Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ideje lenne feltalálni a baloldali, liberális és ellenzéki adót

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt, vidám napot kívánok mindenkinek! A köztársaság elnökasszonyának is, aki remekül bevált Neírdalákatalinnak, mert természetesen nem tehetett mást, aláírta. De legalább nem konyult le tőle a bajusza. Ki volt az, aki az ájulásig meglepődött az azonnali aláíráson (a tanárok sztrájkhoz való jogának további nehezítéséről van szó)? Igen, a pedagógusok és az ő szakszervezeteik. Van bennem némi egészséges irigység. Jó lehet úgy élni ebben az országban, hogy napról napra hisz az ember a mesékben, csodákban. Biztosan én vagyok egészségtelenül cinikus, de számomra egy pillanatig sem volt kétséges, hogy egy pártkatona pontosan azt fogja csinálni, amit egy pártkatonának csinálnia kell. Teljesíti a parancsot. Ez nem függ semennyire attól, hogy éppen milyen posztot osztott rá a pártvezér. Pont elég feladat Novák Katalinnak a gyerekkórházba látogatni, és ellensúlyozni – nyilván verbálisan – Orbán Viktor Putyin-barátságát. Érdekli őt a közoktatás? Már miért érdekelné? A saját gyerekei megfelelő oktatást kapnak, a magyar emberek pedig arra szavaztak, hogy mindenkinek jogában áll megvédeni a saját kölkét. Annak pontosan ez a jelentése, arról senki nem tehet, hogy mimagyarok, az Orbánra szavazó szülők, nagyszülők és pedagógusok esetleg máshogyan gondolták.

A baloldal, ahogy korábban, most sem állt a magyar érdekek mellé, nyilatkozataikból az következik, hogy egy az egyben elfogadta volna a brüsszeli tervet, és belement volna az olajembargóba, a háború árát így a magyar emberekkel fizettették volna meg – mondta Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Hozzátette, a hétfő éjszakai uniós csúcson Magyarország újabb hatalmas győzelmet aratott, sikerült megvédeni a rezsicsökkentést és megakadályoztak egy újabb „őrült brüsszeli tervet”.

A kormánypárti politikus kiemelte: az elhúzódó háború és a brüsszeli szankciók miatt Európában vészesen emelkednek az árak. Ebben a helyzetben természetes, hogy el kell utasítani azt, hogy a drágább olajjal még tovább gerjesszék az áremelkedést – közölte, rámutatva: olaj nélkül leáll a magyar gazdaság, nem lesz üzemanyag, sem benzin, sem gázolaj. (MTI)

Biztosan én tudom rosszul, de a baloldalnak semmibe nem volt beleszólása eddig sem. Tök mindegy, hogy mibe mentek volna bele, vagy miről állítja azt bármelyik random fideszes beszélő fej, hogy belementek volna. Az egyértelműen látszik, hogy a Fidesz kizárólag a saját hatalmának a megtartása, lehetőség szerint erősítése céljából használja fel a háború borzalmait, ahogy tette ezt a járvánnyal, a menekültválsággal vagy bármilyen egyéb tragédiával. A magyar infláció eléggé ütős, magasabb, mint sok olyan országban, ahol piaci ár van ráírva a rezsiszámlára és a benzinkúton is az van kiírva. Nem is értem, hogy nálunk mi a francért mennek úgy fel az élelmiszerárak, hiszen jön az olcsó olaj orrvérzésig. Ha esetleg nem fog jönni, mert valakinek még az eddiginél is jobban elgurulnak a gyógyszerei, akkor itt kétszer annyi lesz az infláció, mint máshol? Ez hogy van? Vagy ne is kérdezzem, legyen elég annyi, hogy baloldal, Brüsszel, Gyurcsány?

Most egyébként ez lehet a kötelező irány. Németh Szilárd, aki jelenleg nem a hont védi, hanem a rezsicsökkentést, elmagyarázta a miheztartást. Szerinte a baloldalnak nem kritizálnia kellene a rezsivédelmi alapot, hanem hozzá kellene ahhoz járulnia. Mármint anyagilag, befizetésekkel. Az jó lesz, ha a nagy cégek megkopasztására létrehozott alapot megnyitják a nagyközönség számára is. Szerintem egészen remek ötlet lenne feltalálni a baloldali, liberális és ellenzéki adót. Kezdésnek a pártokat pumpolhatnák meg – ez már folyamatban van -, aztán mindenki mást. Aki például nem tudja hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a Fideszre szavazott, az fizessen be az alapba. Ezt lehetne tovább is fejleszteni, például igazolásokat kiállítani a kormánypárti szavazóknak. Ennek az igazolásnak a felmutatásával nekik olcsóbb lenne az üzemanyag, a tojás, a kenyér, a vécépapír és a homlokrakodó, mindenki másnak drágább. Ezernyi lehetőség áll még a kormány előtt, jobbnál jobb ötleteket valósíthatnak meg, ha egy kicsit törik azt a nagyon okos fejüket. Müller Cecília, aki a hosszú, téli álomból előkerült, bejelenthetné, hogy a majomhimlőt kizárólag ellenzékiek kapják el, a pártigazolvány megvéd a kórságtól.

Az ország egyébként szédületesen fejlődik. Erről tanúskodik a miniszterek elnöknek győzelmi jelentése: az apa férfi, az anya nő, a benzin marad 480. Már csak egy picit kellene kiegészíteni azzal, hogy nem csak az anya nő, hanem az infláció is – a jegybank szerint sikerült átütni a 10,5 százalékos álomhatárt, de nincs ok az aggodalomra, mert tovább fog növekedni -, és hamarosan már csak 1 euróba fog kerülni egy liter megvédett benzin, mert a 400 forintos euroárfolyam már most is csak kéznyújtásnyira van, azt a 80 forintot majdcsak összeügyeskedi a kormány valahogy. Szóval bőséggel vannak még eszközök az ország boldogítására. Engem lehetőleg nem kellene tovább vidítani, beérem azzal is, hogy éppen elmúlt a vihar. Jó ébredezést kívánok azoknak a szerencséseknek, akik eddig aludtak, és szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.