Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Soros leverte Orbánt, de legalább nem a nyugdíjasok fizetik meg a háború árát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, madárfüttyös, virágpollenes szép reggelt kívánok mindenkinek! Nincs is jobb annál, mint amikor az ember szembesül a magyar kormánytagok semmihez nem fogható képességeivel. Orbán Viktor disznókörömből pálinkázva is remekül átlátja, ki mellé kell állnia. Arra még nem jött rá, hogy inkább átok az ő kiállása, mintsem áldás. Mostanában bárki oldalán beszállt a kampányba, az illető garantáltan elbukott. Most aztán itt áll egy bukott Trumppal, aki újabban az amerikai szülők jogát óhajtja megvédeni attól, hogy a gyerekeiket csak úgy mindenféle gender-ideológiákra oktassák, netán átoperálják őket váratlanul. A 76 éves Trump mindenképpen le akarja birkózni a 78 éves Bident – hogy mi módon, az nem teljesen világos, mert még van pár év a következő elnökválasztásig -, ehhez pedig a magyar propaganda jól bevált eszközeit óhajtja felhasználni. Sok szerencsét neki! Aztán itt van a frissen megbukott szlovén cimbora, Janez Janša is. Hiába küzdöttek vállt vállhoz vetve Orbánnal, hogy már néha az volt az ember érzése, Szlovénia miniszterelnöke is Orbán akarna lenni. Nem kizárt egyébként, hogy a szlovén szavazók is valami ilyesmit éreztek, mert lényegében kiborították Janez Janšát a hatalomból. Talán úgy vannak vele, hogy más országok ne ugassanak bele az ő nemzeti identitásukba. Vagy egyszerűen elegük lett a disznóságokból, mégis inkább demokráciát és európai életet akarnak. Megértem, és egyben irigylem őket. Végül pedig itt volt a nagy reménység, Marine Le Pen, aki még néhány milliárd forint magyar hitelt is kapott, hogy jobban hasítson a franciaországi választásokon, de neki sem sikerült beváltani az orbáni reményeket. A franciák is inkább maradnak középen, nem csábítja őket annyira a szélsőjobbos ösvény. Sehol máshol nem vált be a propagandadiktatúra, csak nálunk. De itt aztán nagyon.

Orbán Viktor különleges képességeihez csak Varga Judité mérhető, mert az igazság ügyének az ő minisztere nem csak focizni, hegedülni és zongorálni tud, hanem jósolni is. A héten várható az Európai Bizottság levele a jogállamisági szankciókról, erre Varga Judit már válaszolt is a Facebookon, holott azt sem tudja, mi lesz benne:

📌 Látatlanban nehéz válaszolni egy levélre, de pár dolgot már most leszögezhetünk: nem fogunk engedni a nyomásnak, Magyarország nem fog fegyvereket szállítani és katonákat küldeni Ukrajnába. Nem fogjuk hagyni, hogy az energiaszankciókkal a magyar családok fizessék meg a háború árát. Továbbá gender-ügyben sem fogunk engedni, ha gyermekeink védelméről, neveléséről van szó!
Nekünk Magyarország az első! 🇭🇺✌🏻

Akkor ez meg is oldódott, mert az a levél a jogállamiság helyreállításáról és a korrupció felszámolásáról fog szólni, ehhez aligha kell jóstehetség. Varga Judit egészen nyugodtan harcolhat tovább az ovisok nemátalakító műtétje ellen, és hazudhatja azt, hogy majd a szlovák, román, francia, osztrák, litván családok fizetik meg a háború árát, mimagyarok nem. Közben meg de. Mindenki. Csak ezt a jó magyar kormánynak sikerült úgy megoldania, hogy miközben a magyar társadalom, a civilek óriási erőfeszítéseket tesznek azért, hogy segítsenek a háború elől menekülő embereken, Európa lakóinak a magyarokról mégis a diktatúra, Putyinbérenc, az uniós szolidaritást és összefogást telibe szaró, önző, gyáva ország képe ég be a tudatába. Köszönhetően az örökös miniszterelnöknek és brigádjának.

Ebbe a brigádba tartozik Szentkirályi Alexandra, aki a kormányinfón szokott ott ácsorogni a dobogón. Ő azt írta a közösségi oldalára (biztosan Novák Katalin méltóságán aluli már az ilyesmi):

Az év eleji 5 százalékos növekedést nyáron egy újabb, 2-3 százalékos nyugdíjemelés követheti. Nem hagyjuk, hogy a magyar emberek, nyugdíjasok fizessék meg a háború árát.

Ennek nagyjából semmi köze nincs a háborúhoz és a háború árához. Az inflációt követő nyugdíjemelés nem nagylelkűség a kormány részéről, hanem alapvető kötelezettség, törvényileg rögzítve. A tavalyi nyugdíjemelés mértéke is csak az infláció statisztikai átlagát érte el, az élelmiszerek ára sokkal nagyobb mértékben emelkedett. Idén volt eddig 5 százalék emelés, ha ehhez még lesz 2-3 százalék, akkor sem kapják meg a nyugdíjasok az előrejelzések szerint várható, 7-8 százaléknál jóval magasabbra várt infláció kompenzálását.
Kellett várni egy kicsit, ameddig a propagandaközpont kitalálta, hogyan tálalja a magyar fogyasztóknak a francia és a szlovén választási eredményeket (ameddig én tegnap figyeltem, délutánig, az MTI egyáltalán le sem hozta a francia eredményt. Azóta sem, most néztem), de úgy látszik, sikerült kidolgozni a megfelelő taktikát. Szlovéniában az van, hogy Soros György csinálta az egészet, ő nyerte meg lényegében a választást a Robert Golob által vezetett Szabadság Mozgalomnak. Sajnálatos, mert ugye Orbán Viktor szerette volna megnyerni Jansának, csak ez nem sikerült. Pedig nem kevés magyar pénz áramlott Szlovéniába, a jobboldali médiát lényegében magyar pénzből működtették. Csak ez ott kevésnek bizonyult, nincs annyi létminimum alatt tengődő, kiszolgáltatott, információhiányos ember, hogy megnyerjék a választást a Jansa-Orbán álompárnak.
Franciaországban pedig az van, hogy bár nem győzött Marine Le Pen (pedig ő is milliárdokat kapott egy magyar bankon keresztül tudjukkitől), de Macronnak kutya kötelessége figyelembe venni a szélsőjobb követeléseit. Aha, mert az Orbán-rezsim is figyelembe szokta venni a magyar ellenzék akaratát, miután a második legnagyobb erő a politikában a kormánypárt után. Vagy mindaz itthon nem érvényes, amit szuverén országok politikájába beavatkozva és sikertelenség esetén is beleugatva követel a magyar kormánypárt? Akkor jó.
Jó ébredezést kívánok mindenkinek. Mi szokás szerint hamarosan jövünk vissza az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.