Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem azért, mert már nekik is kínos, hogy egy olyan királyjelölt irányítja az országot, akinek a kezei közül kifolyik a pénz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint látjuk, mozgalmas, munkás napjai vannak mostanában Kocsis Máténak, a Fidesz arrogáns frakcióvezetőjének, aki a választási kampányban gyurcsányozásért felelős megmondóemberként funkcionált, ám a Holdról is tisztán kivehető negyedik kétharmad újabb szárnyakat adott az ő kártékony és cinikus létezésének. Miután a nevére vette az EP-választások és az önkormányzati választások azonos időben való megrendezésének nagyszerű ötletét, és nem szégyellte a nevét adni a megyék vármegyékké való átnevezéséhez sem (ez utóbbit azért valamennyire csak szégyellhette, mert nem dicsekedett el vele a közösségi oldalán, ahol mindennel el szokott dicsekedni) tegnap reggel azzal állt elő, hogy ők, negyedszer kétharmadosék átalakítják a vagyonnyilatkozati rendszert. Mert ez még úgy sem volt, és mert olyan jófejek, hogy figyelnek a kritikákra, amelyek ebben a következmények nélküli országban sok egyéb mellett a nevetségszámba menő vagyonnyilatkozati rendszert érintik.

„Bevezetjük Magyarországon az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszerét, amely lényegében megegyezik a német szabályokkal is.

Sok bírálat éri hosszú évek-évtizedek óta a magyar vagyonnyilatkozati rendszert, ezért függetlenül attól, hogy ezek megalapozottak-e vagy sem, érdemes változtatni.

A Magyarországgal szembeni brüsszeli kettős mérce sajnos a mindennapjaink része, ezért mindezt kivédendő az tűnik a legcélszerűbbnek, ha az EP-ben használt szabályokat szóról-szóra beépítjük a magyar jogba. Ugyanezt a rendszert használják például Németországban is, így talán – legalább ezen a területen – elkerülhetők a nemzetközi viták.

A most benyújtott javaslatunk az országgyűlési képviselőkre és a rájuk vonatkozó törvény alapján meghatározott vagyonnyilatkozat tevőkre vonatkozik, de még az idei évben minden egyéb, külön ágazati jogszabályban felsorolt vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség alá eső személy (például polgármesterek és önkormányzati képviselők) esetében megalkotjuk ugyanezen szabályokat. Ez így helyes.

Fontos adalék, ami sajnos a nembuzeráns úr posztjából kimaradt: az európai parlamenti képviselőknek csak annyit kell bevallaniuk, hogy a megjelölt jövedelmi kategóriák közül melyikbe esik a díjazásuk, konkrét összegeket nem is kell feltüntetni. A családtagok vagyonbevallását sem lesz majd kötelező leadni, ha Magyarországon is az EP-szisztémát fogják alkalmazni. Nos, talán el nem ítélhető okokból eszembe nem jutott azt gondolni, hogy itt valami másról lehet szó, mint arról az örökérvényű, esszenciális bölcsességről, ami szerint ha első blikkre nem nyilvánvaló valamely tetvedék vergődésük indítéka, akkor alighanem lopni akarnak (lásd: Vincent első törvénye). Nem mintha e cinikus látszatgeciskedés nélkül nem tudtak volna lopni.

De lássuk be, a negyedik kétharmad dicsőségére Semjén Zsolttá átvedlett Kocsis ezúttal is kitett magáért. Ahhoz képest, hogy minden év február elseje tájékán, amikor a főnöke beadta a rohadt üres vagyonnyilatkozatát, és esetleg felhördült a hazaáruló nyilvánosság, vagy amikor Európában vonatkozó kérdésekkel provokálták a felcsúti templom egerét, az volt a propagandaszöveg, hogy Európa egyik legszigorúbb vagyonnyilatkozati rendszere Magyarországon van.

Ehhez tegyük hozzá, hogy a fent vicsorgó ember tavaly ilyenkor, A magyar függetlenség napja fantázianevű pártünnepélyen hét tézisből álló lázálmait festette a NER falára, és hatodik tézisként azt állította, hogy

az Európai Parlament zsákutcának bizonyult az európai demokrácia szempontjából, csak a saját ideológiai és intézményi érdekeit képviseli.

Namármost ehhez képest, meg ahhoz képest, hogy a minap még propagandában a korrupció melegágyát emlegették ebben a kontextusban, különösen szórakoztató, hogy egy zsákutcás intézmény vagyonnyilatkozati rendszerét készülnek méltóságosék a szuverén Magyarországon bevezetni. Mi a fenéért is? Nyilván nem azért, mert szar az egész úgy, ahogy van, hanem mert amivel foglalkozni kéne, ahhoz hülyék. Meg most pont ilyen kedvük van, és idomulnak azokhoz, akik ellen 12 éve szabadságharcolnak. Nem, nem azért vizezik fel az eddig is gyalázatos, azaz következmények nélküli rendszert, mert felébredt bennük a demokrata, és mert már nekik is kínos, hogy egy olyan királyjelölt irányítja az országot, akinek kifolyik a kezei közül a pénz, és lassan 60 éves korára semmi megtakarítása nincs, hanem mert ők ennyire ragaszkodnak az európai és különösen a német rendszerhez, mert ők valójában cuki européerek. Az igaz, hogy Európát fúrják életvitelszerűen, keresztbe tesznek minden fronton, lopnak, hazudnak, aláássák az egész Uniót, igaz, hogy még annyit sem fog érni ez a tetves fecni, mint eddig, de ők most megmutatják, hogy szóról-szóra beépítik a brüsszeli zsákutcát a saját számonkérhetetlenségük betonjába.

