Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs is szebb annál, mint amikor egy táncos páva átvedlik békegalambbá, közben pedig más tollával ékeskedik. Valóságos ornitológiai kaméleon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! Végre megérkezett a tavasz, én azt javasolnám mindenkinek, hogy kapcsolja ki a számítógépet, okostelefont, felejtsen el mindent, ami háború és politika, menjen kirándulni, fagyizni, játszani a gyerekkel, matasson a kertben, vagy amit csinálni szeret és tud, csak híreket ne olvasson. Én sajnos nem fogadhatom meg a saját tanácsomat, úgyhogy csöndesen megbolondulok még a választások előtt. Ennyi ál-, rém és mindenféle hírt még a legvadabb járvány tetőfokán sem láttam, pedig akkor is divatban volt óránként feltalálni a tuti ellenszert, valamint – akár ugyanazon a portálon – megjósolni az emberiség kipusztulását is.

Most attól függ a miheztartás, hogy az éppen megnyitott portál milyen távolságra helyezkedik el a fővezér ülepétől, illetve attól, hogy nyíltan, vagy stikában szippantgat a szerkesztőség a szálldosó illatokból. Nem is lenne ezzel baj, ha lennének megbízható hírforrások is, de azokból kevés van, a különféle álhíreket és kattintásvadász szarokat terjesztő micsodából pedig túlságosan sok. Így aztán néhány percnyi nézelődés után megtudhatja az ember, hogy Putyin rákos, makk egészséges, megborult az agya, okosabb, mint valaha, merénylet készül ellene, soha nem volt ilyen sok támogatója. Az orosz hadsereg visszavonul, nem vonul, van lőszer, nincs lőszer, lesz világvége vagy nem lesz.

Pontosan ugyanezekről a portálokról értesülhetünk arról is, hogy az ellenzéknek esélye sincs, talán van esélye, franc tudja igazából, hogy van-e esélye, kétharmaddal fog győzni a Fidesz, kétharmaddal fog győzni az ellenzék. Hamarosan meg fogjuk tudni, merre tart az ország. A közvéleménykutatások és a média semmivel nem tud erről többet, mint a szomszédom nagyon cuki süket macskája. Mindössze annyi a különbség, hogy a macska nem ír róla naponta öt cikket, inkább a kerítésoszlopon napozik. És neki van igaza. Ha annyira izgulunk az esélyek miatt – és mi a fenéért ne izgulnánk, hiszen a mi bőrünkre megy minden, ami ebben az országban történik -, érdemesebb a legzajosabb politikusok közösségi oldalait figyelgetni. Azokból egyértelműen lemérhető, mekkora a pánik. Nagy.

Varga Judit Rákóczi szobor avatáson átkozza a baloldalt, és most éppen ki akarja fordítani a sarkaiból az Európai Uniót. Hogy erre ki kérte fel, pláne ki hatalmazta fel a magyar állampártot, arról nem esik szó. Arról sem tesz említést az igazságnak az ő minisztere, hogy már megint öblöseket hazudik. Ha így folytatja Orbán és bandája, nem ők fogják Európát kifordítani a sarkából, hanem az unió fogja Magyarországot kifordítani Európából. A cseh védelmi miniszter nem vesz részt a V4-ek budapesti találkozóján, mert nem óhajt csacsogni a magyar kormánnyal, a lengyelek elfordultak Orbántól, igazából senki számára nem elfogadható az az üvöltöző, mindenkit leszaró önzés, amit nemzetvédelem címén előadnak. Ha valamikor, most tényleg itt van az ideje annak, hogy összefogjunk az unióval és a NATO-val. 12 év szorgos aknamunka és bomlasztás után is ez Magyarország elemi érdeke. Ha nem sikerül megállítani Putyint, hamarosan a magas rezsiköltségek fogják a legkisebb gondot jelenteni a magyar lakosságnak. Csak szólok: a fideszeseknek is. Nem lenne baj, ha a szekta megértené, hogy amennyiben visszasodródunk az orosz érdekszférába, az nem kádári gulyáskommunizmus lesz kötelező foglalkoztatottsággal, elérhető egészségüggyel, ingyenes oktatással, gyér választékú, de mindenki számára megfizethető termékekkel, 3.60-as kenyérrel, szakszervezeti üdülőkkel, korlátozott, de létbiztonságot adó félszabadsággal. Ahogy elnézem a fideszes gyűlések közönségét, élhet bennük ilyen nosztalgia. Na, az nem jön vissza soha, el kell felejteni.

Az MTI-n bogarászva azzal szembesültem, hogy átadási hullám van, minden francot most adnak át, amit nyilván elve is a választás előtt terveztek átadni. Áder János tábornoki kinevezéseket adott át, én pedig azon töprengtem, hogy vajon tényleg szükség van-e ennyi tábornokra. Szerintem már több van belőlük, mint katonából. Szaporodnak, mint az államtitkárok és a helyettes államtitkárok. Osztódással. Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke beszólt Orbán Viktornak, Szijjártó Péter és Rákay Philip ezen természetesen haladéktalanul felháborodott. Gondolom, Orbánnak méltóságán aluli lett volna személyesen megsértődni. Az ál- és félhírek tengerében evickélve nem tudtam kikerülni a hencegést, amit ártunk és ormányunk ordít világgá. Hogy ők milyen nagyon jól kezelik a menekültkérdést, az valóságos világ csudája.

A New York-ban állandó székhellyel rendelkező humanitárius világszervezetek mellett, már a kormányt állandóan bíráló washingtoni és brüsszeli nyilvánosságban is elismerik az Ukrajnából érkezett menekültek magyarországi ellátását – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken New Yorkban.

 A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a háború rendkívüli humanitárius válságot idézett elő Európában, és a menekültáradat jelentette terhek nagy részét a szomszédos országoknak kell viselniük, mindenekelőtt Lengyelországnak és Magyarországnak. Elmondta, hogy még az európai és amerikai vezetők is elismerik az önkéntesek, a civil, a jótékonysági és az egyházi szervezetek, valamint az állami intézmények elképesztő közös erőfeszítéseit hazánkban.

„Nem véletlen, hogy most már a minket állandóan bíráló washingtoni és brüsszeli nyilvánosságban is vagy inkább nem mondanak semmit rólunk, vagy úgy kénytelen-kelletlen elismerik, hogy a lengyelek mellett mi is hatalmas terhet viselünk” – jelentette ki. (MTI)

Nincs is szebb annál, mint amikor egy táncos páva átvedlik békegalambbá, közben pedig más tollával ékeskedik. Valóságos ornitológiai kaméleon. Ráadásul olyan kaméleon, aminek Szijjártó Péter a magyar hangja. Egészen káprázatos.

Úgy hiszem, bőven elég ennyi szombat reggelre. A tanácsom az, hogy ne olvassanak híreket és álhíreket, helyette sétáljanak, nézelődjenek, lássák meg maguk körül a valóságot és döntsék el, mit szeretnének, hogy merre haladjon tovább az ország. Aztán majd egy bő hét múlva arra tegyék az ikszet, akit alkalmasabbnak gondolnak a választott irányba fordulással. Nem nagyon bonyolult. Jó ébredezést, gyönyörű napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.