Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És majd akkor a kormány vissza fogja adni az önkormányzatok vagyonát, bevételét és önrendelkezését?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Nem most, már a kezdet kezdetén volt valami erősen kabarészerű a Varga Juditig meghosszabbított Nagy Márton-Michael O’Leary szópárbajnak, hogy tulajdonképpen ki az idióta, és kinek kell bocsánatot kérnie kitől. Itt jegyzem meg, hogy nem értek egyet a Ryanair-vezér hasonlatával, hogy Nagy Márton és Gulyás Gergely olyanok, mint Dumb és Dumber. Dumb és Dumber ugyanis viccesek, nem kerülnek egy vagyonba kötelezően mindenkinek, nincs befolyásuk senki életére, és el lehet kapcsolni, ha nem tetszik a film. Ameddig nagy erőkkel erre figyelünk, kegyelmesék a nem-megszorítás jegyében felverik azoknak az élelmiszereknek az árát is, amelyek maguktól is drágulnak ugyan, de egy kis plusz adó csak javít a helyzeten. Én nem igazán látok lényegi különbséget aközött, amikor egy kormány egy éppen veszteséges ágazatra vet ki extraprofitadót, vagy eszébe jut az egészségtelen ételekre kitalált, csipszadóként ismert plusz terhet rátoszni az eddig egészségesnek tartott élelmiszerekre, mint a müzli, ami eddig sem volt olcsó. Miután elég nagy a felháborodás, talán majd bejelenti a kormány, hogy nem is akarták ők tovább emelni az egészséges élelmiszerek árát, megint a baloldal hazudott. Ezt szokták csinálni, amikor kitalálnak valami vállalhatatlant, azt zűrzavarosan megfogalmazzák, végül kifarolnak belőle és közben azt hazudják, nem is volt ilyen terv.

A vizes vb-ből viszonylag sikerült eddig kimaradnom – mármint a hírekből, hogy mi érdekes történt -, most azonban kikerülhetetlen volt a vízben elájuló úszónő és az őt kimentő edző esete. Egy perc alatt többet tudtam meg, mint valaha szerettem volna. Elsősorban például azt, hogy Merkely Béla nem hiába pedálozta végig az egész járványt, most ő a vb egészségügyi szolgálatának vezetője. Innen is gratulálok, megfizethetetlenek az ilyen emberek, akik az égvilágon mindenhez értenek, és mindenhol ott vannak. Másodsorban azt is megtudtam, hogy szar a FINA szabályzata, de legalább a hivatásos vízimentők rendesen szabálykövetők, és eszükbe sem jut a bíró jelzése nélkül kimenteni egy életveszélyben lévő embert. Sőt, valószínűleg észre sem vették, hogy menteni kellene. Egy dolgot nem tudtam meg, pedig érdekelne. Az edzőt felelősségre vonta már valaki, amiért tudta jól, hogy a versenyzője el szokott ájulni (merthogy nem először fordul ez elő), ennek ellenére indítja a versenyen? Mennyire normális az, hogy valaki elájul úszás közben? Ha éppen nincs ott senki a közelében, vagy ha egy pillanatra nem figyelik, akkor mi van? Megfullad simán?

Hogy ez se maradjon ki a mai jóreggeltből sem:

A vármegye a magyar szuverenitás szimbóluma: külső hódítók megszüntették, most visszaemelik méltó helyére – olvasható az Alapjogokért Központ elemzésében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez. (MTI)

Aha. Ha jól értem, 16 évnyi Orbán-kormány – ebből 12 év megszakítás nélkül – úgy pergett le az idő rostáján, óráján, vagy amin peregni szokott, hogy nem volt szuverenitás? Most meg hirtelen majd lesz, mert ugyan kritizálni nem szabad a kormányt, hiszen micsoda aljas dolog az ilyenkor, amikor háború van, amiből csak mi maradunk ki – hála Orbán Viktornak! -, de azért a háborús infláció nálunk a legmagasabb, az is csak azért, mert nem mimagyarok fizetjük meg a háború árát, de ilyen nagyon fontos dolgokkal mindenképpen érdemes most szöszölni, hogy milyen szép neve legyen azoknak a közigazgatási területeknek, melyeknek az önállóságát mostanra csaknem teljesen bedarálta a rezsim. És itt még be sem fejezte az Alapjogokért Központ nevű közpénztemető, mert hajtanak a Kossuh-díjra, ami csak aranytollú, illetve aranytorkú rezsimszolgáknak jár:

 Emlékeztettek arra: a kommunista diktatúra a vármegyék eltörlésével hosszú időre felszámolta Magyarország alkotmányos berendezkedését, valódi önállóságát is. 1990-ben az első, demokratikusan megválasztott jobboldali kormány kísérletet tett a vármegyei elnevezés visszaállítására, de az a posztkommunista erők, és a velük később, 1994-ben nyílt szövetséget kötő SZDSZ-es körök ellenállásán elbukott – írták.