Egy pillanatra le is vert a víz, hogy Kocsis az oktatási, egészségügyi és szociális rendszert akarja a némethez igazítani, de szerencsére szó nincs ilyesmiről. Az más kérdés – mielőtt valamely éber, rezsicsökkentésért rajongó felháborodna -, hogy a hanyatló uniós és német jogalkotók többnyire jogosan indultak ki abból a vagyonnyilatkozattételi szabályok megalkotásakor, hogy választott és senki által meg nem választott politikusok nem hazudnak, nem íratják a lopott szajrét mindenféle kétlábon járó strómanpénztárcák nevére, vagy ha mégis ilyesmire vetemednének, akkor van következménye: megszégyenülve lemondanak, miután a nép jogosan leköpte őket. Szóval igen, a brüsszeli zsákutcában a megengedő szabályoknak is jóval nagyobb visszatartó ereje van, mint amennyire nulla visszatartó ereje volt valaha is Európa mostanig legszigorúbb vagyonnyilatkozati rendszerének. Amit – ha már annyit hőbörgött a brüsszeli kettős mérce – most jól átültetnek Korruptisztánba is, hogy kuss legyen végre. Hogy lehessen mutogatni a szóról-szóra átvett szabályozásra, hogy akkor jöhet a nekünk járó uniós zseton. Mintha valaha a büdös életben a kritikák nyomán az lett volna az első dolguk, hogy toporzékolás helyett változtatnak a mocskos, korrupt gyakorlataikon, függetlenül attól, hogy a kritikát megalapozottnak tartják, vagy sem.

Tök jó látni, hogy mindennel is foglalkoznak, csak a gazdasággal, az inflációval, az emberek jólétével ne kelljen, mert az rohadtul nem megy. És mert a haza csúszik bele a most még mindig valószínűtlennek tűnő népharagot eltakaró nyomorúság fekáliájába, hát dobálják a gumicsontnak kinéző, de semennyire nem gumicsontokat. Semmi nem fontosabb most Kocsisnak, mint a megyéket átnevezni vármegyékre, és a nemzetközi viták elkerülésére hivatkozva (holott abból élnek tizenharmadik éve, hogy nemzetközileg háborúznak) felpuhítani az ezeréves félfeudális-illiberális magyar kleptokráciával szemben civilizált kultúrországokban működő vagyonnyilatkozati rendszert.

Mi ez, ha nem a demokratikus fékek és ellensúlyok nélküli cinizmus diadala? A jelenlegi rendszernél még kevésbé átlátható, az ingatlanok tekintetében még könnyebben kijátszható rendszer bevezetése egy olyan országban, ahol a demokrácia szart se ér a rezsicsökkentéshez képest. Hogy döngethessék a mellüket, hogy de hát a zsákutcának bizonyult Európai Parlamentben, de hát Németországban is ez van. Valaki komolyan gondolja, hogy ahogy eddig letagadták a csúszó- és kenőpénzeket, a luxusjachtos nyaralásokat, a luxushelikopterezéseket, a kiskutya meg a kiskorú kölök nevére íratott ingatlanokat, a műkörmös feleség nevére harácsolt vagyonelemeket, mostantól majd bevallják? A lónak a faszát. Mostantól viszont minden jogos kritikára elég lesz annyit mondaniuk, hogy de hát mi a brüsszeli mintát, mi a német mintát követjük. Szóról-szóra. És tényleg. Kocsis és bandája így harcol a brüsszeli kettős mérce ellen: az eddiginél is sokkal durvábban elrejtik majd az egyébként is törvényesített közpénzlopásaikat.

Miközben rohadtul nem elsősorban a vagyonnyilatkozati rendszerrel van a baj, és rohadtul nem az volt eddig se a probléma, hogy az nem egyezett szóról-szóra a német szabályokkal, hanem az, hogy ezeknek a hevenyészett dokumentumoknak a tartalma a végtelenben sem találkozott a valósággal, és ez még hagyján, de következménye sem volt soha annak, ha valaki évről-évre pofátlanul hazudott. Márpedig az egészen biztosan a Holdról is tisztán látszott, hogy ha egy miniszterelnöknek egy büdös fillér megtakarítása nincs, az nincs rendben. Vagyis dehogynincs rendben. Most majd a 3,5 milliós fizetésből nem lesz egy vas félretett pénze, és úgy is jó lesz.

Egyébként meg tényleg kell Brüsszel mocskos pénze, amiért minden létező látszatintézkedést bevezetnek, olyannyira, hogy még Ukrajna EU-tagjelölti státuszát is hajlandóak támogatni. Nyílt titok, hogy hullámzik a szar, és már nem a köldökünkig, hanem lassan a szánkig ér. Ha nem így lenne, akkor egyéb elmeháborodott, salátatörvényekben elrejtett vadmarhaságok mellett  a Fidesz gyurcsányozásért felelős frakcióvezetője sem aberrált törvényjavaslatokkal égetné magát, hanem fennhangon gyurcsányozna. Ahogy szokott, és ahogy tőle telik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.