Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Most akkor Hadházy az ellenség? Vagy mégsem?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó, akkor onnan folytatom, ahol tegnap abbahagytam, mielőtt felkötöm magam a 37 fokban: az ellenzékkel. Nem ugyanolyan okokból, mint amilyen okokból a fideszes pénzmosodák, kifizetőhelyek, szakértői műhelynek álcázott propagandabugyrok gyártják mostanában a tartalmat (már rég túl vagyunk azon, hogy hasít, szárnyal, dübörög a Fidesz, rothad, darabokban és romokban hever az ellenzék, ezek még mindig örömtáncot lejtenek), amiből kényelmesen megélnek. Nekem semmilyen anyagi érdekem nem fűződött soha az ellenzék semmilyen győzelméhez, nekem nem lesz fizetett állásom, százmilliókkal megtolt propagandafelületem azért cserébe, hogy kritikátlanul dicsőítem, éltetem a bármelyik pártot, úgyhogy.

Úgyhogy leírhatom, hogy mennyire kiábrándítónak tartom a parlamenti küszöb alá/közelébe amortizálódott Jobbik ama tegnap a parlamentben világossá tett álláspontját, miszerint támogatják Hadházy Ákos megbüntetését. És nem azért, mert azt gondolom, hogy a független, párttámogatás nélküli Hadházy önmagában, egyedül, a saját, szerintem jó értelemben vett megszállott fejét követve, az elveihez ragaszkodva, az állampárti korrupcióról a leplet naponta lerántva, mindenféle önkényuralmi büntetéseket bevállalva képes lehet változtatni azon a tegnap megénekelt reménytelenségen, amibe a Fidesz beletaszított úgy 2 millió embert. Hanem mert az április 3-i választás egyértelműen legnagyobb vesztesének számító, időközben a saját, parizeres, lájkvadász elnökétől is megszabadult, teljes tanácstalanságban vergődő Jobbik részéről ez egy brutális mélypont. Bizonyos szempontból csúfosabb kiállás ez, mint az, hogy egyetlen nyomorult egyéni választókörzetben nem bírtak nyerni április 3-án, miközben 2018-ban messze a legerősebb ellenzéki párt voltak a magyar politika mocsárbűzős porondján. Még olyan álmokat is dédelgettek, hogy egyedül leváltják a Fideszt. Valószínűleg soha a büdös életben nem lesznek már ehhez olyan közel, mint 2018 áprilisában, amikor szintén nagyon messze voltak tőle.

Az történt tegnap, hogy miután a Fidesz belekúrta ugyanabba a salátatörvénybe (EP-mintára, mert ők rohadtul tiszteletben tartják az európai jogállamiságot, mindent is úgy tesznek, ahogy azt Brüsszelben a rohadék bürokraták kitalálták, lényegében erről híresek) a vagyonnyilatkozati rendszer lazítását, a parlamenti frakciók költségvetési támogatásának csökkentését illetve a Hadházy Ákosra írt megtorlást, a Jobbik vezérszónoka, Brenner Koloman kultúrember elmondta (ITT a bizonyíték), hogy pártja egyetért a Fidesz azon javaslatával, miszerint „ha valaki szándékosan, politikai céllal bojkottálja a parlamenti eskütételt, annak legyen retorziója”. Brenner ugyan Lex Hadházynak nevezte a javaslatot, amelynek lényege, hogy a megválasztott parlamenti képviselők nem kérhetnek tájékoztatást az állami szervek vezetőitől, és minősített adatokhoz sem férhetnek hozzá (pontosan tudva, hogy kizárólag Hadházy Ákost érinti ez a retorzió, aki nem volt hajlandó részt venni a parlament alakuló ülésén, mert „nem kívánta legitimálni a tisztességtelen választás eredményét”), de azért bejelentette, hogy ők támogatják az állampártot abban, amit nélkülük is, így is, úgy is meg fognak szavazni. Akár egyetért vele a Jobbik, akár nem. Brenner úgy állt ebben a kérdésben a Fidesz mellé, hogy pontosan tudja: Hadházy egyébként azóta már simán letehette volna az esküt, ha Kövér László közel két hónapja nem fekszik keresztbe önkényesen ennek. A Jobbik vezérszónoka azt mondta, csak az a bajuk az ötlettel, hogy nem tisztázza, meddig kell esküt tennie annak, aki a ciklus közben kerül be a parlamentbe.

