Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hatalomtechnikai vérszomj, klasszikus fideszes csapda

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ennél jobb már ezen a héten aligha lesz, mindenesetre alakul ez, mint púpos gyermek a prés alatt. Mint ismert, a Fidesz bevallottan nem buzeráns frakcióvezetőjének péntek délután eszébe jutottak az ellenzéki pártok, és egy, a parlamentben készült, ellenzéki politikusokat (naná, hogy Gyurcsány) ábrázoló fotóval ellátott posztban üzente meg, hogy talált némi extraprofitot ezeknél a hazaáruló férgeknél:

A háború, az energiaválság és a kockázatos brüsszeli politika veszélyezteti a háztartások rezsiköltségeit. Most az a legfontosabb, hogy ne a magyarok fizessék meg a háború árát, és az a legfontosabb, hogy megvédjük a magyar családokat az elszabaduló energiaáraktól, ezért rezsivédelmi alapot hozott létre a kormány. A mi álláspontunk szerint ehhez az alaphoz hozzá kell járulniuk a pártoknak is legalább azzal a három milliárd forinttal, amennyivel többe kerülnének a parlamenti frakcióik a következő években. Erre teszünk javaslatot jövő héten.

Az életvitelszerűen cinikus MIÉP-szökevény nyilván nem írta bele a szövegbe, hogy kizárólag az ellenzéki pártoknak kell hozzájárulniuk a közös jóhoz, ez a tájékoztatás mégis azt sugallja, mintha ezek a szabad szemmel is alig látható, abszolút kisebbségben vegetáló politikai biodíszletek ki akarnák vonni magukat a nagy fekete lyukak betömésének munkája alól, amelyek az állampárt nyakló nélküli választási hangulatjavító pénzszórása okán keletkeztek az államkasszában. Első cinikus felindulásomban arra gondoltam, hogy hát íme a bizonyítéka annak, hogy érdemes volt Hadházy Ákos figyelmeztetéseit semmibe venni, és engedelmesen beülni Orbán parlamentjébe, meg is érkezett a teljhatalom elismerése. Második ránézésre azonban azt kell mondanom, hogy ez az egész csomagolás, tálalás, ez az egész demagóg vernyogás már megint az aljasság véres legalja, amit érdemes a konkrét ellenzéken túlmutatóan kezelni. Mert azt érteném, hogy ha mondjuk az ellenzéknek 49, a Fidesznek 51 százaléka lenne a parlamentben, akkor volna tétje annak, hogy minden irányból szanaszét szopassák az ellenséget, de így?

Zárójel az egyes parlamenti frakciók idei állami támogatásáról:

• Fidesz: 7,1 milliárd

• KDNP: 1,1 milliárd

• Jobbik, MSZP, Momentum: 813,5 millió

• LMP: 518,7 millió

• DK: 1,1 milliárd

• Párbeszéd, Mi Hazánk: 577,6 millió

Összeadva: Fidesz-KDNP 8,2 milliárd, a többiek összesen mintegy 5,2 milliárd.

A helyzet az, hogy második ránézésre is van tétje. Ugyan szerencsére fogalmam nincs, milyen Kocsis Máténak lenni, és alázatos pártkatonaként leélni egy jobb sorsra érdemes emberi életet, a koncepció elég nyilvánvaló: a saját táboruknak demonstrálni az erkölcsi fölényüket. Hogy ők magukat sem hagyják ki a nemmegszorításokból. Miközben evidens, hogy az ellenzéket akarják ezzel megszívatni. Ez a klasszikus fideszes csapda, láttunk már néhány ilyet. Aminek két végkifejlete lehetséges, és az ellenzék csak rosszul jöhet ki belőle. Vagy tiltakozik ellene, azzal magára rántja a pártállam álszent, populista, Kocsis által hergelt rajongóinak dühét, az állampárti propaganda mocskolódását és bezzegezését, a reggeltől estig zajló fókuszált karaktergyilkot, ami persze most is dübörög. Hogy addig se arról legyen szó, hogy a Fidesz mekkora szarba sodorta az országot, hogy a bank- és az energiaszektoron kívül mennyire értelmezhetetlen, semmivel nem indokolható az a marxista tempó, amivel komplett gazdasági ágazatokat sarcolnak meg. Vagy nem tiltakozik ellene, ezáltal lényegében helyesli azt a marxista tempót, amely mögül felsejlik az szándék, amivel véresre szívatják az általuk elüldözni vagy átvenni tervezett cégeket, akik a terheiket továbbterhelik a mimagyaremberekre.

