Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Téged is átvertek, Feró

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagy Feró ismét hallatott magáról, hiszen mi is lenne velünk az ő mélyen szántó gondolatai nélkül? Történt, hogy épp az Ipolyfeszten tartottak egy sajtótájékoztatót, amelyet követően a művésznek maradt egy kis ideje arra, hogy reagáljon a vasarnap.hu által odaszalajtott riporter kérdéseire. Természetesen Orbán Viktorról és a magyar kormányról kérdezték, hiszen mindenki tudja, hogy a méltán és megérdemelten Kossuth-díjjal kitüntetett énekes Orbán Viktor nagy rajongója. És mi újdonságot tudott mondani az az ember, aki az elmúlt évek egy részét azzal töltötte, hogy hangosan és érthetően kifejezze, demonstrálja Orbán Viktor iránti múlhatatlan rajongását és szimpátiáját azzal, hogy ott nyalt be neki, ahol csak tudott? Mutatom.

Az elmúlt 12 év az egészen más, mint a korábbi évtizedek. Végre van egy ember, aki foglalkozik a magyarok lelki életével.

Azt szokták mondani, hogy én mindig rendszerellenes voltam. Ez igaz. Most is a rendszer ellen vagyok, csak éppen az ellen a liberális rendszer ellen, ami az egész kontinenst érthetetlen irányokba viszi el. Mintha a hülyék irányítanák Európát. Szerencsére nekünk van egy kormányunk, van egy Orbán Viktorunk, aki ezt kézben tudja valahogy tartani. Gondolom, iszonyú kínszenvedés, amit csinál, de eddig jól csinálja.

Akkor képzeljük el Orbán Viktort, ahogy foglalkozik a magyarok lelki életével. Aha. Mikor érdekelte Orbánt az egyszerű emberek élete? Mikor tett valamit azért, hogy jobb körülményeket teremtsen a szegénységben élők számára? Mikor dolgozott azon, hogy a szociális ellátórendszer ne balkáni színvonalon legyen? Mikor törődött a cigányság helyzetével? Orbán valóban megértette a magyar néplelket, hiszen másként nem tudott volna hülyére venni 3 millió magyar szavazópolgárt, de ez nem azt jelenti, hogy ezen emberek számára jobb körülményeket teremtett, hanem azt, hogy el tudta velük hitetni, hogy nekik most jobb, mintha a baloldal lenne hatalmon. Elhitette velük, hogy ő mindent megtesz azért, hogy minden magyarnak jobb legyen ebben az országban, miközben ennek pontosan az ellenkezőjét cselekedte.

Az, hogy Nagy Feró pénzért képes az ostobát eljátszani, az egy dolog – sok más „művész” is így van ezzel –, de az borzasztóan szomorú, hogy hárommillió magyar, ingyen és bérmentve hitte el ezt az egészet. Elég lenne szétnézni Európában ahhoz, hogy kontextusba vagy tágabb perspektívába lehessen helyezni azt a kijelentést, miszerint Magyarország a legjobb hely egész Európában. Elég csak a legalapvetőbb dolgot megnézni, ami nem más, mint a minimálbér. Európában Magyarországon az egyik legalacsonyabb a minimálbér, de mivel nálunk még euró sincs (bár állítólag a lakosság közel 70%-a bevezetné), ezért sokaknak egyszerűen nem tűnik fel, hiszen nem más országok fizetéseihez, hanem az ő évekkel ezelőtti fizetésükhöz viszonyítanak. Az nem számít, hogy régen a 150 ezres fizetéssel lehet, hogy több kenyeret, tejet, lisztet lehetett venni, mint a mai 250 ezres fizetéssel, a lényeg, hogy többnek tűnik.

Viktorunk rezsit csökkent, megállítja az üzemanyagárak elszabadulását, csökkenti az alapvető élelmiszerek árát és ezzel megmenti a magyarokat. Hogy ez csak egy nagy átverés, az más kérdés. Mert mint azt sokszor leírtuk már, ezt valaki mindig megfizeti. Elég megnézni, hogy Orbán bejelentette, hogy extraprofitadóval sújtják a légitársaságokat (mások mellett a Ryanair is magára vehette), hiszen extra bevételre tettek szert – a pandémia idején, logikus –, és majd az így befolyó összegekből feltöltik az üresen kongó államkasszát. Lesz pénz rezsicsökkentésre. Azt a kasszát, amelyet ők ürítettek ki csontig a kampány idején. Igen ám, csak a Ryanair nem túl nagy meglepetésre bejelentette, hogy a plusz adót – ami kis túlzással olykor drágább, mint maga a repülőjegy – az utasokra terheli át. Mi is történt tehát? A kormány a magyar adófizetőkkel fizetteti ki a saját túlköltekezését.

De Orbán foglalkozik a magyarok lelki életével, ez a fontos. Hogy a pénztárcájukból számos többé és kreatív módszerrel, közvetetten pénzt lop ki, az nem fontos. Európa többi részén, amelyet Nagy Feró szerint hülyék irányítanak, érdekes módon ilyenek nem történnek. Problémák persze mindenhol vannak, ezt nem tagadja senki, de jelenleg egy komoly gazdasági válság irányába haladunk, hiszen a kormány ezer milliárdokat hiányol, márpedig ha nem lesz miből fizetni a fejlesztéseket, akkor nem lehet majd beszámolni az újabb nagyszerű stadionokról és templomokról. Egy ideig át lehet lehet csoportosítani pénzeket máshonnan, de ki fog bújni a szög a zsákból, és ki fog derülni, hogy milyen helyzetben is van valójában a magyar gazdaság.

Elvégre a következő négy évben is Orbán lesz a kormányfő, addig viszont nem titkolhatja az ország valódi helyzetét. Nem tudja majd az ellenzékre hárítani, hogy eladósodott az ország, hogy nem jönnek uniós támogatások, hogy nincs pénz fejlesztésre, hogy csőd közelébe került a főváros. Komoly gondok lesznek itt hamarosan, akkor láthatjuk majd meg igazán, hogy ki a valódi Orbán-fanatikus és ki az, aki csak érdekből állt Orbán mellé akkor, amikor ő irányított mindent ebben az országban, és volt elégethető pénz minden hülyeségre. Nagy Feró pedig valószínűleg lehúzhatja magát a vécén, ha itt egyszer kormányváltás lesz, és ezzel alighanem ő is tisztában van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.