Módfelett örülök annak, hogy a Jobbiknak ennyi az összes problémája ezzel a gyalázatos, pofára szabott, önkényes, antidemokratikus faszakodással, igaz, én Koloman úrral ellentétben nem keresek havi 2 millió forintot azért, mert mindenféle pozíciókat és extra pozíciókat betöltök a fideszes parlamentben, úgyhogy többszörösen is értetlenül állok ez előtt a rohadt összekacsintás előtt a Fidesszel. Ráadásul úgy, hogy erről a bizonyos Lex Hadházyról nem is külön fognak szavazni, hanem sok egyéb mellett a fent említett disznóságokkal egyazon csomagban. Ennek fényében fogalmam nincs, hogy van-e bármilyen épeszű magyarázat arra, hogy miután a vezérkos hétfőn a Jobbikkal is feltörölte az ország házának padlóját, miután egy nappal később az egyik szakmainak tűnő kérdést feszegető felvetésükre (hogy tudniillik a rendvédelmi illetményalap 2008 óta nem változott, ezért méltatlan azt várni a rendőröktől, hogy mondjanak le a családalapításról vagy a lakhatásról, és nem is ezekről mondanak le, hanem a hivatásukról, hiszen rekordszámban szerelnek le a rendőrök), érdemi válasz helyett a Rétvári nevű államtitkár belehányta a kérdést felvető jobbikos képviselő arcába, hogy Gyurcsány Ferenc fasiszta tagozata lett a Jobbik – amelyik a saját pártrendezvényén sem tudja biztosítani a rendet és a nők védelmét, így nehezen hihető, hogy a rendvédelem fontos számukra -, miért fontos ennek a láthatatlanná zsugorodott néppártnak, hogy legitimálja a teljhatalom pitiáner húzását. Mi a büdös franc történik az ellenzékkel, mik ezek a megnyilvánulások? Miképpen védhető az, hogy a Jobbik oda jutott a nagy ellenzéki összefogás utáni földbe állást követően, hogy TÁMOGATJA, hogy legyen retorziója a tisztességtelen választás miatti tiltakozásnak?

Nem tudom, hogy Hadházy Ákosnak – az érintettnek, aki ellen már nem csak a pártállam parlamenti erőszakszervezete, hanem a Jobbik is felsorakozott a Fidesz mellé – helyes a diagnózisa, vagy sem, mindenesetre szerinte ez van:

Úgy tűnik, a Jobbik szerint vagy nem volt gond a választások körülményeivel (az ocsmány propagandagépezettel, a halott szavazókkal, a levélszavazásból kizárt külföldön dolgozó magyarokkal stb.), vagy úgy gondolják, a parlamenti díszpozíciókból lehet a legjobban küzdeni ez ellen. Ehhez tudni kell még: az elmúlt években többször komolyan szóba jött, hogy az ocsmányabbnál ocsmányabb kormányzati intézkedések ellen az ellenzék minimalizálja a parlamenti munkát és ehelyett a parlamenten kívüli képviselői feladatokra koncentráljon. Sajnos az egység látszatának fenntartása miatt ezek a kezdeményezések mindig elhaltak, legtöbbször a Jobbik és/vagy az LMP vétója miatt. Az eredményt látjuk.

Szerintem az van, amit tegnap is írtam. Az ellenzék megsemmisült, talajt vesztett, és már semmi más nem érdekli őket, mint hogy négy évig van egy biztos megélhetésük, lavíroznak, de semmilyen konkrét cél nincs előttük, nincs stratégia, pláne nincs egységes, szolidáris fellépés azzal a teljhatalommal szemben, amelyik egyenként és kilóra is ledarálja őket. Igen, a Fidesznek már semmilyen módon nem lehet ártani, a Brenner Koloman-félék biztosan nem tudnak, hiszen ahhoz az kellene, hogy felismerjék: nem Hadházy az ellenség, hanem az mocskos, korrupt bűnbanda, amelyik a látszatdemokráciáját valódi demokráciának álcázva árulja. Ebben nem csak a Mi Hazánk a partnere, hanem az a Jobbik is, amelyik a homofóbtörvényt is megszavazta, amelyik megtorpedózta Iványi Gábor köztársasági elnökjelöltségét, és amelyik most világossá tette, hogy mivel Kövér önkényesen nem engedi, hogy Hadházy letegye az esküt, akkor ezért Hadházyt még jobban meg kell büntetni. Nem, nem a Kövér nevűnek kéne összeszedegetni a folyton elguruló gyógyszereit, hanem azt az egy darab független képviselőt kell jól megszívatni, aki minden egyes áldott napon úgy viselkedik, ahogy egy ellenzéki politikustól Orbán után tizenhárommal elvárható.

Jó, hát én nem várom el ezektől, hogy felismerjék: az egyetlen esélyük, hogy még bárki komolyan vegye őket, az a parlamenti bojkott, a júdáspénz elutasítása, a parlamenten kívüli építkezés, de arra nagyon kíváncsi lennék, hogy mi a büdös francot remél Brenner úr ettől a Fidesszel való szolidaritástól? Tekintve, hogy eddig is nagyon bejött mindig, amikor helyeseltek és bólogattak és egyetértettek az önkényuralommal. Tudom, bármi könnyebb, mint valódi ellenállást mutatni, a piacról megélni, szolidaritást vállalni azokkal, akiknek nincs valós parlamenti képviseletük, és egy emberként odaállni a teljhatalom által szopatott Hadházy Ákos mellé, de akkor is. Gyurcsány fasiszta tagozatának már ennyire minden mindegy? Mert akkor tényleg az lenne a legjobb, ha a legközelebbi választáson bevernék a fejüket a parlamenti küszöbbe. Ahogy elnézem, a lehető legjobb úton haladnak efelé.

Utóirat: Pontosan tudom, hogy miután a média beszámolt róla és Hadházy Ákos is reagált a vezérszónok úr érvelésére, a Jobbik közleményt adott ki, hogy de nem is úgy van, mert a Jobbik mégse támogatja a „Lex Hadházy”-t. Délelőtt még támogatták, estére meggondolták. Szándékosan nem írtam át semmit abból, amit e közlemény előtt írtam, mert ez így még undorítóbb, mint amilyen alapból is volt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.