Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha befejezte a kormány a hazudozást, érdemes lesz a levél valódi tartalmával foglalkozni, mert különben ráfaragunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Az igazi tavasz még mindig várat magára, de a kormánypártban és a kormány tagjaiban most sem kellett csalódnunk. Szijjártó Péter lendületvesztés nélkül toporzékol tovább, elvégre valószínűleg ez van beleírva a munkaköri leírásába. Mindjárt amellett a passzus mellett, hogy feladatköre oltóanyagokkal és lélegeztetőgépnek látszó tárgyakkal csencselni közpénzből, majd a felelősséget ezekért a mutyigyanús ügyletekért csuklóból lerázni magáról. Most a CNN műsorában vendégeskedett a magyar külügyminiszter, és kötelességtudó módon elszavalta, amit el kellett szavalnia. Megvédte a mundért, a mundér becsületét és a mundér viselőjét is, elmagyarázta, hogy miért nagyobb gazember Zelenszkij, mint Putyin, majd közölte, az Európai Unió zsarolni akarja Magyarországot a jogállamisági eljárás megindításával, pontosabban a pénzforrások befagyasztásával. Mert valószínűleg semennyire nem izgatná a magyar kormányt az, ha egyszerre akár ötven eljárás is folyna hazánk ellen, amennyiben azoknak az eljárásoknak nem lennének anyagi következményei. Ahogy eddig, ezután is ügyesen kimozognák, a propaganda tenné a dolgát, senkit nem hozna különösebben lázba a dolog. Mert a jogállamiságot, a demokráciát, az erkölcsöt, a becsületet továbbra sem lehet megenni, nem lehet vele fűteni, világítani, még csak felvenni sem, úgyhogy szarni rá. A pénz az már más dolog, azzal lehet zsarolni. Ahogy például zsarolásnak minősül, ha én mondjuk sikkasztok a munkahelyemen, ez kiderül, és nem kapok fizetést, de még a bíróság bírságot is kiszab rám (és örülhetek, ha nem csuknak le), akkor én joggal kérhetem ki magamnak, hogy bele akarnak kényszeríteni valami olyasmibe, amit én nem akarok. Mert ugyan a munkahelyem szabályzatában nem szerepel tételesen, hogy lopni márpedig nem szabad, de attól még tudnom kell, hogy nem szabad. És ha ennek ellenére elveszek valamit, ami nem az enyém, az nem a dolgok egy másféle értelmezése, nem elvi kérdés, hanem bűncselekmény. Ha ezek után még én fogok ordibálni, hogy de nekem gyerekeim is vannak és kutyám is, etetnem kell őket, mert mindig rendesen befizettem a villanyszámlát és soha nem blicceltem a buszon, akkor nem csak tolvaj, hanem hülye is vagyok. Szerintem.

De nem lesz semmi különösebb gond (mert már most is van), legalábbis a kormányinfón azt mondta Gulyás Gergely, hogy a kormány részéről semmi akadálya nincs a helyreállítási megállapodás aláírásának. Azt nem mondta, de logikusan következik, hogy utána majd érkezik a pénz. A megállapodásokkal általában az a baj, hogy legalább két fél egyetértése kell hozzá. A kormány hiába ír alá bármit, ha a másik fél nem teszi, az még nem fogja megnyitni a pénzcsapot.

A kormány áttanulmányozta az Európai Bizottság levelét, és ennek értelmében semmi akadálya nincs az uniós helyreállítási alapról szóló megállapodás aláírásának – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A tárcavezető kifejtette: vannak olyan területek, amelyekkel kapcsolatban a kormány nem tud engedni, erre a választás eredménye is kötelezi. Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, nem szállít fegyvereket és nem küld katonákat, és nem engedik, hogy a háború árát a magyar emberekkel fizettessék meg – sorolta.
    Megjegyezte: továbbá volt egy népszavazás is, amely 1990 óta nem látott véleményegységet tükrözött, és ennek értelmében a jogszabályoknak tiltaniuk kell a szexuális propagandát gyermekek esetében.
Gulyás Gergely hangsúlyozta: a bizottság levelében olyan felvetések vannak, amelyekről már hónapok óta egyeztetnek. Nincs olyan pont, ahol ne lenne nézetazonosság vagy ne találnának olyan megoldást, amely a kormány és a bizottság számára is elfogadható – mondta. (MTI)

Külön szép az érvénytelen népszavazásra hivatkozni, mint népakaratra. Egyébként vegytiszta kormánypropagandát hallhattunk, egyetlen mondat sincs Gulyás kijelentéseiben, amit ne hallottunk volna már ezerszer. Kivétel ez alól az, hogy tutira találnak megoldást a bizottság kifogásaira. Epedve várjuk. Már csak azért is, mert ahogy én látom, a megoldás a következő: az uniós források korrekt, átlátható felhasználása (tehát nem hatalomtechnikai eszközként való alkalmazása), a jogállami berendezkedés helyreállítása, a fékek és ellensúlyok visszaépítése, minden fontos – Európa számára fontos – ügyben konstruktív együttműködés az unióval, az uniós játékszabályok elfogadása és alkalmazása. Ilyesmik. Ja, és esetleg nem kell hazudozni arról, hogy mik szerepelnek a bizottság levelében, mert abban nincsen semmi olyasmi, amit Varga Judit összehordott:

📩 A magyar kormány megkapta a jogállamisági eljárás elindításáról szóló levelet az Európai Bizottságtól.
🤔 Az persze beszédes, hogy a liberális sajtó hamarabb értesül a levél tartalmáról és elküldésének idejéről, mint maguk a tagállamok.
➡️ Biztosítjuk mindenesetre a brüsszeli bürokráciát és a nyugati-liberális sajtót: ahogyan eddig mindig, úgy most is határidőn belül megválaszoljuk a levelet, hiszen a konstruktív és kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszédre mindig nyitottak maradunk.
❗️A következő kérdésekben azonban nem fogunk engedni: Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, nem hagyhatjuk, hogy a magyar családok fizessék meg a háború árát, gyermekeinket pedig meg fogjuk védeni a gender-lobbival szemben.
Mert nekünk most is Magyarország az első! 🇭🇺✌🏻
Egyrészt szerintem nem kapta meg ELŐBB a sajtó, ahogy például a pártmédia meg szokta kapni nyomozásokról és különféle folyamatban lévő eljárásokról a rendőrségi és bírósági anyagokat. Előbb, mint az érintett. A liberális sajt – mármint a 24. hu – valószínűleg később kapta meg, mint a kormány. A baj a megkapás tényével lehet, kormányék nem nagyon szeretik, ha össze lehet hasonlítani a hazudozásaikat a tényekkel. Márpedig a levélből lehet tudni, hogy nincs benne szó a háborúról, rezsicsökkentésről, genderről. Ellenben szó van korrupcióról, a közalapítványokba kitolt közpénzekről, hasonlókról. Ha befejezte a kormány a hazudozást, érdemes lesz a levél valódi tartalmával foglalkozni, mert különben ráfaragunk. Mármint az ország, nem a kormány. Az sose. Ők legalábbis ezt remélik.
További kellemes ébredezést, szép napot és kitartást! Holnap már meg is érkezik a szombat, és talán a tavasz is. Ez utóbbi nem biztos.