Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vannak, akik belebetegszenek abba, hogy hazudniuk kell, és vannak, akik a hazudozásból csinálnak politikát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Békés, biztonságos jó reggelt kívánok mindenkinek! Nagy divatja van egy ideje e választási csatakiáltásokká emelt szavak végtelenített ismételgetésének,  gagyi rímekbe, valamint terjedelmes Facebook-posztokba szedésének, kisajátításának és ama oltári gazemberség sulykolásának, hogy vagyunk mi, a békepárti jobboldal és vannak ők, a háborús baloldal. Március 24-e van, pontosan egy hónapja tart Vlagyimir Putyin ukrajnai békefenntartó inváziója, aminek kizárólag vesztesei vannak. Bármit is hazudnak azok, akik a békét és a biztonságot összemossák saját magukkal és azt a békeidőben is elfogadhatatlan uszító hazugságot terjesztik a gatyás békegalambtól lefelé, hogy amazok háborúpártiak, háborút akarnak. A migránspárti, Soros-párti, halálpárti után most ez a legújabb varázsszó, ezzel kéne valahogy a tájékozatlanságból fakadó pánikot meglovagolva választást nyerniük. Az történik, hogy vannak, akik belebetegszenek abba, hogy hazudniuk kell, és mivel nem tudnak tenni ellene, egy ideig hazudnak, aztán tovább állnak és a távolból szemlélik, hogy évek után is sokan még mindig kaphatóak a hazugságok gátlástalan terjesztésére.

És vannak olyanok, akik a hazudozásból csinálnak politikát és egész ország úgynevezett kormányzását építik ordas hazugságokra. És nem unják, nem szégyellik, nem sül le a bőr a képükről, ellenkezőleg. Akkor én sem unom megismételni, ahányszor lehetőségem van rá. Amíg Európában béke volt, addig háborút hazudtak és kitapétázták KITALÁLT ellenségekkel az országot. Most, hogy Európában, a szomszédos országban IGAZI háború dúl, ezt próbálják meglovagolni, minden bőrt lehúzni róla, és választást nyerni vele úgy, hogy trottyos békehozó békepapnak öltöztek át. És a szemük nem rebben. Amikor az orosz agresszor 2015-ben Szíriát bombázta, és többek között az ő áldásos szíriai békefenntartásának köszönhetően hatalmas menekülthullám indult meg Európa felé, akkor ezek a galamblelkű putyinisták a háború elől menekülő gyerekek nyomorából főzték Rogán konyhájában a mócsingos gyűlöletet. Most, amikor az orosz agresszor Ukrajnát bombázza, ugyanezek a hatalomtól mára teljesen eltorzult arcok a háború elől menekülők nehéz helyzetére hivatkozva jóemberkednek, választási kampányolnak, sőt, a felcsúti gyűlöletbirodalom feje erre hivatkozva írogat pénztarháló leveleket mostanság Brüsszelbe. Kicsit sem vicces pávatáncos fordulat. Különösen az a része, hogy valamiért nem dicsekedett el vele ez a hatalmas formátumú Európa erős embere, aki most is kétnapos csatába indult Brüsszelbe, és egy pillanatig nem zavarja össze, hogy az ellenséget – akitől a magyar érdekeket meg kéne védeni egy olyan helyzetben, amit nem őfényessége rajzolt meg a népnemzeti manipuláció tervezőasztalánál – nem Brüsszelben, hanem Moszkvában kell keresni. Kicsit sem vicces pávatáncos fejlemény, hogy Orbán Viktor olyan, az országot állítólag adósrabszolgaságba taszító, ámde a félázsiai hiteleknél így is lényegesen kedvezőbb, Magyarországnak járó uniós hitelekért kuncsorog a sorosista, óvodásokat nemváltással fenyegető, hanyatló brüsszeli bürokráciánál, amelyek tavaly még nem kellettek neki.

Pont annyira nem vicces fejlemény ez, mint az, hogy Novák Katalin a csecse fülbevalóit hátra hagyva két napig a határon turnézott, kente a vajaskenyeret, palacsintát sütött, újszülöttet simogatott, pózolt, együttérzett és nagyon meg volt hatódva. Miközben pontosan tudjuk, hogy mélyen hallgatott, amikor a nagyszerű magyar államvezetés, vele a soraiban korábban a legszebb xenofób arcát mutatva, háború elől menekülő családokat éheztetett napokig a megboldogult tranzitzónában. Puszta emberségből. Nem én találtam ki, hogy veszélyeztetett terhes feleségével és három gyerekével érkező menekültet, kisgyerekes anyákat, éppen csak nagykorú fiatalokat éheztettek, mert ahogy Kósa Lajos is megmondta: a turisták sem kapnak enni Magyarországon. Azok is háború elől menekülő emberek voltak, és az is ugyanez a fideszes állam volt, amelyiket a strasbourgi bíróságnak kellett figyelmeztetnie, hogy elemi kötelessége az általa elzárt embereknek enni adnia. Mert maguktól nem voltak rá hajlandóak.

