Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pont ilyen, amikor elkezd összedőlni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, jó szórakozást a mai naphoz. Is. A pártpropaganda szerint ma érkezik a nyugdíjasoknak a plusz pénz. Akit ez nem érint, az nézegetheti tetszés szerint Orbán Viktor halálozási rovatát, Varga Judit családi fotóit, Szijjártó Péter pánikkeltő videóját, Németh Szilárd rezsiharcos propagandáját, Novák Katalin népnevelő túráját Brazíliában, Kovács Zoltán brüsszelezős fröcsögését, az eget, hátha jön némi eső. Bármit nézegethetünk, csak a boltban a pénztári blokkot ne nagyon figyeljük, mert megőrülünk örömünkben. Tök jó, amikor egy portál olyan leleményes, hogy több bőrt is le tud kanyarintani egy témáról. Tegnapelőtt: mindjárt le fog állni az Északi Áramlat (aztán ezt lehet cifrázni mindenféle frásztkeltő címekkel, a cikkből pedig majdcsak kiderül, hogy ütemezett karbantartás miatt állították le), tegnap pediglen: leállt az Északi Áramlat. Ha újra indul, abból megint meg lehet élni néhány napig.

Imádom ezt a kormányt, egyszerűen nem lehet rájuk haragudni. Miközben csattogó fogakkal védik a multikat az adóktól – még valami politikai nyilatkozatot is elfogadott az egyik parlamenti bizottság, és az sem teljesen kizárt, hogy hadat üzenünk az USA-nak valamelyik péntek éjszaka -, egy lendülettel szívatnak meg egy csomó katás vállalkozót, ha elfogadják a módosítást. És miért is ne fogadnák el, hiszen valamelyik hozzáértő (tehát egy fideszes rokona, vagy a NER más kegyeltje) azt mondta, hogy jó lesz az úgy, ha kidobják a katából azokat a vállalkozókat, akik cégeknek is dolgoznak. Kivéve a taxisokat, ők maradhatnak. Logikus, mert én például már hallottam taxisblokádról, takarító-, kertész-, lakberendező-, fotós-, újságíróblokádról pedig nem. Legfeljebb majd nem jön a szaki, ha kimegy az irodában az áram, feljön a vécén a szar. Vagy – minő meglepetés – megoldják okosba’. Éljen a feketegazdaság! Szokás szerint jól átgondolták a dolgot kormányék, egyeztettek, tárgyaltak, csináltak hatástanulmányt. Vagy – nem valószínű, de teljesen nem kizárható ez sem – valami hülye azt mondta, ebből majd lesz plusz bevétel a kasszába, az pedig nem jönne rosszul ezekben a vérzivataros időkben. Mert a kormány minden körülmények között megvédi a magyar vállalkozókat. Is. Az már macerás lett volna, ha valóban átgondoltan alakítanak a törvényen, hogy kiszűrjék azokat, akik visszaélnek vele. Jobb ez így, hulljon a férgese! Főként ilyenkor, év közben jó adószabályokat változtatni. Azt szeretjük. Biztosan örülnek a fideszes katások is.

Ahogy megvédték az egészségügyet. Is. Újabb kórház csatlakozott a családbarátsághoz, melynek keretében vagy egyáltalán, vagy csak munkaidőben lehet szülni. Amelyik Nagy Magyar Anya máshogyan gondolja, az minimum ballibsi, aki csak a zseniális magyar kormányt akarja támadni akkor, amikor alkalmatlan időben és helyen kezd el vajúdni. Egyébként pedig meg van oldva a dolog, mert átirányítják egy másik kórházba. Amennyire én tudom, a szülés nem olyasmi, mint egy ütemezett tyúkszemlevétel. Ha egy baba elindul kifelé, akkor az el van indulva. Semmi nem érdekli, és senki nem tudja rábeszélni, hogy várjon már néhány órát. Az már csak szerencse kérdése, hogy 15 perc, vagy 15 óra telik el addig, ameddig a világra jön. A második esetben van idő átszállítani az anyát másik kórházba – az más kérdés, mennyire jó dolog mentőben vajúdni -, az első esetben az lesz a baba születési anyakönyvi kivonatában a születési helynél, hogy az árok partján, mentőben, a magyar kormány támogatásával. Ha közben a benya is kifogyott a mentőből, akkor meg pláne. Lehet persze gyurcsányozni, de 12 éve Orbán-kormány van. Akármi szar ebben az országban, azért ők a felelősek. Biztosan erről is az ukránok tehetnek. Ha megadták volna magukat, már nem lenne háború, és akkor lehetne szülni orrba-szájba.

