Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ebből a mélységből aligha lehet visszajönni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidám vasárnapjaink nem mostanában lesznek, de azért jó reggelt kívánok mindenkinek! A bulvár dimenzióban szeretném kérni, hogy ha valaki esetleg tudja, hogyan kell egy negyed kilós, 24 karátos aranyrudat VÉLETLENÜL lenyelni, az legyen kedves jelezze (azt főleg, hogy hol lehet negyed kilós 24 karátos aranyrudakat fellelni). Ez volt a tegnapi nap legszürreálisabb híre, azóta is próbálom elképzelni, hogy lehet azt véletlenül leküldeni a gyomorba, amikor mezei élőlénynek olykor egy gyógyszer lenyelése is küzdelem. Fogat mosott vele? Szopogatta?

Ami a komolyabb és tragikusabb dolgokat illeti. Ha valakit vigasztal, netán érdekel, jegyezzük fel ide is, hogy miközben a határon túli, érvényes (azaz el nem égetett, ki nem kukázott, helyesen kitöltött) levélszavazatok mintegy 94% százaléka ment a Fideszre (majd érdemes beszélni ezekről a számokról is), a külképviseletekről hazahozott, külföldön leadott illetve átjelentkezett szavazatok egy mandátumot hoztak az ellenzéknek. És bár a nagy egészet, a büdös nagy kétharmadot tekintve teljesen irreleváns, de így az egyéb fordulatok és immár véglegesnek tekinthető eredmények tükrében úgy áll a dolog, hogy az ellenzéknek 57, a Fidesz-KDNP-nek pedig 135 mandátuma lesz a vadonatúj Országgyűlésben. Ez így önmagában is súlyos lenne, de az eljövendő, kétharmadot igénylő vaddisznóságok szempontjából a választási programjában a homoszexualitást a pedofíliával közös nevezőre hozó, azt devianciának minősítő, egyebek mellett a szibériai bérrabtartással és a cigánybűnözéssel nyomuló Mi Hazánk 6 képviselője mindenképpen megnyugtató fölényt jelent az állampártnak. Egyébiránt Toroczkaiék most éppen a szavazatok újraszámolását követelik, mert szerintük elvettek tőlük egy mandátumot. Gondolom, ha nem jön össze, az MTVA székházáig meg sem állnak. Vagy ez most nem az a film?

Egyébiránt. Bár igaz, hogy fennállása óta gyakorlatilag most fordul elő Orbán Viktorral igazán, hogy kormányoznia kell (a világjárványt is megoldotta kommunikációval és imázsépítéssel), és az is lehet, hogy eddigi mechanikus köpönyegforgatásnál, pávatáncnál és lavírozgatásnál talán kicsit többre lesz szükség, és nem biztos, hogy a valódi gazdasági kihívásokat ki lehet mozogni úgy, hogy oda szarunk, ahonnan eszünk, de azért ha jól látom, változatlanul ez a terv. És simán be is jöhet. Én Jakab Péter helyében nem gyúrnék arra, hogy a Fidesz megreccsen a minden irányból fenyegető gazdasági válság súlya alatt, és neki csak ugrásra készen kell állnia, hogy átvegye a kormány kerekét. Ez aligha fog megtörténni. Azt hiszem, az egy megalapozott felvetés, hogy kár lenne a gazdasági válságtól remélni a rezsim meggyengülését, hát hiszen Orbán szinte tíz év különbséggel (2011-2012, illetve 2020-2021) nulla politikai veszteség mellett élt túl két gazdasági megrázkódtatást. A csodavárás nem opció, ennek a betonba öntött rezsimnek a választási úton történő leváltása hiú ábrándnak tűnik a zsinórban negyedik kétharmad fényében.

