Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az állampolgárszaporítás egyik mellékhatását láthatjuk működés közben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok! Mindenkinek elérkezik az életében az a pillanat, amikor kivonul az aktív munkavállalók világából, és egy átdolgozott élet után a pihenés, utazgatás, eddig halogatott, de időhiány miatt soha meg nem valósított hobbik végre sorra kerülnek. Már persze csak akkor, ha megvannak a szükséges évek, és ha volt miből félretenni az évek során, és persze a nyugdíj összege is szabad szemmel látható nagyságrendű. A valóságban a többség számára az a realitás, hogy sokkal kevesebb pénzből kell megélni (mármint annak, akinek egyáltalán lesz nyugdíjjogosultsága), minimálbérből, közmunkából nem lesz elfogadható nyugdíj, de legalább sokkal többet kell gyógyszerre költeni, így aztán sem az egészség, sem a fizikai állapot, sem a családi költségvetés nem teszi lehetővé a gondtalan időskort. Ezer szerencse, hogy vannak azért kivételek. Például a mindenkori köztársasági elnök ilyen kivétel, ő élete végéig kapja a mostani fizetését, jár neki autó, sofőr, személyzet és természetesen szerény lakhatás. Áder Jánosnak történetesen egy apróbb, 720 négyzetméteres vityillóval kell beérnie, az az egyetlen jó hír, hogy lift is van benne, így nem kell majd – évtizedek múlva sem – töprengeni a lépcső alján, hogyan és mennyi idő alatt sikerül feljutni az emeletre, majd onnan le. Ennyi mindenképpen jár annak, aki annyit tett az országért, mint Áder János. Például milyen ügyesen aláírt mindent, amit eléje tettek. Közben még a bolygót is védte, nem is tudom, hogy leszünk meg nélküle. Remélhetőleg Novák Katalin méltó utóda lesz a méltó elődnek. Miután a köztársasági elnököt öt évre választják, és egyszer választható újra, Novák Katalin – ha akar – már akár 54 éves korában visszavonulhat. De sokkal korábban is, mert ha akár csak egy hónapig betölti ezt a tisztséget és önként vonul vissza – tehát nem mentik fel a posztjáról méltatlanság miatt, ahogy például Schmitt Pált sem mentették fel, pedig -, vagy másodszor nem indul, akkor is jár élete végéig a habzsidőzsi közpénzből.

A magyar média – élen az Index és a Mandiner – attól hangos, hogy Csehország nem segít az Ukrajnából menekülő, magyar útlevéllel rendelkező embereken. Arról elfelejtettek említést tenni, hogy nem csak Csehország, Magyarország sem segít. Az Ukrajnából magyar útlevéllel érkezőknek nálunk sem jár más, mint bármelyik magyar állampolgárnak, aki kilátástalan helyzetben van. Gyakorlatilag semmi, a hajléktalanellátást leszámítva. Ugyanis aki magyar útlevéllel érkezik egy országba, az uniós polgárnak számít. Mint ilyen, nem jogosult menedékes státuszra sem, hiszen mi elől menekülne egy uniós tagország polgára?

2. Magyar állampolgár / kettős (ukrán- magyar állampolgár) vagyok, szükséges a Főigazgatóságnál bármilyen okmányt bemutatnom/igényelnem?

Nem, a Főigazgatóság csak külföldi, vagyis nem magyar állampolgárok részére állít ki olyan okmányokat, amivel Magyarország területén jogszerűen tartózkodhatnak. Aki magyar állampolgársággal, vagy a magyar állampolgárságán kívül ukrán állampolgársággal is rendelkezik, rá a magyar állampolgárokra vonatkozó jogok és kötelezettségek vonatkoznak.

Ez nem valamelyik aljas, sorosista libsimédiáról van, hanem az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság honlapjáról. Amennyire én tudom, ez nem egy civil NGO, hanem kormányzati szerv, vagy ilyesmi. Nem ismerem a költségvetésüket, de azt vakon merem állítani, hogy nem keveset költünk közpénzből ennek a honlapnak a működésére. Nem lehetne esetleg elvárni az üzemeltetőtől, hogy gondoskodjon a biztonsági feltételekről? Normálisabb internetes védelem meg sem nyitja, mivel nem biztonságos a használata. Zárójel bezárva. A lényeg az, nem kell köpködni a cseheket, nem magyargyűlöletből csinálják. Egyszerűen a Fidesz elbaszta a nagy honosítási akcióját, az állampolgárszaporítás egyik mellékhatását láthatjuk működés közben. Aki nem tudja igazolni az ukrán állampolgárságát – és ez csupán magyar útlevél lobogtatásával nem lehetséges -, az nem jogosult ellátásra. Ahogy én sem vagyok rá jogosult, pedig van magyar útlevelem.

Végezetül szolgálati közlemény következik. Hosszú, és meglehetősen nehéz időszakon vagyunk túl mindannyian. A választás és annak eredménye minket is csúful földhöz vert. Akkor nem tartottuk volna jó ötletnek, ha visszavonulunk némi dühöngés és gondolkodás céljából, de azért az elmúlt időszak nem múlt el nyom nélkül, mivel a szerkesztőségben is emberből vagyunk mi, ha ez nem is mindig szembeszökő. Ezért most van az, hogy időt kérünk. Remélhetőleg mindenkinek a pihenés időszaka lesz ez a néhány nap, most mi is el fogunk hallgatni egy kicsit. Ma ez az utolsó megjelent posztunk, aztán a Szalonna is, a Szalonnázó is elhallgat. Nem örökre, pedig az elszaporodott ellendrukkerek nagyon szeretnék, legalábbis mostanában ez tűnik valószínűnek a csaholásból. Semmi bíztatót nem mondhatok nekik, mert kedden ismét itt leszünk, remélhetőleg egy kicsit kisimulva, feltöltődve. Addig is nagyon szép, nyugodt, pihenéssel töltött napokat kívánunk minden kedves és kedvetlen olvasónknak!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.