Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


„Katonákra” van szüksége Orbánnak, nem gondolkodni képes emberekre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szeptembertől eljutunk oda, hogy katonai szolgálatért több többletpont jár, mint emelt szintű nyelvvizsgáért. Mennyire elbaszott az az ország, ahol a katonáskodást többre tartja a kormány valaki tanulmányaival kapcsolatban, mint a nyelvtudását? Akik legalább egy évet lehúznak katonaként, azok 62 extra pontot kaphatnak, míg aki rendelkezik C1-es nyelvvizsgával, az maximum 40 pontot kaphat csupán pluszban a felvételinél. Milyen ország az, ahol a haza fegyveres védelmét jobban megjutalmazzák, mint a nyelvtudást? Nem arról van szó, hogy ne lenne szükség katonákra és lenézném ezeknek az embereknek a szolgálatát, de a katonaságnak mégis mi köze van az ember tanulmányaihoz? Azért, mert megvédte a hazát az illető, kapjon extra pontokat? Ugyan miért is? A jó tanulmányi eredmények eléréséhez az kellene, hogy a tudást megbecsüljék és jutalmazzák, hiszen mi van, ha valaki inkább elmegy fél évre katonának, mintsem, hogy megtanuljon mondjuk angolul?

A magyarok nyelvtudása már így is borzasztó, miért rontunk ezen még tovább szándékosan? A nyelvtudás óriási kincs, hiszen aki mondjuk beszél angolul, az előtt kinyílik a fél világ. Képes lesz más kultúrákat megismerni, más országból érkezőkkel beszélni, vagy úgy általában külföldről tájékozódni. Nyilván nagyszerű az, ha az ember képes használni egy gépfegyvert, de ha egy fejlődő társadalmat szeretnénk létrehozni, akkor inkább arra kellene a hangsúlyt fektetnünk, hogy okos embereket neveljünk, nem pedig arra, hogy talán kevésbé iskolázott, de legalább fegyvert használni tudókat képezzünk ki. Már így is óriási problémák vannak a magyar oktatási rendszerrel, és a helyzet csak romlik évről-évre, de az ilyen és ehhez hasonló döntések még tovább rontanak a színvonalon. Mi lesz a következő lépés? Még viccelődni sem szeretnék ezzel kapcsolatban, hiszen valami okos még ötletet merít az itt leírtakból.

Eljutottunk arra a pontra, amikor lassan már tényleg mindent jobban értékelnek, mint a valódi tudást. Orbánnak nyilván egy ostoba társadalomra van szüksége ahhoz, hogy újra és újra megválasszák őt, még ha ezen társadalom nagy része azt is mondja, hogy őket nem vezette meg senki és kikérik maguknak, hogy őket leostobázzák. Lehet persze így is reagálni, de egyszer el fog jönni az a pont, amikor szembesülnek azzal, hogy mivé lett Magyarország Orbánnak köszönhetően. Lehet, hogy most komolyan hiszik, hogy ők a haza érdekében cselekedtek, amikor a Fideszt újra győzelemhez segítették, de egyszer rá fognak jönni, hogy mihez segítették hozzá Orbánt. Elég csak megnézni a magyar oktatási rendszert és azt, hogy egyre rosszabbak a fiatalok tanulmányi eredményei. Ez nem a véletlen műve, ez szándékos kormányzati döntés volt.

A katonai szolgálat miatti plusz pontok is ezt a tendenciát bizonyítják, amivel most már nem is nagyon tud kezdeni senki semmit, hiszen legalább további négy évig Orbán dönt arról, hogy mi történik ebben az országban. A kétharmadjával azt csinál, amit csak akar, és ezen nem tud változtatni senki. Úgy teszi tönkre a fiatalok jövőjét, hogy ehhez milliók tapsolnak. Számomra egyszerűen felfoghatatlan, hogy nem képes ezt észrevenni mindenki és felfogni, hogy a tudásnál nagyobb érték nem nagyon van ezen a világon. Tudás alapú társadalomra lenne szükség, de mivel nem ez Orbán célja, ezért ez nem is valósulhat meg. Mi leépítjük a saját országunkat és egy olyan morális mocsárba vezetjük, ahonnan nagyon nehéz lesz majd kivergődni. Ahelyett, hogy mindent megadnánk azoknak a fiataloknak, akik tanulni szeretnének, mi inkább eltántorítjuk őket a valódi tudás megszerzésétől.

Mert hát a tudás hatalom, viszont azt Orbán nem adhatja ki a kezéből. Neki nincs szüksége gondolkodni képes szavazókra, neki hazafiakra van szüksége, akik a haza érdekében bármit megtesznek és kérdés nélkül hajtanak végre minden parancsot. Ha így haladunk, lesz még Magyarország 3 millió katona országa, még ha a katona szót nem is konkrétan értem. Aki csak teheti, most menekül az országból, aki pedig marad, azokból válogathat a hatalom. Kérdés, hogy elegen lesznek-e ahhoz, hogy ez az ország egyáltalán működőképes legyen, hiszen már eddig is iszonyatos agyelszívás ment végbe, és a helyzet a választási győzelem éjszakáját követően csak romlani fog.

Orbán nyíltan kimondta, hogy nem gondolkodni képes, okos emberekre van szüksége ennek az országnak, hanem parancsot teljesítő katonákra. Aki pedig ezzel nem ért egyet, az elmehet nyugodtan, hiszen mint tudjuk, nincs egyetlen jobb hely sem Magyarországnál. A miniszterek elnöke már csak tudja, ugyebár.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.