Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A propaganda által intellektuálisan megnyomorított ember

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Konszolidált jó reggelt, emelkedett vidám vasárnapot kívánok mindenkinek! A munka ünnepnapját írjuk, ami oly sok más országhoz hasonlóan szép hazánkban is a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt ünnepnap, azaz hivatalos állami szabadnap. Ami idén sajnos pont vasárnapra esik, de ez nem változtat azon, hogy a munkások, dolgozók mindenkori jogérvényesítésének szempontjából ez egy jelentős esemény, ami jó esetben túlmutat a kolbászon és sörön, rosszabb esetben nem mutat túl. Mivel én már évek óta munkával töltöm a legtöbb vasárnapot is, meg a munka ünnepét is, most sem fogok különösebben ünnepelni.

Ha jól látom, ezzel egyáltalán nem vagyok egyedül. A munkavállalók egy jelentős részének se nagyon van oka ünnepelni ezen a szép május elsején. Már nem csak átvitt, hanem a szó szoros értelmében is vérzivataros időket élünk, tombol az infláció, felzabálja a béremelkedést, azaz hiába nő a bér, az nem igazán javítja a dolgozók életminőségét. Sok mindenkire érvényes ez, de emiatt például nagy bajban vannak a legkisebb vállalkozások, amelyek nagyon nehezen tudják kitermelni a munkaerőt megtartani hivatott béremelések fedezetét. De mondjuk a többség az állami szférában is reálbércsökkenésre számíthat idén az infláció miatt. Ami a KSH hivatalos adatai szerint egyjegyű szám és egy hajszállal 9 százalék alatt van, ám szakszervezeti vezetők úgy látják, a munkavállalók ezzel szemben azt tapasztalják, hogy a hétköznapi költségeik több mint 15 százalékkal emelkedtek. Semmi probléma, ennél csak rosszabb lesz a helyzet.

Érvényes ez a kis benzinkutakra is, ahol szintén egyre keservesebb kigazdálkodni a bér- és egyéb jellegű költségeket, ezért heteken belül akár 500-600 kisebb benzinkút is bezárhat. Azt mondom nekik is, mindenki másnak is, ne csüggedjenek, a magyarok jól döntöttek április 3-án, amikor a történelmi időkre való tekintettel nem amatőrökre és hazaárulókra bízták az országot, hanem rutinos maffiózókra, akik hátha most nem csupán a saját maguk által kreált ellenségeket fogják hangosan legyőzni, hanem az igazi ellenséget is. Vagy nem. Valószínűbb, hogy 500-600 vészharangot kongató kisebb benzinkút nem jelent egy akkora kritikus tömeget, amennyiért érdemes lenne lehajolni. Pláne egy brutális fölénnyel megnyert választás után. Különben is a pártsajtó megírta, hogy van mire büszkének lenni, a magyarok már csak egy kávét kérnek, midőn megtudják, hogy a hanyatló Európában mennyiért lehet tankolni. Bezzeg Magyarországon szinte ingyen van a benzin. Ennek igazán örülhetnének az éppen tönkremenő kis benzinkutak is. Meg hát ne hőbörögjön a munkavállaló, örüljön mások sikereinek. Például Mészáros Lőrinc jó munkásember sem panaszkodik, hanem dolgozik: csaknem 4 milliárd forint értékben, azaz félmilliárddal a becsült ár fölött szállít teherautókat a közútkezelőnek. Na ugye, hogy csak az nem tud megélni, aki nem akar?

Fura, hogy a pedagógus szakszervezetek sem értik, hogy nem körülöttük forog a világ. Semjén Zsolt újra kormányra került haszontalansági tényező és örökös miniszterelnök-helyettes is megmondta: a szakszervezetek választások előtti követelései politikailag motiváltak voltak, az nem reális, hogy bérmegállapodás jöjjön létre az érdekképviseletek és a kormány között, továbbá Orbán Viktor miniszterelnök „bölcsességén”, a „nagy világkihívásokon”, nem pedig a szakszervezetek tetszésén múlik a kormányzati struktúra összeállítása – így például az, lesz-e önálló Oktatási Minisztérium, amit a pedagógusok szakszervezetei a béremelés mellett követelnek. Nem értem a Pedagógusok Szakszervezete elnökének felháborodását, aki szerint:

Ha az a cél, hogy egy lebutított nemzet felett uralkodjanak, akkor maradhat az oktatás az Emberi Erőforrások Minisztériumánál vagy átkerülhet a Belügyminisztériumhoz, teljesen mindegy lesz.

Igen, pont az a cél, hogy egy lebutított nemzett felett uralkodjanak. Minél előbb látja be ezt mindenki, akit érint, annál kevesebb fölösleges, naiv és értelmetlen kört futnak majd abban reménykedve, hogy na majd most aztán biztosan jobb belátásra tér az önkényuralom, 12 év után most már végre emberszámba veszi a nemzet napszámosait, most aztán rohadtul konszolidálódik a rendszer.

