni sem merik, hiszen még a végén anyagi kár érné őket, az meg hova vezetne.

Nem is értem, miért csodálkozik bárki is azon, hogy ilyen gyűlölettel vannak sokan a hazai egyházak iránt? Mégis miért kellene kiállni értük akkor, amikor ők arra is képtelenek, hogy másokért kiálljanak? Pont az lenne az egyik feladatuk, hogy minden embert egyformán szeressenek, hiszen mint tudjuk, Isten a saját képére teremtette az embert, tehát elviekben egyenlőek vagyunk, nemde? Vagy ilyenkor nem fontos, hogy mit mond a Biblia? Mert hát vannak a heteroszexuális, fehér keresztények, meg van mindenki más. A meleg, nem hívő, ne adj’ Isten ateista állampolgárok pedig csak maguknak keresik a bajt. Elég ha megtérnek, akkor minden rendben lesz, minden bűnük meg lesz bocsájtva. Mint ahogy Orbán is lényegében azt tesz, amit csak akar, mióta azzal kérkedik, hogy ő bizony hívő ember. Hogy mit tesz életében a magyarokkal, az nem érdekli az egyházakat – ameddig ebből ők is profitálnak –, majd Isten ítélkezik Orbán felett. Ha viszont véletlenül Isten nem létezne, mint ahogy túlvilág sem, úgy senki sem fog ítélkezni felette, és úgy teheti tönkre emberek százezreinek életét, hogy ahhoz a magyar katolikus egyház még tapsol is.

Mennyi bizonyíték kell még ahhoz, hogy mindenki belássa, a hazai egyházak cinkosai Orbánnak, és lényegében bármilyen elfogadhatatlan kijelentését vagy tettét követően is képesek kiállni mellette?  Mételyei ők a magyar társadalomnak, hiszen úgy tesznek, mintha szentek lennének és csupán az emberek jólétét szeretnék, miközben simán kiállnak egy olyan embert mellett, aki fajelméletről hadovál egy beszédében, amit később megpróbál ugyan megmagyarázni, de szavait soha nem vonja vissza. Persze az egyházak hallgatása nem lepett meg, hallgattak háborúk és népirtások során is (ha éppen nem tevékenyen részt vettek benne), miért lenne pont most ez másként?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.