Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kicsiny hazánkban cseppfertőzéssel (vagy házasodással) terjed a tálentum

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vidám napot kívánok mindenkinek! Nem tudom, ki hogy van vele, nekem hétfőn az tűnt fel, hogy gyakorlatilag az egész napot Bödőcs Tibor zsebében töltötte a média. Már aludtam rá kettőt, de okosabb nem nagyon lettem. Kezdve onnan, hogy kinek jut eszébe megnézni, melyik humorista mennyit keres, majd miért jut eszébe minden portálnak átvenni a bomba hírt. Volt azért pozitív hozadéka a dolognak: rengeteg kommentet olvastam, a hozzászólók elsöprően nagy része szintén úgy gondolja, ahogy én. Marhára nem érzik, hogy rájuk tartozna, de ha már beletolta az arcukba a sajtó, örülnek neki, hogy jól keres, sőt, a többszörösét is megérdemelné. Mert tehetséges, amit nem lehet megfizetni. Mert jó elmenni a műsorára, örömmel megveszi az ember a jegyet és megveszi a könyvet, és nem csalódik, azt kapja a pénzéért, amit elvár. És mert Bödőcs nem a mi pénzünkből markol, nem a NER tolja, saját jogon, saját tehetségével, saját munkájával keresi a kenyérre valót. Ami jó, aminek igenis tudunk örülni, senkit nem zavar, ha ötször annyit keres, mint ő, mert megérdemli. Sőt, többet is érdemel. Egyszóval nem az irigység ugat senkiből akkor, amikor a nerencek gazdagodásán háborog, hanem a teljesen természetes, és piszkosul jogos felháborodás.

Ezt a felháborodást a nerencek nem értik, vagy ha értik, akkor ívesen szarnak rá. Nem tudok még egy olyan országot az unióban, Európában – megkockáztatom: a bolygón, de talán a galaxisban sem -, ahol ilyen szemrebbenés nélkül tolnák a harácsot, ahogy az nálunk szokásban van. Rogán Antal új apósa annyira sokrétűen tehetséges lett, hogy most éppen a filmiparba szállt be. A frigy hajnalán még csak a környék termőföldjeit szándékozott felvásárolni, de mivel kitört a botrány, valószínűleg szólt a főni Rogánnak, hogy vegyen vissza egy kicsit. Mostanra azonban megvan a kétharmad, előtte azért még csurrant-cseppent egy kis tanácsadó cég, most pedig a filmipar kezdte érdekelni a tehetséges családot.

Miközben kicsiny hazánkban cseppfertőzéssel (vagy házasodással) terjed a tálentum, szegény orosz külügyminiszter nem érti, hogy már miért is ne röpködhetne ő bármerre a világban. Szergej Lavrov gépét a NATO tagállamok nem engedik be a légterükbe, így nem tud ő elmenni Szerbiába, pedig nagyon szeretett volna. Valaki igazán szólhatna Vlagyimir Putyin közvetlen beosztottjának, hogy a főnöke háborút robbantott ki Európában, ezért ráncolja a homlokát több európai ország. Fehéroroszországba kell menni, oda repülhet korlátlanul, és biztos vagyok abban, hogy szeretettel, sóval és kenyérrel fogják várni. Időnként előfordul, hogy következményei vannak a döntéseknek, ez most pontosan az az eset.

A Jobbik csökkenteni akarja a NER mozgásterét! Ez szerintem minimum felháborító, ezt nem tűrheti a büszke magyar nemzet!

A Jobbik által már korábban javasolt szülőtámogatási járadék bevezetését sürgette keddi online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője.

    Hangsúlyozta: válságidőszak elején, közepén van az ország, minden normálisan gondolkodó emberben elemi az igény, hogy támogathassa hozzátartozóit. Erre adna módot a javaslat, amely lehetővé tenné, hogy a már befizetett személyi jövedelemadónk 10 százalékával támogathassuk szüleinket – érvelt.
    Szerinte a költségvetési mozgástér megengedné a javaslat megvalósítását, és mivel ezt az adóösszeget már befizettük, gyakorlatilag egy átrendezésről lenne szó.
    A jobbikos politikus kifogásolta, hogy a nap folyamán a parlament gazdasági bizottságban a kormánypártiak „tömeges tartózkodással” akadályozták meg a javaslat plenáris tárgyalását. Z. Kárpát Dániel szerint a „családvédő és masszívan jobboldali” javaslat elfogadása szép gesztusa lenne a generációk közötti szolidaritásnak, szakmai ellenérv nemigen merülhet fel ellene, keresztülvitelének egyetlen akadálya a kormányoldali támogatás hiánya. (MTI)

Micsoda ötlet ez, hogy kivegyünk a közösből? Arra a pénzre szükség van a költségvetésben, különben miből fogják tolni a pénzt a kamu-alapítványokba, hogy aztán ötven áttételen keresztül a csókosok kivegyék a milliárdos osztalékot a kamu-cégeikből? Hát gondolkodjunk már, emberek! Jó kormányunk majd ügyesen beosztja a befizetett adónkat, a nyugdíjasok pedig fognak kapni választás előtt valami szépet. Bözsiuti már nincs, de valami majd lesz addigra. Csak ki kell húzni, mi az a 4 év? Semmi.

Hat hónap hallgatás után megszólalt Angela Merkel, volt német kancellár. Úgy véli – és valószínűleg jobban tisztában van a valósággal, mint az Ukrajnát teljes mellszélességgel savazó PestiSrácok komplett szerkesztősége -, hogy Putyint csak katonai erővel lehet megállítani. Az orosz elnök engesztelhetetlenül gyűlöli a demokráciát és az Európai Uniót, régi terve, hogy szétveri ezt, és visszaállítja a Szovjetunió dicső korszakát. Erről érvekkel lebeszélni aligha lehet. Ebből eléggé egyértelműen következik az, ami sokak számára eddig sem volt kétséges: nem állna meg győzelem esetén sem, menne tovább a többi volt tagországba. Fene tudja, nekem valahogy nem hiányzik, hogy Oroszország felszabadítsa Magyarországot, az elsőre sem jött be. Kizárólag csak azok vágynak erre, akik képtelenek máshogy, mint diktatúrában élni. És persze azok, akik a saját, tyúkszaros kis hatalmuk megerősítését és bizonyos szempontból korlátlanná tételét remélik. Ők is szolgák lesznek persze, menni kell rapportra a főnökhöz, de a saját szemétdombjukon uralkodhatnak, és nem ugathat bele az unió. Szép kilátások, mondhatom.

Ezzel a vidám gondolattal el is búcsúzom mára. Jó ébredezést, stresszmentes napot kívánok mindenkinek!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.