Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megint nagyon bátor, vagy csak véletlenül benne maradt a zakóban a vállfa?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! Nekem már a tegnapi nap is jól telt. Először megnéztem Bödőcs videóját – aki nem látta, annak ajánlom szíves figyelmébe -, aztán meg Varga Juditot olvastam. Mutatom sorban:

Mondja még valaki, hogy nincs humorérzéke a magyar politikusoknak! Debiza. Már amennyiben ezt viccnek szánta az igazságnak az ő minisztere. Ha komolyan csinálta, akkor persze nem vicces, hanem ijesztő. Népnemzeti tájszólásban: ilyesztő. Sőt, ilyesztő Magyar fehércseléd Asszony. Varga Juditnál csak az Origó volt viccesebb egy kicsit, legalábbis én hosszasabban röhögtem:

Hétfő reggel több hazai hírportál elérhetetlenné vált hackertámadás miatt. Hazug baloldali propagandaüzenetek kerültek fel a Metropol és a Nemzeti Sport oldalára, a 888.hu is a támadás áldozata lett, elérhetetlen a lap. A bűnözők a Mediaworks internetes oldalait támadták meg, az említettek mellett a Mindmegette.hu-t is. Elérhetetlen a Szabad Föld, a Mandiner és a Figyelő is.

Az átfogó támadás tehát több oldalt is érintett, a cél egyértelmű volt: károkozás és a teljes körű tájékoztatás ellehetetlenítése, utóbbi nem sikerült teljes mértékben. (Origo)

Hogyszóval a teljes körű tájékoztatás szerves része a nyolcaska és a Metropol? Jól van akkor. Amúgy szerintem a nyolcas nem hírportál. Metropolt nem szoktam olvasni, úgyhogy azt nem tudom.

Azt sem tudom, de nagyon valószínűnek gondolom, hogy a háttérben mindig és mindenhol meghúzódó Orbán-szál semmit nem akar a véletlenre bízni. Olyannyira nem, hogy már nem csak a propagandaportálokon és egyéb gyáregységekben munkálkodó betanított munkásoknak mondják meg a pártközpontból, hogy miről mit kell gondolniuk, hanem a világon mindenkinek. Emlékszik még mindenki a néhány sorral előbb idézett Varga Judit posztra? Bizonyára, legalábbis nekem eddig nem tűnt fel, hogy hülyék járnának ide Szalonnát olvasni. Namost.

Üzenjük az EBESZ-nek, hogy jelentésében ne csak a kormányon találjon kritizálni valót, hanem a hekkertámadás mögött álló Anonymust és a mögötte álló erők etikátlan eljárását is ítélje el, és lássa azt, hogy hazánkban komoly csoportok szeretnék, ha Magyarországon nem szabad és tisztességes választások lennének. (Magyar Nemzet)

Ezt Mráz Ágoston Sámuel mondta órákkal később. Ha összehasonlítom Varga Judit szövegével, akkor vagy az jut eszembe, hogy a háromnevű képtelen egy önálló gondolatot kiizzadni, vagy az, hogy a pártközpontban előre megírta valaki, hogy mit gondol Varga Judit, Mráz Ágoston Sámuel és az a hatvan fideszes, aki ezután fog hirtelen felindulásból megnyilatkozni. Én nem tudom, a valóságban mi történt, de még az sem lepne meg igazán, ha a fideszesek önmagukat hekkelték volna meg csak azért, hogy üvöltve mártírkodhassanak és átkozhassák az ellenzéket. Hátha ez is hoz a konyhára néhány szavazatot. És ha így történt, akkor teljesen érthető, hogy Varga miért pattant olyan gyorsan elő a különlegesen egyedi véleményével. Ha esetleg előbb meg volt írva, mint ahogy leálltak azok a honlapok, akkor nincsen min csodálkozni. Azt már tényleg csak lábujjhegyen, langymeleg hárfaszótól kísérve teszem hozzá, ha valóban hekkertámadás történt, akkor sem történik különösebb dráma. Dolgoznak egy kicsit az informatikusok, és megint a régi lesz a nyolcaska és a többi. Azonban az Origo, az Index és a többi szétcseszett, bedarált portál soha a büdös életben nem lesz már a régi. És azt nem az Anonymus csinálta. Pedig nagyságrendekkel jobban jártunk volna.

