Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Teljes mindegy, ki van az ÁSZ élén

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,377,800 forint, még hiányzik 622,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Windisch Lászlót, a KSH elnöhelyettesét, volt jegybanki alelnököt jelöli a Fidesz és a KDNP az Állami Számvevőszék (ÁSZ) új elnökének – mondta Bánki Erik, a jelölőbizottság fideszes elnöke a Világgazdaságnak. Windisch László azt a Domokos Lászlót fogja váltani, akit még 2010-ben neveztek ki az ÁSZ élére, ahol szépen szót fogadott Orbánnak, és miután kamerák kereszttüzében „fenyegette meg” őt Orbán, egyetlen valódi büntetést sem szabott ki arra a Fideszre, amely vélhetően a kampányok során sokszorosan túllépte a kampányköltési limitet. Irdatlan nagy mennyiségű pénzeket költöttek el arra, hogy bebiztosítsák hatalmukat, ami végül sikerült is nekik, hiszen idén áprilisban minden eddiginél nagyobb győzelmet arattak. Domokos László egy fontos láncszem ebben a gépezetben, hiszen Polt Péterhez hasonlóan az ő feladata is, hogy senki se vizsgálhasson ki fideszes ügyeket.

Windisch László neve eddig számomra ismeretlen volt, de ennek nincs is jelentősége, hiszen pusztán azáltal, hogy ő a KSH elnökhelyettese, már mindent is tudunk róla. Hiszen, mint tudjuk, a KSH feladata ma már az, hogy hazudjon, vagy legalábbis a kozmetikázott valóságot mutassa be a választópolgároknak mondjuk az átlagbérek vagy az infláció kapcsán. Az is jól mutatja a KSH függetlenségét, hogy innen választ magának Orbán ÁSZ-elnököt, hiszen pontosan tudja, hogy megbízható káderről van szó, aki 12 évre fogja betölteni ezt a fontos pozíciót. Lehetne persze fontos valóban, de egy olyan országban, ahol nincs egyetlen olyan szervezet vagy hivatal sem, amely független lenne a hatalomtól, ez a feladat egyszerűen teljesíthetetlen. A legfőbb ügyész, a köztársasági elnök, az alkotmánybírók és egyéb fontos pozíciót betöltő egyének közvetlenül függnek Orbán döntéseitől.

Teljesen mindegy persze, hogy ki kerül ezekbe a pozíciókba, fölösleges bármiféle változást remélni. Ugyanez igaz a miniszterek kapcsán is, hiszen teljesen mindegy kinek mi a neve, vagy milyen háttérrel rendelkezik, csak és kizárólag azért került oda ahova, mert Orbán biztos volt abban, hogy ezek az emberek teljesíteni fogják a parancsait. Nem lesz ez másként Windisch Lászlóval sem, aki egészen biztosan megbízható káder, máskülönben nem jelölték volna őt az ÁSZ élére. Nem tudnék most egyetlen olyan fontos pozíciót betöltő fideszes kirakatembert sem mondani, aki az elmúlt 12 évben akár csak egyszer is meg merte volna kérdőjelezni Orbán parancsát. Nem hallani ellenkezést, sem azt, hogy valaki esetleg nem ért egyet valamely fentről érkező paranccsal. Szépen kussban végrehajtják, amire megkéri őket a vezetés, ezzel pedig le is tudták a munkájukat.

Ezek az emberek milliós fizetésekért játsszák el ezt a szerepet, tehát nekik ez teljesen megfelel. Az mindegy, hogy emiatt az ország egy rosszabb hely lesz, hiszen sok magyar számára csak és kizárólag a saját jóléte fontos, semmi más nem érdekes. Önzőség, gerinctelenség jellemzi ezeket az embereket, akikből sosincs hiány. A NER rendszerében vélhetően tízezrek sütögetik a pecsenyéjüket, és csak a lehetőségre várnak, hogy feljebb lépve még több pénzre tehessék rá a kezüket. Ha ezáltal valakinek rosszabb lesz ebben az országban, az sem fontos, hiszen az egyéni érdekek mindent felülírnak. Ezek a vezetők úgy fognak bekerülni a történelemkönyvekbe, mint jelentéktelen senkik, hiszen nevükhöz lényegében semmi jelentős nem fog fűződni.

Elég csak megemlíteni Áder Jánost, aki nem tett semmi említésre méltót karrierje során. Ameddig Göncz Árpádra sokan emlékeznek a mai napig – függetlenül attól, hogy kedvelték, vagy sem -, addig kötve hiszem, hogy bárki is úgy fog visszagondolni Áderre, mint egy köztársasági elnökre, aki utat mutatott a magyaroknak. Schmitt Pál hozzá hasonlóan nem tett semmi érdemlegeset, ha csak nem hozzuk fel példának a plagizálását, ami miatt kénytelen volt lemondani hivataláról. Nyilván az ÁSZ vezetése nem mérhető össze a köztársasági elnöki pozícióval, de ezzel csak arra szerettem volna utalni, hogy lényegében mindegy is, hogy milyen pozíciót tölt be az ember a NER-ben, jelentősége eltörpül Orbánhoz képest, hiszen végső soron ő dönt mindenről  ebben az országban. Teljesen mindegy, hogy kiket nevez ki a sóhivatalok élére, az ő akaratán alapulnak a legfontosabb döntések.

Domokos László szépen le fog köszönni posztjáról, és élete végéig szépen fog élni a karrierje során összeszedett pénzből. Eszébe sem fog jutni az, hogy ő is hozzájárult ahhoz, hogy még csak esélye se legen az embereknek elzavarni Orbánt a hatalomból. Ezt Polt Péter sem fogja átgondolni nyugdíjas éveiben, neki is megérte, mivel milliókat keresett az elmúlt években, noha ezt mások kárára tette. De ez sem a rendszerben jelentős pozíciót betöltőket, sem a rájuk szavazókat nem érdekli, hiszen ők boldogok. Boldogok, mivel Orbán megvédte a hazát a gaz bevándorlóktól és megvédi a magyar álláspontot (tökmindegy, melyiket) Brüsszelben is. Sokak szemében Orbán egy hős, aki jól teszi, hogy a saját embereit nevezi ki a legfontosabb hivatalok élére, hiszen akkor nem kell holmi libsi idiótákkal küszködnie azért, hogy átvigyen egy-egy törvényt.

Semmiféle ellenállásba nem ütközhet Orbán és tényleg azt tehet, amit csak akar. Nincs az a hivatal, amely bármilyen szinten is vizsgálhatná az ő vagy pártja tevékenységét. A rendőrség az ő kezében van, mint ahogy a bíróságok és az ügyészség is. Semmi sem fog változni tehát Domokos leváltásával, hiszen csak egy újabb kirakatfigura kerül majd pozícióba, akinek feladata az ellenzék folyamatos gyengítése lesz. Bár fene tudja, hogy érdemes-e tovább gyengíteni azt az ellenzéket, amely lassan már alig létezik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.