Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Soros György rángatja dróton Vlagyimir Putyint?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! Nem pont Kövér Lászlóról jutott eszembe, de éppen ideje lenne kötelezővé tenni az alkalmassági vizsgálatot nem csak targoncakezelők, de politikusok esetében is. Főként akkor, ha vezető politikusokról van szó. Ahogy látom, igen komoly annak a veszélye, hogy a túl sok hatalom megborítja a már eleve is labilis emberek eleve is billenékeny agyát – bár meg is fordíthatjuk a kérdést, mert aki mentálisan teljesen egészséges, az nem törekszik teljhatalomra -, ennek pedig mindannyian isszuk a levét. Vlagyimir Putyin ott tart a fejében ordibáló hangokkal, hogy neki elemi kötelessége Nagy Péter nyomdokain haladva visszaszerezni az „őshonos orosz” területeket. Hogy Magyarország az ő beteg agyában hol helyezkedik el ezen a térképen, az nem derült ki. Még. Putyin ott tart, hogy az országa szuverenitásáért harcol, mindenki őt támadja, de győzni fog, és hamarosan olyan jól fognak élni az orosz emberek, hogy az valami csoda.

Aztán itt van nekünk Orbán Viktor, aki köztudottan kizárólag első István királyhoz mérhető (ha egyáltalán), célja a nemzetegyesítés és a szuverenitás kivívása – lehetőleg az Európai Unióval szemben -, mindenki őt támadja, de már meglelte a főbűnöst (sokadszor): Soros György húzódik meg a háború árnyékában. Ezek szerint – már csak az én egyszerű agyammal összerakva az összefüggéseket – alighanem Soros György rángatja dróton Vlagyimir Putyint. Ciki. Nadehogy Orbán Viktor megvéd minket, és hamarosan olyan jól fognak élni a magyar emberek, hogy az valami csoda. Talán csak nekem tűnik úgy, mintha ugyanannak az ócska, karcos lemeznek a két oldalát hallgatnám, amit már generációk hallgathattak évszázadokon keresztül más és más hangokon, de valamiért senkinek nem jutott még eszébe kivágni az ócska lemezt a kukába. Pedig ideje lenne.

Most nem volt meccs, úgyhogy volt ideje a vezérnek szólani az ő népéhez a rádióban tegnap reggel. Mondta is az okosságokat:

A kormányfő kiemelte: nagy esélye van annak, hogy a háború elhúzódik, és a 2023-as év is „bizonytalan lesz és szorongásokkal teli”, a világot „gyötörni fogja a háború és annak a gazdasági következményei”. A magyarok ki fognak maradni a háborúból, de „nem húzhatjuk ki magunkat teljesen a következményei alól”, és ilyen következmény az infláció és a gazdasági válság – magyarázta. (MTI)

Nem az volt, hogy azért kell Orbán Viktor fejére ráhegeszteni a koronát, mert akkor nem mimagyarok fogjuk megfizetni a háború árát és költségeit? Erre kiderül, hogy mégis mi fizetjük? Francba.

Számolt a Századvég, mert az nagyon megy nekik. Az is.

A Századvég elemzése szerint az embargópárti baloldal rezsipolitikája ellehetetlenítené a rezsicsökkentés meg a benzinárstop fenntartását, és átlagosan havi 79 ezer forinttal növelné a háztartások kiadásait.

     – állapította meg a Századvég legfrissebb elemzésében, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez.
    A kutatásban – amelynek eredményeit pénteken juttatták el az MTI-hez – annak jártak utána, hogy a rezsicsökkentés hiányában, tehát a világpiaci árak érvényesülése esetén, májusban hogyan alakultak volna a magyarok közüzemi kiadásai.
    A Századvég számításai szerint ha kivezetnék a hatóságilag rögzített rezsiárakat, akkor a villamosenergia-tarifák a jelenleginek több mint háromszorosára, a földgázszolgáltatások ára pedig az öt és félszeresére emelkedne. A piaci árak bevezetése így összesen négy és félszeres költségnövekedéshez vezetne egy átlagos magyar háztartásban – írták.
    A gyakorlatban ez azt jelentené – folytatták -, hogy rezsicsökkentés nélkül egy átlagos magyar háztartás 9 ezer forintos villamosenergia-kiadása 30 ezer forintra, a 13 ezer forintos földgázszámlája 71 ezer forintra nőne. Így a havi rezsiszámla 22 ezer forintról 101 ezer forintra emelkedne, ami havonta 79 ezer, éves szinten több mint 948 ezer forint többletköltséget okozna egy átlagos magyar háztartásnak. (MTI)

Azt lenne jó tudni, hogy honnan szedik ezeket a háromszoros, négyszeres, öt és félszeres árakat. Mert szintén az MTI-n jelent meg nem sokkal előbb:

Az üzemanyag fogyasztói ára több mint 38 százalékkal, a gázé csaknem 87 százalékkal a villamosenergiáé 18 százalékkal nőtt egy év alatt.

Ez Romániában történt, ahol 14,5 százalékos volt az infláció most, amikor nálunk 10,7 százalék, mindenféle rezsivédelemmel és hatósági árakkal együtt. Orbán a tegnap reggeli szónoklatában azt állította, hogy az árstopok 5-6 százalékot csökkentenek az infláción. Ebből pedig egyrészt az következik, hogy árstop nélkül nálunk 15,7-16,7 százalék lenne az infláció, másrészt a románoknál a piaci árak ellenére sem ötszörös az árnövekedés, akkor nálunk miért lenne annyi?

Ehhez fontos még megjegyezni, hogy a Századvég hadoválásával szemben senki nem mondta, hogy rá kellene szabadítani a teljes lakosságra a piaci árakat. Azt mondta eddig is mindenki – aki nem a miniszterelnök seggének fényesre nyalásában, hanem a reális gazdaságpolitikában érdekelt -, hogy azokat kell támogatni, akiknek gondot okoz a rezsi megfizetése. Mészáros Lőrincnek, Tiborczéknak, az Orbán családnak, Matolcsyéknak, vagy bármelyik random parlamenti képviselőnek nem okoz gondot, sok  embernek viszont igen. Azt a pénzt, amivel támogatjuk a 800 négyzetméteres paloták, az úszómedencék, a biliárdszobák és garázsok fűtését át kellene csoportosítani oda, ahol a kenyér, tej megvásárlása is nehézkes. Nem különösebben bonyolult még akkor sem, ha picit visszafogottabban hazudozunk az áremelkedés mértékéről.

Jó reggelt, kellemes ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.