Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem az volt, hogy a hülye németek fognak megfagyni a sötétben, de mi meg vagyunk védve?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rendkívüli jó reggelt kívánok mindenkinek! Mielőtt visszafordíthatatlanul az agyunkra menne a kata körüli mizéria, szerintem ne menjen. A rezsicsökkentés megvédéséről szóló választási ígéret tegnap bejelentett kormányzati lehányásán innen és túl ez az egyik leggonoszabb, legsunyibb hátba szúrás, amivel az összes Orbán-kormány előrukkolt tizenharmadik éve tartó kétharmados fennállása alatt. Persze nehéz rangsorolni a gazemberségeket, mert mindig az a legocsmányabb, ami éppen történik, de amit most művelnek pont azért gyomrot forgató, mert nem volt olyan nap a legutóbbi rohadt hosszúra nyúlt, szavazatvásárlási közpénzégetéssel kísért választási kampányban, amikor ne hangzott volna el, hogy ha a baloldal hatalomra kerül, emeli az adókat a rezsiárakat, eltöröl, megszorít, elvesz mindent. Mindenkit leugattak, véres kardként hordoztak körbe, aki arról beszélt, hogy cudar idők járnak, önmérsékletre van szükség, mert rohadtul sokba fognak kerülni a pénzégetés, nem lesz jó vége.

Hát megérkezett. Most a leggonoszabb, legsunyibb, legaljasabb módon veszik vissza a szétszórt szavazatvásárlási pénzeket. Igen, mindezt pontosan lehetett tudni április 3-án is, előtte is, amikor a csillagokat is lehazudták az égről a szavazatok reményében. Hogy EU-s transzferek hiányában, zuhanó forint, száguldó infláció, eszelős pénzszórás, azaz kiüresített államkassza mellett SZÜKSÉGSZERŰEN ez lesz a vége: többlet adóbevétel és a fogyasztás visszafogása (nem a holdudvaré, a populációé). Igen, ezt már szakszóval megszorításnak hívják. Olyannyira megszorításnak, hogy a tegnapi ún. rendkívüli kormányinfón, ahol Gulyás Gergely Németh Szilárddal megtámogatva beismerő vallomást tett arról, hogy a cefetül sokba kerülő rezsicsökkentésük fenntarthatatlan, még szemkilövetőzni is sikerült egyet, miközben megpróbálta bagatellizálni, lesajnálni a 24 óra leforgása alatt hátba szúrt több százezer ember hídfoglalásban testet öltő elégedetlenségét.

Azt hittem, a fogalmatlanság péniszerdejében évek óta főállásban rohangáló Hollik István kommunikációs igazgatót és a kamerák elől kivételesen nem sértett fejjel menekülő néhány párttársát (lásd) nem lehet jobbról előzni annak demonstrálásában, hogy azon kívül, hogy mert megtehetik, mert joguk van hozzá, mert ők a kétharmad, mert a házszabály lehetővé teszi (via Tállai András másik agysebész), nem tudják megmondani, mi indokolta a katások elleni merénylet villámgyorsított ügymenetét. Gulyás tegnap simán felemelkedett Hollik szintjére. Egyrészt minek társadalmi egyeztetés, a társadalmi egyeztetések fiatal demokratáék szerint csak arra jók, hogy elfedjék a demokrácia hiányát (!!!), ezért mivel Magyarországon demokrácia van, felesleges az éppen hasba rúgott társadalmi csoporttal egyeztetni. Másrészt nem csoda, hogy Hollik nem tudja, hogy remélnek-e plusz bevételt ettől a mocskos intézkedéstől, mert Gulyás sem tudja. Egy büdös konkrétumot nem bírt említeni azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen érdemi költségvetési számítások, társadalmi hatáselemzések állnak az agyatlan pénzbehajtó kapkodásuk mögött, azon kívül, hogy Varga Mihály közepes képességű könyvelő minisztériumának adatai szerint a katások háromnegyede visszaélésszerűen élt ezzel az adónemmel. Sőt, már évek óta visszaél, de ők a biztonság kedvéért megvárták, amíg behúzzák az újabb kétharmadot és most majd jól véget vetnek ennek.