Közben a Holdról is látszanak a választási jóléti kiköltekezés okozta kráterek, amelyeknek a betemetésében 3 milliárd forint olyannyira nem tétel, hogy még lehajolni se nagyon érdemes érte. De nem is erről van szó, hanem a hatalomtechnikai vérszomjról, az orbáni ars poetica alaptételéről: ha megsemmisítheted az ellenséget, semmisítsd meg. Minél rosszabb a helyzet – márpedig minden látszat ellenére, a kétharmad ellenére egyre szarabb a helyzet – , annál inkább elszabadulnak. A teljhatalom most már biztosan a teljes eltörlést és megsemmisítést jelenti náluk. Már a kétharmaddal elnyomott, szabad szemmel alig látható ellenzék puszta létezése is sok nekik. Ami attól függetlenül gyászos, hogy nyilván a taknyukon csúszva próbálják meg összekapirgálni azokat a százmilliárdokat, amelyek hiányoznak a kasszából.

Azt hagyjuk, hogy a pártok esetében van-e bármi értelme az extraprofitadó megnevezésnek, szerintem azzal együtt sincs, hogy a pártalapítványok a Fidesz törvénykezésnek hála folytathatnak gazdasági tevékenységet. Lényegében az is szinte mindegy április 3-a óta, hogy pontosan mennyi az ellenzéki pártok támogatása, úgysem szólhatnak bele semmibe. Viszont miután 3 milliárd forint nem tétel a rajtuk kívülálló okok mellett a bizonyíthatóan általuk okozott katasztrófatengerben, tényleg semmi másról nincs szó, mint a földön fetrengő áldozatnak bevinni az utolsó gyomrost. Ahogy a járvány idején, úgy most is annyira triviálisan primitívek a lépéseik, hogy szinte ijesztő. Hogy Kocsis nem azon agyal, hogy a NER járványon is, gazdasági válságon is nyerészkedő, ingyenpénzekkel kitömött cégeit miért volna kötelező megsarcolni, hanem Gyurcsányt ábrázoló fotóval demonstrálja, hogy itt márpedig mindenkinek kötelessége kivenni a részét a szar eltakarításából, pontosan mutatja, hogy a feneketlen kasszából működő Párt mennyire képes és hajlandó felelősségteljesen cselekedni, amikor egy VALÓDI probléma megoldása lenne a feladat. Amikor a BAJ valóban létezik, szemben a buzilobbi által megkörnyékezett nemváltó óvodások ügyénél.

Miközben teljesen világos, hogy Brüsszel mocskos pénze mennyire hiányzik a kasszából,  és végre az érdemi végénél kellene megragadni a problémát, ha már úgyis teljhatalommal kormányoznak, Kocsis és cimborái most sem hajlandóak lemondani a korrupció és a demokráciagyilok legfőbb politikájáról. Aminek a vége úgyis az, hogy a saját magától is megvédett magyar ember állja a cechet. Akár tud róla, akár önfeledten tapsikol annak, hogy bezzeggyurcsányékat megint milyen fantasztikusan helyretette az állampárt. Nem mintha nem leszarnám, hogy a megélhetési ellenzékkel mi lesz, de az ellenzéktől eltekintve, ez akkor is súlyos. Nem mondom, hogy karnyújtásnyira vagyunk az ellenzéki pártok betiltásától, mert hülyeség is lenne betiltani őket. Miután érdemi szerepük, súlyuk, mozgásterük tizenharmadik éve nincs, és ami van, az is egyre kevesebb, bőven elég mélyaltatásban tartani őket. Aminek ez az egyik módja, hogy a háborús veszélyhelyzet örvén rendeletet hoznak az állami támogatásuk megvonásáról.

Időszerű volna, hogy most minden Bencsik Gábor felköpjön és alá is álljon. És mindenki cselekedjen hasonlóképpen, aki megjövendölte a konszolidációt, a nagyvonalú gesztusok korát, ami egy ekkora, a Holdról is látszó választási győzelem után most már igazán belefér. Lófaszt fér bele. Semmi más nem fér bele, csak a parttalan demagógia, a hatalomtechnikai vérszomj és ezek a klasszikus fideszes csapdák, amelyek a határtalan közpénzekből uralkodó állampárt örök hatalomban maradását szolgálják.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.