Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ennek örökre meg kell változnia

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Index négy év után újra ellátogatott abba a faluba, ahol egy ember kivételével mindenki a Fideszre szavazott és kiderült, hogy ez miért is történt így. A riportban megszólaltatott emberek egytől egyig bemutatják azt, hogy egyes településeken milyen szolgamentalitás van jelen. Tudják, hogy vannak problémák, de azért is Orbánra szavaznak, mert ő a főnök. A riport végén egy nő konkrétan elsírta magát attól, hogy arról beszélt, mit jelent neki Orbán. Egészen elképesztő azt látni, hogy egyes emberek föl sem fogják, hogy mi a demokrácia, nem értik, hogy nem főnököt választunk vasárnap, hanem egy olyan kormányt, amely képvisel minket és amely értünk dolgozik. Mi vagyunk az ő főnökeik, nem pedig fordítva, de ameddig ezt az emberek fel sem fogják, addig borzasztó sok dolgunk van még ebben az országban.

És bárcsak kirívó eset lenne a videóban bemutatott, de egyáltalán nem erről van szó. Vidéken temérdek olyan település van, ahol hasonlóan gondolkoznak és már régen késő ahhoz, hogy ezt megváltoztassuk. Ezek az emberek sajnos boldogan élnek tudatlanságban és nem tudom, mi változtathatna ezen. Ezek az emberek fel sem fogják azt, hogy azért élnek olyan körülmények között, mert ők döntöttek így. Egy olyan kormányra szavaztak, amely ezt tette velük, de nekik ez nem számít, hiszen hisznek a kormányzati propagandának és kérdés nélkül elhiszik, hogy minden szép és jó. Teljesen mindegy, hogy mit látnak a két szemükkel, ha a TV mást mond, akkor azt kell elhinni és kész.

Ezek a települések fognak dönteni a választásokon, hiszen a főváros már régen elesett a Fidesz számára. Reménykedhetnek egy-két körzetben, de olyan sok esélyük nincs, hiszen az emberek jobban tisztában vannak azzal, hogy mit is tesz a kormány és mit nem. De vidéken a helyzet teljesen más, ott a boldog tudatlanság uralkodik. Ezzel nem feltétlen a vidéki embereket akarom lenézni, hiszen én magam is vidéki vagyok, de véleményem szerint az akkor is tény, hogy – mint azt a videó is bizonyítja – vidéken sajnos többen esnek a kormánypropaganda áldozatául és többen szavaznak úgy Orbánra, hogy fel sem fogják, ezzel mit tesznek. Aki sírva tud fakadni csupán attól, hogy egy maffiavezérre gondol, ott már súlyos gondok vannak sajnos. Ha valaki főnöknek hívja a miniszterelnököt, ott meg pláne.

Amennyiben kormányváltás lesz vasárnap, úgy az első dolga kell, hogy legyen az újonnan felálló kormánynak, hogy azonnal kidolgozzon egy tervet arra, hogy hogyan nevelje demokráciára a társadalmat. Anélkül ugyanis egy idő után vissza fogunk térni egy újabb diktátorhoz, hiszen sajnos mindig lesz olyan, aki kihasználja a társadalom műveletlenségét azért, hogy hatalomra kerüljön. Nem mindegy viszont, hogy egy ilyen ember újra megszerezheti-e majd a hatalmat, vagy az emberek már az előtt látni fogják a céljait, és nemet mondanak rá. A valódi változáshoz egy kormányváltás önmagában nem elég, hiszen tökéletesen látszik az, hogy időről-időre uralkodókat választunk meg az ország élére, nem pedig miniszterelnököket.

Lehet persze az oktatási rendszer lerohasztásával magyarázni a mostani helyzetet, de ezek az idős emberek egy teljesen más korban nőttek fel, az ő fejüket nem tömték tele hazugságokkal az iskolában – vagy más hazugságokkal tömték tele -, ők már felnőttként váltak ilyenné. Ez a demokrácia oktatásának hiánya és annak, hogy képesek legyünk valódi vitára a társadalmon belül. Nem érthetünk mindenben egyet, de abban egyet kell értenünk, hogy csak és kizárólag a demokrácia elképzelhető ebben az országban. Nem szavazhatunk meg újból egy diktátort az ország élére, hiszen azzal gyermekeink, unokáink életét tesszük tönkre. Az ország jövőjét lopjuk el. Nem volt még elég ez a 12 év, amit elvesztegettünk? Valóban többet akarunk?

Fiatalok százezrei hagyták el az országot azért, mert már nem bírták elviselni a hazai állapotokat. Ők az ország jövője, mégis inkább a távozás mellett döntöttek, mert nem hittek abban, hogy a társadalom képes felnőni végre a feladathoz. Ez sajnos igaznak is bizonyult az elmúlt évtizedben, de most itt a lehetőség arra, hogy mindez megváltozzon és bebizonyítsuk, hogy nem vagyunk mi egy ostoba szolganép. A felnövekvő generációknak is bizonyítanunk kell, hogy mi mindent megtettünk a változásért és azért, hogy Magyarország ne a régió legutáltabb országa legyen, hanem az az ország, akivel mindenki kapcsolatokat akar építeni. Jelenleg páriaként tekintenek ránk, de ez megváltozhat a jövőben. Amennyiben viszont újabb négy év Fidesz uralkodás lesz, úgy tényleg sokan minden reményüket el fogják veszíteni.