Tudom, hogy a nagy választási sokk hatására sokan arra a következtetésre jutottak, hogy szánalmas amatőrizmus, a magyar néplélek nem értése erkölcsi szempontokat számonkérni a politikán, ezzel szemben be kell látni, hogy a profi politizálás azt jelenti, hogy lehajolunk a Maslow-piramis aljára. Ahova pont azért rugdostuk le a populáció jelentős részét, hogy irányítani tudjuk őket. Ezért el nem tagadva, hogy sokan vannak ebben az országban, akik a korábbiakhoz képest kicsit is összkomfortosabb nyomorúságukért (lásd még: Azé az ország, aki letérkövezte) őszintén hálásak a Fidesznek, ők nem érzik úgy, hogy rosszabb a helyzetük, mert volt már ennél sokkal rosszabb is, de szerintem azon mégis érdemes elgondolkodni, hogy ebből biztosan az következik-e, hogy minden morális korlát ledöntését, minden megaláztatást és lealjasítási kísérletet tudomásul kell venni, mert lám, ebből lesz a politikai hatalom? Nem tudom, mert nekem soha nem volt és nem is lesz politikai hatalmam, úgyhogy ezután is fel fog tűnni, hogyan dönt le minden morális korlátot a rezsim. Nem azért, hogy érdemben is jobb hellyé váljon az ország, hanem azért, hogy a létrehozott rendszerben esély ne legyen legyőzni őket, a hatalom birtokosait. Akiknek a pragmatikus hatalomtechnikai gonoszságát kisszerűségnek szoktuk nevezni, pedig nem kisszerűség az, hanem romlottság és gátlástalanság. Minél több kétharmadot húztak be, annál gonoszabbakká és gátlástalanabbakká váltak, holott kétharmaddal – már az elsővel is – lehettek volna nagyvonalúak és korrektek is akár. Már ha az emberi minőségük nem szabott volna gátat ennek. De gátat szabott, úgyhogy ma már a legkisebb kisiklás sem fér bele.

Itt van például a társadalom lealjasítására tett egyik legundorítóbb kísérletük: a homofób és transzfób törvényük, az aköré szervezett népszavazás, amely a törvény betűje szerint érvénytelen és eredménytelen lett. Mi az első dolga a hatalomnak az után, hogy közli, nem számít, hogy érvénytelen, mert akkor is érvényes? Hát nyilván megtorolja a kudarcát azzal, hogy megbünteti azokat a civil szervezeteket, amely szervezetek érvénytelen szavazásra buzdítottak azon egyszerű erkölcsi megfontolásból, hogy a népszavazás senkit nem véd meg, viszont indulatokat kelt és veszélybe sodorja a Magyarországon élő LMBTQI kisebbséghez tartozó embereket. A határon túl elégetett és kikukázott levélszavazatok ügyében tehetetlen orbánista Nemzeti Választási Bizottság szerint az érvénytelen szavazásra buzdítás visszaélésszerű joggyakorlásnak minősül (!!!) Vagyis a járványhírlevélben állampárti propagandát terjeszteni rendben van, X-szer annyi (köz)pénzt beleölni egy hazugságokra és félrevezetésre épülő választási kampányba, mint amennyit a törvény lehetővé tesz, rendben van, a törvény betűjét lehányva érvényesnek hazudni az érvénytelent, rendben van, de azt mondani, hogy erkölcsileg értelmezhetetlen kérdésekre csak érvénytelen választ lehet adni, visszaélésszerű joggyakorlás. Az összesen közel 9 millió forintra megbírságolt több mint egy tucat civil szervezettel ellentétben én nem gondolom, hogy a kormány megijedt volna, és ezért akarja bírsággal elhallgattatni azokat, akik lényegében érvénytelenítették a homofób és transzfób kampányát. Szó nincs ijedtségről, egyszerűen ez következik a rezsim természetéből. Hogy a sokadik, minden eddiginél combosabb kétharmadunkkal ezt is megtehetjük, és meg is tesszük. Ahogy mesterünk és példaképünk, Putyin elvtárs kottájában az le van írva. Erre is kiváló lesz a negyedik kétharmad. Végig lehet menni a putyini úton. Minél kevesebb szabadság, annál nagyon hatalom, és Felcsútról nézve semmi más nem számít. Ameddig van mit enni a piramis legalján, legyen az akármilyen kevés és rossz minőségű, addig ez a folyamat megállíthatatlan. De talán még az után is.

