Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A globális minimumadó 15%-ra növelésébe a vérünket szipolyozó multik belerokkannának. És ezt ugye nem akarhatják a futballisták

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: kereszt

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Most tényleg nem aktuális a hazajövetele. Egy jó ideje az országot letaroló kompánia (az egymás kollégiumi lábszagától felizgult hajdan Prágát ostromló libernyák szobatársak) a hagyományos nemzeti hintaprogramnak megfelelően lazán átlendültek illiberálisba. 

Azt ne tessék kérdezni, hogy mit jelent az illiberális. Ők se tudják. Pontosabban mindig mást. Koronaúsztatósat, Kárpát-medencést. Volt már turulos, csontvázas, egy ideje minden keresztes. Narancskeresztes. A bányatulajdonos termékéből kipattant gegzúzalékhalmazt a parlamenti imacsoport önti keresztformába és faragja az alattvalók vállára és sírkeresztnek. 

A héten figyelemelterelés céljából ugyan a „katásokat” táncoltatják, de a százezer migráns is követeli kerítést rázva a határvadászokat. Gyalogosakat, mert a magyarságkutatók és a vitézi rend sillabuszaiból nem értesültek, hogy Horthy kerékpáros hegyivadászokkal egészen Németországig tartóztatta fel a pogányokat. A huszárainkról meg pláne nem tudnak.

Most ugye a magyar emberek munkájára már keresztet vethet, nincs magyar munka. A „nincs”-et nem kell védeni. A honi közpénzből tuningolt külföldi gazdának meg az import magyarok olcsóbban dolgoznak a magyar ugaron. Persze védeni van már mit dögivel.

Mit például? Tessék. Itt a napi értelmezés: „a jobboldali gondolkodáshoz szervesen hozzátartozik a teremtett világ védelme” nyilatkozzák. Erre fel, kend, hívő magyar keresztényként a környezetvédelemre gondolva lehunyt szemmel keresztet vet, ők pedig – a kend szemhunyását kihasználva – a nemzeti vagyont elorozva jómódot teremtenek maguknak és a pereputtyuknak. Máris itt a nekik teremtett világ. Kend meg keresztet vethet a pusztuló környezetre, beleértve a beépített Balaton partot és a szétdíbolt/síbolt vidéket, erdőt/mezőt, hegyet/völgyet. Beleértve a tőzeg- és kőbányákat és a tokaji borvidéket is.

Hasonló módon keresztet vethet kend a közpénzekre, az oktatásra, de még a pelenka tb támogatottságára is. A gyógyászati segédeszközök támogatásának elsorvasztása érthető, mert a keresztényi szeretet pártállami értelmezése szerint „aki beteg, haljon meg, ne szenvedjen szegény, ha már úgyis szegény. Tárt kapukkal várja a Mennyország, mert a szerzésikényszermentes málé pancser proli a Tízparancsolat szerint vegetált. Kiérdemelte!”

Ez nem ám „politikai nyomásgyakorlás”, hanem nemzetstratégia. A kieső létszámot a janicsárnak és kolostorszolgának bevásárolt magyarok és letelepedési kötvényesek pótolják. Nem is akárhogy és nem is akárkik! Például az alsózsolcai barnamezős beruházáshoz még 6,8 milliárd támogatást is kapott az orosz Szövetségi Tanács szenátorasszonya, aki bizonyára az ukránoktól félve ide menekült, mint bolsevik tőből fakadt ortodox keresztény.

A dédinek nincs ilyen szerencséje. Ő hozzánk menekült. Nem letelepedési kötvénnyel, mert a 67.000 Ft nyugdíjából arra nem telt. Ő a családbarát szülőtartási törvény kedvezményezettje. De a lánya, a nagyi is dettó, mert őt meg még az előző diktatúrában leszázalékolták és úgy volt, hogy majd évenként emelik a rokkantnyugdíját, de ezt a Gyurcsány törvény ígérte, és ezt ezek juszt se emelték, hanem a jogszabályban előírt nyugdíját eltörölték és helyette kétharmaddal csökkentett járadékot kap, mert koporsóban fekve még kém drón figyelésre 100 % -ig alkalmas a munkaképessége; hiszen nyitva a szeme. 

Az anyu nem volt fidelitasos Erasmus-ösztöndíjas; három műszakban robotol. Egyre kevesebbet ér a fizetése, hiába több mint az én kapirgálási sikerdíjam. Volt. Mert sapkát húz a falusi közmunkás bérkeretre is a kormány. Úgyhogy az én keresetemre is keresztet vethet.

Azt meg megírtam már rég, hogy csak családilag lehet ilyen kevésből létezni. Emberként. Az egyházak markába áttolt idősellátás milliókba kerülne nekünk a kend jövetele nélkül is, ha lenne miből fizetni a beugrót és még a templomba járás is kötelező lenne. Na, a legális templomkerülés az egyetlen előnye a szegénységnek. Pillanatnyilag. (Mert a keresztény állam tiltja a templom körüli koldulást, nehogy a Jóisten meglássa, hogy a csóró prolik tesztelik a keresztényi könyörületet. Így azután a hirtelenkeresztények neki is hazudnak a nép állapotáról. Esetleg ha közvetlenül neki is perkálnának az alkotmányos költségből szemet hunyna? Ha Isten nevében és áldásával lehetett embert ölni évszázadokon át, akkor megfelelő részesedésért bizonyára most elnézné nekik a csórelást. De erre a mellékes suskára ő is keresztet vethet, mert a szolgái átálltak a várúrhoz, ezért a Jóisten úgy kipottyant a katás körből, hogy bele se tudott férkőzni.) 

Viszont egységesen mindenkinek 27% az ÁFA és 58%-kal emelték a margarin árát. A „közméltóságnak számító futballisták” szerint nekünk telik erre, de 9%-os társasági adó, tehát a globális minimumadó 15%-ra növelésébe a vérünket szipolyozó multik belerokkannának. És ezt ugye nem akarhatják a futballisták, mikor nekik az olcsó munkaerő biztosítás a dolguk. És a magyar ember erre alkalmas. A Vili bácsi mondta is: „Hajlandók vagyunk monoton gépfunkciókat végrehajtani, fogaskerékké válni” (24.hu/2015.09.24). És tessék csak megnézni a többdiplomás „terepjárós biorobotok” milyen elánnal száguldozva viszik a szót gondolkodás nélkül.

Idelenn, mifelénk persze más a módi. Jó, jó, a tenyésztett állatok elemberesednek itt is. A kutyák tömegesen hagyják el az országot, a lovak nem húznak szekeret, ekekapát, hanem huszár alá ácsingóznak, a tyúkok nem kotlanak el, mert nem bíznak a CSOK-ban, stb.

Hanem a szegénységi küszöb alá söpört tömegek! Az élve temetettek világa ablaktalan gödör. A társadalmi mobilitás megakadályozása céljából ajtaja az oktatási rendszer András-keresztjével eltorlaszolva. Kend ne akarjon belekerülni, mert nem tud kifelé pislogni többé!

Mirtill

Bütyökfalva, 2022. július 15.  

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.