Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mint soha a fennállása óta semmiért, ezért sem vállalja a felelősséget

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt, lehetőleg egy jó kis csendes, hűsítő, áztató esővel megtámogatva (itt éppen most kezdett esni)! Tartok tőle, hogy komoly károkat tesz az emberi agyban ez a hőség. Nem csak én buggyanok meg, mert azért azzal is lehet némi gond, ha a miniszterelnökséget vezető miniszter úgy óhajtja kulturáltan megvédeni a főnökét a csúnya, gonosz Michael O’Learytől, a Ryanair vezetőjétől, hogy nem annyira diszkréten arra célozgat,  O’Leary zsenge gyerekkora óta alkoholista. Nem teljesen mindegy, hogy egy cég vezetője közönséges, vagy egy vezető politikus, amilyen elméletileg Gulyás Gergely is lenne.

Az sem mindennapi tünemény, hogy az ország hivatalos hírügynökségének – mármint az MTI-ről beszélek – feladata Karácsony Gergely Facebook oldalának figyelése, és hír születik abból, hogy odakommentelt Ungár Péter. Ide teszem, mert ilyet még én sem láttam, hátha más is így van vele.

 Két dologban is vitába szállt Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármesterrel Ungár Péter, az LMP országgyűlési frakcióvezetője. Hétfőn közzétett Facebook-bejegyzésében abban ugyanakkor egyetértett vele, hogy az ellenzék számára csalódást keltő eredmény született a vasárnapi időközi helyhatósági választásokon.

    Ungár Péter a bejegyzésében emlékeztetett: a főpolgármester azt állítja, hogy a választók a választások óta mutatott teljesítményért büntetik az ellenzéket. Ungár Péter ugyanakkor úgy látja: a szavazók már a választások előtt mutatott teljesítményükkel sem voltak különösebben elégedettek.
    „Márpedig az április előtti stratégia megalkotásában elévülhetetlen érdemei voltak Karácsony Gergelynek, ezért az újabb iránymutatás előtt talán ő is több időt hagyhatott volna az „elemzői énje” felszínre törésének” – fogalmazott.
    Kifejtette azt is: nem látja, hogy a szavazók egyöntetűen követelnék, hogy „a teljes hasonulás még erősebben menjen végre az ellenzéki pártok között”. Amikor ugyanis volt verseny ellenzéken belül, akkor egymillióval több szavazójuk volt és jóval több mandátumuk.
    Írásában azt is „bevallotta”: Karácsony Gergellyel szemben még nem pontosan tudja, mit üzennek a választók, ehhez szerinte több időre van szükség,” de bizonyos szempontból őszinte tisztelettel tudom nézni azokat a politikusokat, akik a vereségben is önigazolást látnak”.
    Ugyanakkor azt kérte a főpolgármestertől, hogy ha ennyire biztos az álláspontjában, akkor először ezt a saját pártján próbálja keresztül vinni, mert a Párbeszéd jelentette be először, hogy külön indul az EP-választáson, és a Párbeszéd volt az a párt, amelyik Nyíregyházán „ráindult” a közös ellenzéki jelöltre.
    A főpolgármester vasárnap írt arról a Facebook-oldalán, hogy számára csalódást keltő eredmény született a vasárnapi időközi önkormányzati választásokon. (MTI)

Egyszerűen fantasztikus. Aki nem így gondolja, az esetleg nézelődjön Hadházy Ákos közösségi oldalán. Ő az a politikus, akit nagyjából egységesen utál a kormánypárt és az ellenzéki pártok. Pedig hát. Éppen beszélgettünk az erdélyi kollégával arról, hogy nem a középkorban, hanem nem is olyan nagyon régen milyen világ volt ott, és milyen itt. Ott mindenkinek volt hol laknia, és munkahelye is volt, de sokszor nem volt fűtés, nem volt áram és víz, az élelmiszer beszerzése valóságos varázslat volt. Az üzletek üresek voltak, ami volt, azt is csak jegyre lehetett kapni. Itt is volt mindenkinek lakása és munkahelye, de az étel nem volt gond. Választék ugyan nem nagyon volt – pontosabban nagyon nem volt -, de alapvető élelmiszerekben nem volt hiány. Mi négy évvel korábban csatlakoztunk az Európai Unióhoz. Mire Románia megkapta a teljesjogú tagságot, ide már dőlt a pénz. Ha mi a nulláról indultunk, akkor Románi mínusz harmincról. Na, ehhez képest kell most megnézni, melyik ország hol tart. Pedig ott is lopnak, ott is vannak korrupt gazemberek, de valahogy kevesebbet loptak, vagy én nem tudom. A lesajnált Románi megelőzött minket. Akkor is, ha a lakájmédia ezt teli pofával tagadja. Ha az ember szétnéz az összes magyar ellenzéki politikus közösségi oldalán – link a bekezdés elején -, meg is fogja érteni, mi történik ebben az országban. És sajnos egyáltalán nem lehet múlt időbe tenni a mondatot.

Orbán Viktor nagyot ment tegnap a parlamentben. Először – vagy valahányadszor – közölte, hogy a fizetését nem ő emelte meg magának, hanem a parlament duplázta meg, és ő ezt tisztelettel elfogadja, mert türelmesen kivárta a sorát. Gondolom, a pedagógusok, mentősök, tűzoltók is hamarosan sorra kerülnek, mert sokan sokkal régebben dolgoznak a szakmában, mint amennyi ideje Orbán kormányfő. Biztosan a következő az lesz, hogy a parlament megszavazza nekik is a duplájára emelt fizetést. Ami jár, az jár. Ez abból is látszik, hogy a magyar miniszterek magyar elnöke rendkívüli módon elégedett volt azzal, hogy a nagyszerű kormánya kimentette a családokat a devizahitelből, mert most aztán leshetnének a 404 forintos árfolyam miatt. Ez olyan mérhetetlenül cinikus, geci kijelentés, hogy meg kell süvegelni. Van egy helyzet, egy nagyon rossz helyzet, amiről kifejezetten a kormány tehet. Nem a gazdasági válság, csak a kormány. Egyetlen környező ország fizetőeszköze sem romlik, a magyar forint egyedül, de az legalább nagyon. Sem a háborúval, sem a válsággal, sem az inflációval nem magyarázható, mert az mindenki mást is érint. Marad az elbaszott gazdaságpolitika. Erre mit beszél a vétózsonglőr népvezér a szájával? Ezt is megpróbálja sikertörténetként eladni. Mint soha a fennállása óta semmiért, ezért sem vállalja a felelősséget, hazudik, mint a vízfolyás, és az emberek nyomorára felcsimpaszkodva akar az emberek nyomorából politikai tőkét kovácsolni. Természetesen hogyan írt erről a pártsajtó? Orbán Viktor megint felmosta a padlót a baloldallal. Ez hibátlan, bár már ideje lenne módosítani a szövegen. Én erre gondolok: Orbán Viktor megint kitörölte a seggét az országgal. 

Jó ébredezést, szép napot kívánok! Mi szokás szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólásunkkal.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.