Az említett Varga professzor egyébként azt is mondta, hogy a munkaerőpiacot nagyon komolyan érintő adóemelést bevezetni nem szerencsés. És nem arra gondolt, hogy a katás százezreket egyik pillanatról a másikra komoly létbizonytalanságba taszítani nem szerencsés, természetesen a multinacionális cégeket védi a globális minimumadótól ezzel az érveléssel. Mert ők ilyen hatalmas államférfiak, mindig a keményen gürcölő magyar kisemberek érdekeit tartják szem előtt. Hogy esetleg kórházi osztályok szűnhetnek meg, vagy a teljes könyvszakma ellehetetlenül a kata-módosítás miatt? Ugyan már, nem ügy.

Egyébként valóban nem kell ide társadalmi egyeztetés, hatáselemzés, számolgatós bolsevik trükkök. A tiszta lelkiismerettel talpat nyaló Parragh László csempés kamaraelnök elmondta egy interjúban, hogy a kata kinyírása politikai döntés volt, meg egyébként is túl sok köztük a véleményvezér. Ez a beszéd. Aki ebben az országban él, annak egyetlen feladata van: lehajtott fejjel kussolni, tűrni, tudomásul venni. Most éppen 400.000 embert lehetetlenítettek el azért, mert képesek gondolkodni, alkotni, tervezni és kicsit más szinten létezni, mint egy zsák krumpli. Ők most szépen kiesnek az egyszerűsített adónemből, aki netán bent marad, az is nagyságrendekkel kevesebbért húzhatja az igát, miközben a fideszes államot fogja gazdagítani. A fideszes állam pedig köztudottan arról ismert, hogy minden körülmények között hűen kezeli a két kézzel beszedett adókat. Mert az adócsökkentés kormánya legalább kormányozni tud.

Úgyhogy nem csoda, hogy Gulyás azt sem tudja, mennyit takarít meg a magyarok pénzét mindig hűen kezelő kormány a csökkentett rezsicsökkentéssel, vagy hogy mekkora kiadáscsökkentést jelent a rezsicsökkentés korlátozása, amelyet úgy megvédtek, hogy ez maradt belőle: átlagos fogyasztás felett vége van neki. Átlagos fogyasztás, azaz elektromos energia esetében 210 kWh, gáz esetében 144 köbméter. Jó, most azt nem kérdezem, hogy mi a fene történt, mi indokolja a rezsiharc feladását (mert ez az, akármit hazudnak is), holott például én úgy emlékszem, hogy Szijjártó marha előnyös feltételekkel kötött szerződést az oroszokkal még tavaly ősszel, arról volt szó, hogy mimagyarok szinte ingyen kapjuk a gázt. Mi történt, hogy miután hetekig gúnyolódtak, az összes propagandistájukkal a lábukat törölték a hanyatló Nyugat országaiba, amelyeknek kormányai spórolásra intették a polgáraikat, most kiderült hogy mimagyaroknak spórolni kell az energiával? Nem elég a migránsválság, a Covid-válság, a háborús veszélyhelyzet, most már energia-veszélyhelyzetünk is lett? Nem az volt, hogy a hülye németek fognak megfagyni a sötétben, de mi meg vagyunk védve? Jó, nem kérdezem, én eddig se értettem, hogy mi a francért kötelesség közpénzből finanszírozni a NER összes Lölője kacsalábon forgó villájának fűtését, világítását? Én eddig se értettem, hogy miért kell hálásnak lenni egy olyan kormánynak, amelyiknek 12 év alatt, totális teljhatalommal felruházva nem sikerült elérnie azt, hogy a magyar háztartások önerőből ki tudják fizetni a rezsiszámláikat, hogy a piaci árú energia kifizetése ne verje földhöz őket.

Hát az történt, ami április 3-án is pontosan tudható volt, hogy minden idők legsikeresebb kormánya letolt gatyával várja a válságot, hogy a rezsiharc vesztésre áll, üres kassza mellett pláne. Úgyhogy az energia-veszélyhelyzet a varázsszó. Megy a kapkodás, a 20 perces agyalásokat követő zavaros bejelentések arról, hogy majd hamarosan kitalálják, hogy a gyakorlatban pontosan mit jelent, amit éppen bejelentettek. Ez a gazdasági populizmus, a szociális demagógia egyenes következménye. Hogy már elvtelen, gátlástalan, felelőtlen politikájuk szent tehenét is le kell mészárolniuk ahhoz, hogy valahogy legyen. Aztán majd kikommunikálják valahogy. Nem mondhatok mást, mint hogy minden rezsicsökkentéssel sikeresen fanatizált mimagyarember tegye össze a kezét, amiért nem Márki-Zay és a hazaáruló ún. baloldal nyerte a választást. Mert akkor sok egyéb mellett már rég

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.