Szóval ez a baj? Hogy mi a neve a micsodának? És majd akkor a kormány vissza fogja adni az önkormányzatok vagyonát, bevételét és önrendelkezését? Mert ha igen, akkor felőlem hívhatják akárminek. Ha csak bajuszpödrés és bokacsattogtatás, akkor pedig nyugodtan menjenek a picsába.

Miközben a csirkehálón belül a nertársak a vármegyékért, ispánokért küzdenek veszettül – például Trombitás Kristóf a megafonjával, és a nemrégiben létrehozott alapítvánnyal, melyben Földi Nyírfácska László mesterkém úrral és az ő sztárbemondó feleségével, Földi-Kovács Andreával, aki új kihívásokat keresve hagyta ott a stúdiómeleget, és csináltak közösen egy jó kis alapítványt, amit köztudottan érdemes csinálni mostanság, mert ha a kormány meglát egy ilyet, örömében azonnal megtámogatja a mi pénzünkből – Orbán Viktor azért harcol, hogy nehogy már szegény multiknak több adót kelljen fizetniük ott, ahol előállítják a nyereséget. A magyar kormány, amelyik boldogan dalolva adóztatja rommá a magyar kis- és középvállalatokat, extraadókat vet ki kereskedelmi láncokra, bankokra és légitársaságokra, körme szakadtáig védelmezi az Audit, a Mercédeszt és a többi gyárat, hogy nekik igenis ne kelljen több adót fizetniük, mert Magyarországnak az az érdeke, hogy ezek kevés adót fizessenek, de még állami pénzből is vastagon megtámogatják őket, hogy még az a kevés adó is visszatérüljön, aztán vihessék ki az országból a nyereséget talicskával. Valamiért nekünk az az érdekünk, hogy ezek a cégek ne járuljanak hozzá az állami bevételhez, azt majd feltöltik a 27 százalékos áfát és az inflációs áremelkedést vidáman kifizető magyarok, a magyar kis- és középvállalatok, az idénymunkásokat alkalmazó termelők (duplájára ment fel az ilyen munkások után fizetendő adó, amitől nyilván drágább lesz a gyümölcs és a zöldség, de mi, nyakas kipcsakok ezt szeretjük), de Brüsszelben a multikat megvédi a vezér. Ahogy itthon a saját polgárai ellen küzd, úgy Brüsszelben az uniós tagállamok ellen. Most ott tart a dolog, hogy amennyiben nem hajlandó a csúti együttműködni a szövetségeseivel, a többi tagország bevezeti a minimumadót a multikra – ez kis cégeket nem érint -, Magyarország pedig nem fogja bevezetni. Az ilyen módon megvédett országban továbbra is az lesz, hogy a kicsi, a közepes magyar vállalatok és az adófizetők finanszírozhatják a multik fejlesztéseit, szerelemből, közben nem lesznek versenyképesek a multikkal, mert ők nem kapnak mindenféle kedvezményt és támogatást. Maradunk összeszerelő ország, de olyan nagyon nem kell arra számítani, hogy további gyárak jönnek az országba, vagy ha igen, akkor mindjárt hozhatnak magukkal munkaerőt is, mert az már itt nincsen. Itt mindenki dolgozik, és csodák-csodájára mindenki stabilan szarul keres, kivéve a politikában működőket, az ő fizetéseik tudják tartani a tempót az inflációval.

De legalább ide nem jönnek a migránsok, mi nem fogunk megfagyni a télen, ahogy a németek, nem sodródunk bele a háborúba, nem műtheti át senki a gyerekeinket, viszont pödörhetjük a bajuszunkat, amikor a főispánhoz készülünk leadni a dézsmát, vagy amit le kell adni. Leginkább az ország kulcsát kell lassan leadni, attól tartok.

További kellemes ébredezést kívánok mindenkinek. Mi hamarosan jövünk vissza az első beszólással, mert mindig úgy szoktuk.