Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


12-es karika és extraprofitadó nélkül nyomathatják a gazdinak a gagyit: „Tiéd az ország, a hatalom, a dicsősség, no meg Európa legnagyobb tűzijátéka!”

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Pityóka

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Tudtam! Tudtam, hogy nem állja meg szó nélkül és helyesbít. Ami az esetek többségében jogos. Rám fér, mint a kényszerképzet szülte extraprofit különadója miatti áremelések a kétharmados szavazóbázisra. Tanulni kell a szövegértést mindenkinek, mert a legutóbbi kompetenciamérés is siralmasnak indult, de aztán impotens lett a masina és ettől rögvest magyarosan kompetensek lettek a honi mérés alanyai. Ilyen ez a magyar digitalizációs technika. Ha kimondva vagy kimondatlanul itt a veszélyhelyzet (legyen az adóügy, voksszámlálás, vagy most ez a kompetencia) egyszerűen hosszú byte éjszaka lesz, vagy lefagy a rendszer a mimagyar égig érő Hold fölötti csúcsteljesítmény iránti csodálattól.

Szóval jól teszi kend, hogy gondja van rám. Figyel és helyreigazít. Puszika. De van egy kis bibi. Kend nem ismeri a helyet, ahonnan én tudósítom kendet. Meg a bütyökfalvi fogalomtárat se. Ezért aztán most piszkosul mellé trafált a nagy latinos műveltségével. Merthogy mifelénk a pityókás az enyhén italos, spicces ember, a pityóka meg a krumpli. De én nem bekapkodott krumpliszesztől, hanem az udvaroncok molyirtó szövegétől bódultaktól írtam. 

Tovább is van. A mi falunk kicsi, még a magyaros rasszizmus is méretarányos, vagyis ez se nő nagyra. Sőt, mivel a Soros Gyuri bácsi nem lakik itt a falu körül, a vészhelyzetből hirtelen felrántott kastélyokban és mozgásérzékelős erődítményekben, így aztán a karmelita kolostor magasából vizionált patás ingerületszülő látványának hiányából eredően zsidózás sincs. 

Cigányozni is csak a Mária Terézia által betelepített bőszmagyar svábok/tótok ivadékai szoktak, de azok is leginkább csak az Erdélyből magyarnak importált, krumpli csalival szavazófülkébe bódított két népes oláh famíliára mondják, mert nálunk haverságból szemtől szembe is dakotának becézik a helyi romákat. Mert az előző diktatúrában kollégák/munkatársak voltak itt a hajdani sok munkahely valamelyikén. Tehetik. Komák.

Az alattvalók cigány-magyar, hívő-hitetlen, hetero-meleg stb. szempontok szerinti szelektálását a hirtelenkeresztény uralkodónk diktatúrája vezette be, amikor szisztematikusan megkezdték az alattvalók elszegényítését. Az elszegényítéssel történő alattvaló irtás intenzitása az oktatás és egészségügy lerohasztásával erősödött, már a gyermekek 21,7 %-át érinti a szegénység. 

Ebből következően a spanyol módszer szerinti nagyüzemi kereszténytenyésztés meghatványozódott; 12 év alatt 1800, betűvel is írom ezernyolcszáz százalékkal nőtt az egyházi szerepvállalás a nevelőszülői hálózatoknál. Kendnek ezt az infót nem nagyon kell csócsálnom, mert gyerekként kendet is orrba-szájba térítgették, így aztán a térdepelés ideológiai tartalmának különbözőségéről empirikus ismeretei vannak kendnek.  

Node vissza az alapokhoz. Az előző diktatúrában a május elsejei felvonuláson már minden gyerek dakota színű volt, vagy mondjuk a második kapálás után a bőrszín alapján a téesztagokat már nem lehetett megkülönböztetni, Jani is több volt, de még Balog Janiból is volt választék a Kossuth Népe TSZ-ben. Így vált a konkrét személynév dakota jelzővel egyértelművé.  

Általában. Mert a tata komája, a Jani az rasszista, mert ő cigányozik és kikéri magának, hogy romának tartsák. Csak semmi flanc, meg urizálás, mondja. Az igaz, hogy előző diktatúrában az uralkodó osztály tagjaként három műszakban uralkodott a hatvan tonnás présgép felett és millió számra gyártotta a hajólámpa burkolatot, de az a hajó elúszott már hajógyári szigetestül, hajógyárastul. (A présgépet Indiában beolvasztották a keleti nyitás jegyében és abból készült az ország köré az illiberális szögesdrótkerítés. Állítólag a kommunista diktatúra meg a keresztény diktatúra kuplerájait számolta fel. Itt mindig felszámolnak valamit.)

A Janit, a nemzetközi lókupec társadalom nemre, fajra és felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül „Janicigánybrand”ként jegyzi. És ha ő egyszer arra érdemesít egy lovat, hogy kinyissa a száját és csak úgy félszemmel a fogaira sandítson, akkor az a ló már piacképes, csupán az árának a felső határa volt kétséges néhány másodpercig.

Tehát addig megvan kendnek, hogy pityókos dakota. Most akkor a sántít, sántikál, somfordál és társai fogalmak valamelyikével helyezzük ezt a szóösszetételt a karmelita kolostor teraszának magasába – a háttérben a parlament sziluettjével -, és gondolom, máris kezdi kapiskálni, hogy azon a bizonyos teraszon képletesen szólva miben sántikáltak a dakoták. Úgy bizony. 

Máris elérkeztünk a mai köznyelv előszobájába, amitől a pityóka az emelkedett és megszentelt mikrokörnyezeti hatásra átlényegül gázsivá. Persze ez is magyaros mintázattal. Merthogy. Azért mehettek, kúsztak a nyálukon csúszva, mikor éppen nem húzták őket az ügyeletes mamelukok a nyelvüknél fogva, mint kutya a pacalt, mert a választási kampány színválasztékából a „miahazánkos” fekete tónus ellentételezésére jól ment a dakotabarna. 

És bizony az uralkodóval teraszon készült szelfi nem csak meghatványozta a gázsijukat. Hanem a helytartó dicsőségére épített templomok és stadionok avatása és felszentelése alkalmával 12-es karika és extraprofitadó nélkül nyomathatják a gazdinak a gagyit: „Tiéd az ország, a hatalom, a dicsősség, no meg Európa legnagyobb tűzijátéka!”

Összefoglalva: Az öt kiló krumplival megvásárolt alattvalói szavazat a hazai illiberális etnikai tőzsdén horribilis hozamot produkált. A nemzetközi piacok vegyesen reagáltak a hazai krumpliár mozgására. Az Unió ugyan hezitálást mímel, de a kegyencpiaci folyamatokat ismerő elemzők szerint nagy a valószínűsége, hogy a tőke akár két szem pityókát is megad Magyarországért, mert a könyörtelen helytartója puhítva szállítja az olcsó munkaerőt.

Mirtill

Bütyökfalva, 2022. június 1.                  

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.