Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Talán Kovács Zoltán úgy tudja, hogy az újságíróknak kell jóváhagyniuk a koronázást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Na, ezért érdemes etetni a magyar politikusokat. Soha nem unatkozunk, mindig előkerül valamelyik beszélő fej, és mond valami olyat, aminek következtében én például hetekkel később is spontán fel szoktam röhögni, amikor eszembe jut. Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár többnyire benne szokott lenni a vigyorgásra okot adó top tízben, mert bár mostanában ritkábban szólal meg, de ha igen, akkor nagyon. Feltolt a Facebookjára egy posztot, mely szerint véleménycikke jelent meg neki a The Atlantic hasábjain, ami nem teljesen fedi a valóságot, mert nem véleménycikk volt az, hanem levélke. A kettő távolról sem azonos. A címe azonban minden kétséget kizáróan zseniális: Magyarország megvédi Orbán Viktor újraválasztását. Mármint a komplett ország védi meg, mégpedig a kritikusaiktól a nemzetközi fősodratú médiában és a magyarországi független médiától védik meg. Mintha bizony bármi veszélyeztetné a vezér trónját, talán Kovács Zoltán úgy tudja, hogy az újságíróknak kell jóváhagyniuk a koronázást. Nyugi van, nem kell. Meg tetszettek választani a Fideszt (nem Orbán Viktort, mert Magyarországon nem kormányfőt szokás választani), megkapták, szagolják. Az pedig hadd legyen már a mi dolgunk – akik nem szavaztunk az újrázásra -, hogy nem tapsikolunk örömünkben, amiért a maffia tovább rabolhat.

🤷 Fontosabb kérdés viszont, hogy az újságírók miért uszítanak még mindig ilyen eltökélten Orbán Viktor ellen most, mikor rendkívüli fontossággal bír az egység, hiszen éppen háború dúl az EU keleti határain és Európa súlyos gazdasági válság elé néz? (Facebook/Kovács Zoltán)

Mókuska! Senki nem uszít senki ellen. Már amennyiben az uszítás szó még nem változtatta meg az eredeti jelentését valamelyik, Semjén Zsolt által az éji homályban benyújtott törvényjavaslat kapcsán. Aki politizál, az vállalja azt is, hogy kritizálni fogják. Nem lehet mindenki szektatag, még Kim Dzsongunt sem imádja mindenki, legfeljebb tartják a szájukat, mert ha nem, mehetnek az átnevelőtáborba. És akkor még jól is jártak. Az Európai Unió tagjaként nálunk nem lehet bevezetni a pártközpontból vezérelt rajongást, tehát akinek nem pozitív a véleménye a kocafocistáról, az is leírhatja. A Fidesz mindössze annyit tud tenni, hogy a költségvetés összes erőforrását igénybe véve saját médiát épít ki, visszaszorítja, kivérezteti a független médiát, esetleg megfizeti a sakálokat, hogy karaktergyilkosságokkal végezzék ki a hatalomnak nem tetsző megszólalókat. Betiltani még Kovács Zoltán szerkesztőségbe beküldött levélkéjével sem lehet.

Azért van valami erősen monoton, és borzasztóan fárasztó ebben a rendszeresen visszatérő sopánkodásban. Gyakorlatilag mindig van valami ok arra, hogy éppen miért nem lehet beszélni Orbán családi vagyonosodásáról és hasonlóan kényelmetlen ügyekről. Vagy éppen választások előtt vagyunk, és akkor a szabad választásba akar beavatkozni mindenki, aki beszél a disznóságokról, vagy választás után vagyunk, amikor azért nem szabad kritizálni, mert még meg sem alakult a kormány, át sem vette önmagától a hatalmat, vagy járvány van, és akkor azért kell egy ütemre dalolni, vagy háború van, amikor szintén tilos kritizálni, mert az bomlasztja az egységet, ami soha a büdös életben nem is létezett. Egyébként pedig Magyarország sokkal súlyosabb gazdasági válság elé néz, mint Európa, arról kellene mesélgetni kicsit, hogy mi a minden irányból megvédett Orbán Viktor terve arra az esetre, ha nem sikerül kizsarolni uniós forrásokat.

Jut is eszembe! Nem fura, hogy állandóan meg kell védeni nemzetközi színtéren Orbán Viktort, és folyamatosan szükségét érzi a kormánypárt azt hangoztatni, hogy mennyire, denagyon, piszkosul demokrácia van itt? Ha már Kovács Zoltán szőrös szellemét ideidéztem, bepattintok egy kommentet a The Alantic Facebook oldaláról is, ahol beszámoltak Kovács Zoltán irományáról:

Egy biztos jele van annak, hogy egy ország nem demokrácia – kormánytisztviselőik leveleket írnak a külföldi hírmédiáknak, hogy panaszkodjanak az említett ország kritikái miatt. Emlékszel, hogy német és norvég tisztviselők nyílt leveleket írtak, hogy harcoljanak országaik negatív ábrázolása ellen a hírmédiában? Igen, én sem.

Azt hiszem, ez a hozzászólás tökéletesen összefoglalja mindazt, amit magam is gondolok erről a megállíthatatlan hisztiről és toporzékolásról. Fideszék összejogászkodtak maguknak egy demokratikusnak hazudott választási rendszert, megszállták a külhoni magyar szervezeteket, a magyar közmédiát, az összes állami szervet, az egyetemektől a sportklubokig mindent, elfoglalták a parlamentet (és csak csoda, hogy még nincs a gázszerelő nevén a Parlament, akár a Dunával együtt), de még most is folyamatosan nyüszítenek. Nem szánalmas ez? De. Azt már mi dönthetjük el, hogy az ilyen toporzékolás láttán sírunk, vagy röhögünk. Amikor csak lehet, én az utóbbit választom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.