Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha legalább most bevallaná, hogy hibázott, hogy olcsó prostiként áruba bocsátotta az ország testét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Volt ez már minden, de tényleg minden. Önjelölt Szemfényvesztő, Nagy Varázsló, Hókuszpók , most éppen a Gyűrűk ura Gandalfjának szerepét öltötte magára.

Jöttünkre tizenegy nap múlva, jobboldalról számítsatok! 

A Jóisten mindannyiunk felett, Magyarország mindenek előtt! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!

Okádék a pali, nincsen jobb szó rá. És ha csak 11 nap múlva érne ide, de nem. Már itt tenyészik a magyar Mordorban  több mint 30 éve. Sőt, ha ragaszkodunk a történethez, akkor francot Gandalf ez, sokkal inkább a gonosz Sauron, aki sötétségbe borította kicsiny hazánkat, és képzeletbeli hadszíntérré varázsolta, miután fülkeforradalmi érkezéséig viszonylagos béke volt. Persze volt már olyan látomása is – ez mai napig nem múlt el, ellenkezőleg, ez az alapállapot -, hogy a Csillagok Háborújából ők a lázadók, miközben valójában ők vannak hatalomban 12 éve. Bár a Csillagok Háborújában is inkább Palpatine szenátor szerepét játszhatná el, csak nem egy messzi-messzi galaxisban, hanem a Halálcsillaghoz hasonlítható kicsiny országunkban.

Tudom, hogy ezeknek a párhuzamoknak a megértéséhez nem árt tisztában lenni eme két alkotás történetével, cselekményével mondanivalójával, amit nem igazán tudok elképzelni azokról, akik a Fidesz szekerét tolják. Mindegy is, legalább jól hangzik, legyen elég annyi, hogy Orbán kiválóan képes eljátszani valamelyik filmhős szerepét. Mintha ráöntötték volna. Mert szerepeket játszani nagyon szeret, egy vérbeli Oscar-díjas színész nem tudna annyi karaktert megformálni, amennyit ez az alak előadott, mióta itt terpeszkedik a nyakunkon. Mini Hollywood vagyunk, tele megélhetési színművészekkel. A díszlet, a látvány király és meggyőző, a szereplők semennyire nem azok. Nem elég, hogy kilóg az ország segge a gatyából, annak ellenére, hogy nem is olyan rég még mi voltunk Európa motorja, gőzmozdonya, zászlóshajója, aki nem szorul rá a gonosz Brüsszel alamizsnájára, most már ott tartunk, hogy ránk rúgta a valóság ajtaját a nagy cár atyuska modernkori leszármazottja, aki szintén valami kosztümős film főszereplőjének képzeli magát.

Orbán eddigi illiberális arcoskodása és hazugságai kezdenek lelepleződni, amit sok mindenki lát, csak azok nem, akik önszántukból statisztát játszanak ebben a tragikomédiában. Amiben a nagyon okos és állandóan kanyarban előző kaszkadőr, aki az országot a szakadék széle felé kormányozza, aki a frontális ütközés/becsapódás elől állandóan az utolsó pillanatban rántja el a kormányt, tulajdonképpen a mi életünkkel és jövőnkkel szórakozik. Mert ki nem szarná le, ha csak a saját életével játszadozva csinálná a veszélyes manővereit? Persze el lehetetlen, hiszen akkor is halálos veszélynek tenné ki azokat, akik a szabályokat betartva, normálisan haladnak egymás mellett, egymást segítik és óvják azon az úton, amiről ez az ámokfutó 12 éve leterelni igyekszik a járművünket. Mert a sok bamba utas rábízta a kormányt arra hivatkozva, hogy nála jobban senki nem tudja és soha nem is tudná elvezetni az országot azon az egyenes autópályán, amit kiköveztek elénk, és ami Európába vezet. De sikerült? Ááá. Az ennek a gumicsizmás rafinériával megáldott zsebtolvajnak túl egyszerű és békés lett volna.

Minden alkalommal tegyük hozzá: ez az életveszélyes produkció a slepp, az asszisztáló szolgahad nélkül nem jöhetett volna létre, mert ha annak idején valaki megálljt parancsolt volna ennek a törtető, kényszeres szereplési vággyal felvértezett komplexusos maffiózónak, akkor itt tényleg az lenne, amire idestova 30 éve vár ez az ország. Az állítólagos messiás, aki csak 1000 évente egyszer születik a magyar ugaron, Orbán képében eljött közénk, hogy végre elfoglaljuk a helyünket ott, ahova mindig is vágytunk, Európába. Elnézte az irányt, volt már ilyen, nem? Kolumbusz is Indiába akart menni hajóval, erre felfedezte Amerikát. Orbán is elindult Európába, de véletlenül Oroszországban kötött ki. Istenem, ha már így alakult akkor ebből kellett kihozni a legtöbbet, meglátta a sok aranykupolát Moszkvában, és úgy gondolta, nekünk itt is jó lesz. Hát nem lett jó, olyannyira nem, hogy a 12 éve köttetett moszkovita vérszerződés ment a levesbe, helyette maradt a keleti euróban (rubel) való fizetés Putyinnak a rezsicsökkentett gázért. Marha jól sikerült biznisz, mit ne mondjak, drága baszás volt, az biztos, de már nem lehet visszacsinálni, az aktus bekövetkezett, és már megint a rossz végén állunk a hímvesszőnek.

De mondhatnám, hogy még ezzel sem lenne olyan nagy baj, ha valaki legalább most felismerné és bevallaná, hogy hibázott, hogy olcsó prostiként áruba bocsátotta az ország testét, ezzel felkínálva azt a nem kifejezetten a gyengédségéről és szeretetéről ismert nagy orosz testvérnek. Ugye az okosok ilyenkor hozzáteszik, hogy ez van, amikor apu meg anyu testvérek. Abból nagy eséllyel nem születik egészséges magzat. Kísérletezni attól még lehet, mert hátha összejön, hátha csoda történik. Nem jött össze, nem történt csoda. Aki figyelemmel kísérte Orbán keleti nyitását és az orosz mintára létrehozott illiberális lázálmot, az már az elején tudta, hogy ebből a frigyből nem lehet jól kijönni. Ellenkezőleg: így lehet nem csak politikai értelemben a két szék közül a földre esni. Mert a biztos jót beáldozni a bizonytalan rosszért, a tisztességest a tisztességtelenért, az önös érdekeket a ország érdekei fölé helyezni, nem csak gusztustalan, hanem borzasztó szemét dolog is. Úgyhogy gyertek jobbról, támadjatok, vegyetek revansot, igázzatok le, és csak egy cél lebegjen a szemetek előtt: nehogy az istenért valami jobb irányba változzon, mert akkor mindmeghalunk. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.