A harci békegalamb Szentendrén osztotta az igét hétfőn. Már ott tart ő az agyával, hogy békét CSAK a Fidesz tud teremteni. Nem abban élünk 12 éve, hogy háború van, harcolunk, indul a csatába a szütyőjében a magyarok felhatalmazásával, utcai harcos, kétvállra fektet mindenkit, akit nem vitt el a vállán, lóra, fegyverbe? De. Na, lett volna mód 12 évig békét hirdetni, miért éppen most tört rá a vágy, hogy szembemenjen mindennel, amit egészen idáig hirdetett? Még egy kérdés: megint nagyon bátor, vagy csak véletlenül benne maradt a zakóban a vállfa?

Facebook/Orbán Viktor

Megszületett a legújabb közvéleménykutatás is. Ebből már tisztán látszik, hogy vagy akar a többség kormányváltást, vagy nem akar. Továbbá vagy megépül Paks2, vagy nem épül meg. Egy dolog biztos: a független média Magyarországon él és virágzik még akkor is, ha az Anonymus huncutkodott egy kicsit. Ezt onnan lehet biztosan tudni, hogy a TV2 munkatársai videót tettek közzé, melyben elmondják, hogy ők Orbán Viktorra fognak szavazni, és erre buzdítják a nézőket is. Nekem eddig is fő szempont volt, hogy kire szavaz Marsi Anikó és Szalai Vivien, az ő szellemi és erkölcsi nagyságuk számomra irányadó volt mindig is. Sohasem.

Orbán Viktor és dicső kormánya átalakította a V4-eket V2-vé, de szerénységből nem szóltak róla senkinek. Bizonyára nem akarják túlterhelni a választóik agyát, nehogy a döntő pillanatban rossz rubrikába húzzák az ikszet, mert az igen nagy baj lenne. Azt hiszem, a hátlarévő időben már nem is fognak mást csinálni, mint kussolnak mindenről, amit elszúrtak, és üvöltve hazudoznak arról, amit el akarnak hitetni a szektásaikkal. Ennek érdekében megkeresik és leporolják a raktárkészletet is. Így lehet olyan szerencséje a PestiTV nézőinek – mind a tizenötnek -, hogy megtekinthették Bogár László elvtárs és Alexa Károly elvtárs igen meggyőző csacsogását a dolgok állásáról. Ők nem nekem elvtársaim, hanem egymásnak. Mindeketten kitartottak az utolsó percig, a Magyar Szocialista Munkáspárt 1989-es feloszlásáig ragasztgatták a pártkönyvbe a bélyeget, majd mindketten irány az MDF, és mindketten a Fidesz körül kötöttek ki. Erős mágnes Orbán Viktor. Nadehogy azt akartam mondani, hogy a két agg bölcs megbeszélte, hogy az orosz-ukrán háború kirobbanásáért a média a felelős. De a kedvenc részem még csak most jön:

Alexa Károly kiemelte, hogy az ellenzék által generált dezinformáció áradatot és a hazugságözönt nem véletlenül hiszik el az emberek, mivel a rendszerváltás óta az oktatás- és a kultúra végig az SZDSZ, azaz a Szabad Kezdeményezések Hálózatának kezében volt, amelynek érdeke a történelmi valóság meghamisítása. (PestiSrácok)

Na! Kedves fiatalok, és mindenki, akinek van fiatal ismerőse! Tessék nekik megmutatni ezt a pestitévés videót és elmagyarázni, ha nem mennek el szavazni, ilyen észmészlerakatok fogják meghatározni az ő jövőjüket is. A két vicces bácsi hamarosan be fog költözni az ő nappalijukba, hálószobájukba, az egész életükbe. A Fidesz ugyanis ilyen vicces bácsikból és nénikből áll. Kommunistából demokratává, majd demokratából vallási fanatikus szélsőjobbossá vedlett emberek csoportja markolja szorosan a hatalmat és persze a pénzesládát. Aki szeretné, ha az ország végre átlépne a huszonegyedik századba, ahol nem egy rózsaszínű gyerekkanapén kuporgó idősödő házaspár a fő attrakció, az ballagjon el szépen vasárnap szavazni.

Jó ébredezést, szép napot mindenkinek! Szeretném felhívni a figyelmet arra a ritka tüneményre, hogy egészen közel van a havi bevételünk ahhoz a minimum küszöbhöz, ami már lehetővé teszi a portálok működését. Köszönjük szépen mindenkinek, aki támogat minket, és nem akarja, hogy eltűnjön a Szalonna!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.