Már csak egy kicsit kell kibírni, és jobb lesz, mint valaha. Komolyan mondom, megvan a megoldás minden bajra. Parlamenti imacsoport alakult, és nem, nem viccelek. Nincs ezzel bajom, mindenki azt csinál a szabadidejében, amit akar. Azt nem értem, hogy nekem mi közöm van ehhez? Miért nem beszélik meg a dolgot valamelyik este az egyikük lakásán, aztán hajrá. Miért kell ezt beolvasni az alufóliasiakos portásnak? Ez pláne mit jelent, amit Kövér mondott:

a határozati házszabály értelmében a képviselők a képviselői tevékenységgel összefüggő célra más csoportokat hozhatnak létre, amelyek nem minősülnek képviselőcsoportnak

Az imacsoport milyen módon függ össze a képviselői tevékenységgel? Aki ezt nekem el tudja magyarázni, kap egy virtuális kalaplengetést. Másra most nem telik.

Érdekes módon minden napra jut egy olyan cikk a pártmédia legújabb gyöngyszemében – amelyiknek az a feladata, hogy függetlennek tűnjön, eljutva így azokhoz is, akik tudatosan kerülik a propagandalapokat -, hogy bizony itt helyzet van, kevesebbet kellene autózni, mert bár olcsó az üzemanyag, ámde egyre kevesebb van belőle. Hernádi Zsolt, a MOL vezére is elég gyakran felsír. Pedig nem olyan régen személyesen állt oda a kamerák elé, és tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy nem kell parázni, a MOL-nak ellátási kötelezettsége van, rajta vannak az ügyön, lesz elég üzemanyag, legfeljebb az elején lehetnek kisebb ellátási zavarok, de az csak logisztikai probléma, és most össze kell fognunk a vészterhesben, a MOL ott áll a magyar kisember mellett és együtt megoldjuk. Azóta bizonyára változott a világ. Nem tudom, csak gyanítom, hogy nem lehetnek jó napjai Hernádinak, mert minden ellenkező híreszteléssel szemben a MOL nemzetközi vállalat, azokra pedig az a jellemző, hogy a részvényesek nem szeretik, ha veszít az értékéből a befektetésük. Ha a cég veszteséget termel – szerencsére nem a magyar lakosság ellátása a cég kizárólagos profilja -, akkor az nem szokta megszilárdítani a vezetőséget. Arrafelé is kellene teljesíteni, közben a kormányzó úr elvárásainak is meg kellene felelni. Márpedig az tisztán látható – bár az első pillanattól kezdve az volt eddig is -, hogy még ha akarna, akkor sem tudna ebből kifarolni Orbán, mert az azonnali elégedetlenséghez, akár bukáshoz is vezetne. Most tehát az van, hogy a nyíltan propagandalapok még harsányan röhögnek a hülyelibsiken, akik azt mondogatják, hogy tessék szíves kevesebbet autózni feleslegesen, addig a kevésbé nyíltan propagandalapnak az a feladata, hogy vigye a másik vonalat: nem lesz elég üzemanyag – jó ideje tapasztalhatjuk -, és ez csak romlani fog.

Pontosan így szokott kinézni az, amikor egy hazugság elkezd összeomlani. De ez még csak nem is ennyire egyszerű, mivel nem egy hazugságról van szó, hanem egy hazugságok hálójából összetákolt országról. A mostani bajok között – és van ám gazdagon, az üzemanyag ennek csak egy apró szelete – egyetlen egy sincsen, amire ne hívták volna fel a figyelmet olyanok, akik értenek is hozzá. Miután a szakértelem liberális ármány, marad nekünk a sok fideszes hasonleső, bocsánat, haszonleső. Bizonyára ügyesen megoldják a dolgot. Ha mégsem, legalább imádkoznak. Önmagukért.

Jó ébredezést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.