Amúgy bizonyos értelemben tényleg konszolidálódik, szerintem ennek megkérdőjelezhetetlen jele például, hogy szélnek eresztik a 168 óra teljes szerkesztőségét, a melót pedig kiszervezik külsősöknek (remélem, Bencsik Gábor is elégedett). Akinek esetleg déjà vu érzése van, az ne magában keresse a hibát. Igen, láttunk már ilyet. Ahogy korábban is, most is optimalizálásnak, racionalizálásnak, költséghatékonysági megfontolásoknak nevezik a kinyírást. Lásd még: megváltoztak a médiafogyasztási szokások. Ezúttal is tökéletesen működött a NER-recept: Rogán és Habony egyik haverja beszáll a lapot kiadó cégbe, aztán amint hozzáérnek a kezükkel a munkához, azonnal szarrá válik az egész a kezük alatt. Megszerzik, tönkreteszik, aztán meg sajnálkoznak, hogy sajnos nem éri meg működtetni, nincs más megoldás, nagyon sajnálják. Nyugi, a bulvárpöcét megcélzó internetes oldal megmarad, csak a nyomtatott hetilapot szervezik ki. Gondolom, a KESMA jótollú propagandistái fogják ezután tartalommal megtölteni az újságot. Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!

Aki látta, hallotta a tegnapi Putyin-párti tüntetésen résztvevőket és az ő megszólalásaikat (például ITT vagy ITT vagy ITT), és még nem veszítette el a józan eszét, ítélőképességét, erkölcsi zsinórmértékét, azt aligha vigasztalja, hogy az Ukrajna melletti szolidaritási tüntetésen körülbelül ötször többen voltak. Sovány vigasz ez, ha belegondolunk abba, hogy létezik élő ember nem egy és nem kettő, Igaz, ezeket a derék embereket nem az orbánista oktatási rendszer butította le arra a szintre, ahonnan vérben forgó szemekkel csaholnak, viszont az orbánista propaganda rengeteget tett azért, hogy az a néhány szerencsétlen, aki tegnap utcára ment, és az a rengeteg többi, aki nem ment utcára ebbe a szellemi állapotba kerüljön. A propaganda által intellektuálisan megnyomorított ember karakterénél nincs ijesztőbb és lesújtóbb. Aki képtelen egy értelmes mondatot összerakni, pláne válaszolni a legegyszerűbb kérdésekre, megérvelni a kényszeresen mantrázott rögeszméjét, ellenben vakul hisz az agyát átmosó hülyeségben, és azonnal átmegy agresszív vadállatba, ha bárki a hülyeségét meg meri kérdőjelezni.

Úgyhogy most már én is tudom, hogy valójában a csecsenek is hunok. A mocskos jenkik ellen tüntető, az agresszort támogató, az áldozatot mocskoló, szellemileg a propagandaárvíz által súlyosan megkárosított felebarátaink megmondták a tutit, igaz, ők Putyin békefenntartóinak Székelyföldön is örülnének, azt is mondták. Nehéz lesz kiheverni ezt a világ szégyene megmozdulást is, mert bár 100-150 ember nem tűnik túl soknak még egy alulról 10 milliós országban sem, az az ijesztő vaksötét, ami ezeknek a fejében honol, sajnos sokszoros nagyságrendben van jelen a társadalomban.

Ehhez képest bevallom, engem a legkevésbé sem érdekel, hogy ki lesz a leendő köztársasági elnök kabinetfőnöke, hogy a csereszabatos pártkádereket hogyan hasznosítják újra, konkrétan hogy a Schanda nevű beszélő papagáj és indoklás nélkül felmentett államtitkár ezután Novák Katalin rohadtul független államelnök szolgálatában fog állni. Abszolút irreleváns.

Mint ahogy azon is csak mérsékelten vagyok képes felháborodni, hogy csaknem 1 milliárdért újították fel a leköszönő bajszos közjogi méltatlanság rezidenciáját, ahol nyugdíjas éveiben meghúzhatja magát. Szerintem megérdemli a kibővített luxust. A 178 négyzetméteres teraszt, tetőkertet, szaunát, fitneszhelyiséget, mosókonyhát szennyesledobóval, két beállós garázst, de még a személyfelvonót is. Csak használatra kapja, ne irigy proletárkodjunk, minden mindenkori államelnöknek járnak ezek a kiváltságok. Ennél jóval nagyobb baj az, amit tíz éven át művelt, az a gyászos örökség, amit összehozott egy évtized alatt, amit végigbólogatott és végigpecázott, miközben az elvtársai beszántották a magyar jogállamot és demokráciát. Ehhez képest van annak is egy undorító lábszaga, hogy Szombathelyen a Fidesz beszélő fejei szerint azért nem kellene teret elnevezni Göncz Árpádról, mert nem méltó rá. Nem az a lényeg, hogy a fideszes katonák tartózkodása ellenére is lesz Göncz Árpádról elnevezett tér Szombathelyen, de ettől a nem méltó rá szóösszetételtől, az állampárt Káder Jánosai évtizedes munkásságának ismeretében az ember elhányja magát.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.