Ám a civilek Putyin mintáját követő vegzálása így is eltörpül az elmúlt 12 év kormányzásának legmélyebb pontja mellett. Ahonnan erkölcsileg nem lehet visszajönni. Nincs annyi kétharmad, amivel ebből a mélységből vissza tudnának jönni. Látva, ahogy most Kovács Zoltán és Szijjártó Péter egymást oldalba könyökölve versenyt futnak azért, hogy világossá tegyék a hanyatló Brüsszelnek, ha a háborús agresszor úgy kéri, akkor nyilván rubelben fizetünk a gázért, mert ez nem sérti az uniós szankciókat (de!), látva, ahogy Orbán Viktor utólag, némi lengyel felháborodásra természetesen elítéli a bucsai tömegmészárlást (valójában azt követelte még szerdán, hogy független vizsgálat állapítsa meg, ki a felelős a bucsai mészárlásért, mintha azért bárki felelős lehetne, például az ukránok maguk) határozottan úgy gondolom, nincs mélyebb pontja az elmúlt 12 év kommunikációs kormányzásának, mint ez a békepártiságnak álcázott Putyin-barát nyomulás. Az, amiért a 82 éves legendás kárpátaljai futballedző, Szabó József ott tart, hogy szégyelli, hogy magyar.

Majdnem biztos vagyok abban, hogy ez a mindent elsöprő kétharmad ebből az álságos békeharcos békepártiságból, Putyin háborújának gátlástalan meglovagolásából született. Az a durva, hogy valószínűleg akkor is nyertek volna, ha nem vádolják háborúpártisággal az ellenzéket, ha nem taposnak rá az áldozatokra, de nem bírtak ellenállni a kísértésnek. Öblöseket hazudva, minden morális gátlást félretéve nettó politikai hasznot húztak a vérből és halálból. Ennél semmi nincs lejjebb, ez a hullarablás szintje. Az, amit február vége óta kommunikálnak, mára oda vezetett, hogy a magyarok jelentős része (határon innen és túl) úgy gondolja, hogy az ukránok maguknak keresték a bajt, minek mentek oda, nem kellett volna cseszegetni a medvét. A dezinformációs gépezetnek és Rogánék mestertervének köszönhetően ma magyarok tömegei tartják normálisnak, hogy nekünk ki kell maradnunk a háborúból, és úgy kell kimaradnunk, hogy valójában Putyinnak szurkolunk, és közben a zsidó, Soros-, Amerika-bérenc színészből lett ukrán államelnök megrohadását kívánjuk. Emberek százezrei, milliói azonosulnak ezzel a propagandával, terjesztik és kiabálják magukból kifordulva. Magyarország az egyetlen ország Európában, ahol a kormány és a közvélemény jelentős része (hülyék mindenhol vannak) ebben a háborúban az agresszor oldalán áll. Kimondva is, a sorok között is. A gatyás békegalamb pedig töretlenül a pávát imitálja. Nem véletlen, hogy nem dicsekedett el a közösségi oldalán azzal, hogy a lavírozás jegyében bejelentkezett egy videóüzenettel a Stand Up for Ukraine elnevezésű varsói jótékonysági eseményre, egyenesen hálálkodott Ursula von der Leyennek, amiért összehívta a rendezvényt, és biztosította ukrán barátainkat, hogy Magyarországon biztonságos menedékre találnak.

Ezt a szégyenletes vergődést látva teljesen evidens, hogy az ország és a nemzet is hatalmas árat fog fizetni ezért a pávatáncért, ha úgy tetszik ezért az újabb kétharmados fideszes győzelemért. A piramis legalján ennek jelenleg talán semmi jelentősége, mégis ezek a félrement igazságok, ennek a gonosz, embertelen álláspontnak a társadalomra erőltetése, a teljesen elhibázottan kiválasztott szövetséges beárazza a helyünket Európában és világban. Magunkra maradunk a szégyenünkkel.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.