Ilyen és ennél cifrább előzmények után adta elő magát az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának közgyűlésén tegnap minden idők leghisztérikusabb, legharciasabb külügyminisztere mondván, hogy Magyarország az ukrajnai háború elől menekülők mindegyikét befogadja, de továbbra is zárva tartja a határokat az illegális bevándorlók előtt:

Magyarországot tizenkét éve kereszténydemokrata, nemzeti, patrióta, jobboldali kormány vezeti, amely a politikáját a keresztény értékrendre alapítja, s ez garancia az emberi jogok maradéktalan érvényesülésére. (Szijjártó via MTI)

Az biztos. Magam sem hazudhattam volna szebben, csak nekem nincs moszkvai plecsnim. A saját keresztényeiket üldözik (lásd: Iványi Gábor), az alapjogokat sárba tiporják (lásd: sztrájk), bőrszín szerint minősítenek embereket illegális migránsnak vagy menekültnek, kampányokat húznak fel az idegen kultúrájú nyomorultak elleni uszításra, majd miután hetekig a civilek (mások mellett ugyanazok a civilek, akik 2015-ben sem bőrszín alapján gyakoroltak emberséget!) látták el a Putyin bombái és rakétái elől menekülő ukrajnai embereket, az igazi menekültekre, az emberségre és az európai szolidaritásra hivatkozva tartják a markukat az uniós pénzekért. Erre adta a fejét múlt pénteken Európa DNS-e, de valamiért nem pakolta ki a levelét a Facebookra, nem tartotta fontosnak tájékoztatni a híveit arról, hogy akkor mostantól minden másképp van. Eddig úgy volt, hogy a magyar gazdaság teljesítménye miatt nem vagyunk rászorulva a gonosz brüsszeliták mocskos pénzére, az eladósodás egyenértékű a nemzethalállal, magyar ember ilyet nem akarhat, ma meg már úgy van, hogy még annál is több pénz kéne, mint ami jár. Azonnal.

És ebben nem az a hírérték, hogy ma már lehet tudni azt, amit a levélírás pillanatában is pontosan tudott az, aki megírta: ez nem így működik, ez nem az a film. Nem leveleket kell írogatni, hanem konkrét tervet kell benyújtani, amit sajnos nem sikerült. Holott terv hiányában nem foglalkoznak egy, az uniós szabályozásokban ismeretlennek számító fogalmakkal (pl. azonnali rendelkezésre bocsátás) dobálózó miniszterelnök írásba adott sirámaival. Kár, hogy a közepes képességű Hidvéghi Balázsnak nem szólt senki, hogy ne hisztizzen, és ne forgassa a szemét. Nem azért nem adják oda azonnal a helyreállítási alapból járó összegeket, mert Brüsszel gonosz, és báncsa hófehérkereszténynemzetikonzervatívékat, hanem mert a korrupció az égig ér. A háború nem írja felül a korrupciós kockázatokat, ez van. Az nem fordult még meg vérkorrupték fejében, hogy csatlakozzanak az Európai Ügyészséghez és akkor talán jön a lovetta? Nyilván nem. De nyugi van. Bár a tervek szerint nem hoznak létre külön alapot az ukrán menekültválság költségeinek térítésére, az Európai Bizottság egyfajta központi pénztárként működve végzi el a kifizetéseket. A gonosz Brüsszel fogja finanszírozni például az ukrán gyerekek oktatását, EU-szerte tízezer kórházi ágy költségeit, amelyeket ukránoknak tartanak fenn, és kifizetik az ingyenes tömegközlekedést, vagy az európai roaming-rendszer használatát is számukra, erre legalább nem kell kuncsorogni. Igaz, remélhetőleg lopni se lehet belőle.

Ebben a kopernikuszi fordulatban az az igazán cinikus és aljas, hogy a nertársak, akik 2015-ben embertelenül bántak a menekülőkkel, akik egy rakás uniós döntést megvétóztak, akik az egész hétéves uniós költségvetést megfúrásával fenyegetőztek, akik 1300 menekültet nem voltak hajlandóak annak idején befogadni, akik leépítették a menekültügyi rendszert, és Putyin hangján megszólalva hányták telibe az európai értékeket, szolidaritást, most a humanitárius segítségnyújtásra, az európai egységre, a közös felelősségvállalás fontosságára és az emberségre hivatkozva akarnak olyan forrásokhoz jutni, amelyeket azelőtt köpködtek. Vajon mikor szándékoznak szólni a híveknek, hogy Európa gazdasági motorja beleállt a földbe? Mikor világosítják fel a híveiket, hogy az éleslátású stratéga addig pávatáncolt Moszkva muzsikájára, hogy mostanra a hanyatló Nyugattól kényszerül pénzt koldulni, és a háborús káoszt kihasználva hozzájutni olyan hitelekhez, amikért komoly feltételeknek kellene eleget tennie, de nem hajlandó? Milyen fényt vet egyáltalán Európa erős emberére, hogy sunyiban leveleket írogat, hogy kéne a lóvé, mert kiürítette a kasszát és nemhogy a menekültek ellátására, de az állam működtetésére se nagyon futja?

Nos, akár kimondják, akár nem, ez a levél (amelyre válaszul nem pénzt jött, hanem egy brüsszeli levél, miszerint alighanem uniós jogot sért a gabonaexport korlátozása) egyértelműen bizonyítja, hogy rohadt nagy szívás van. Nemrég még jó volt a drága piaci hitel is, amiért nem kellett jogállamnak kinézni, de a nagy választási osztogatást elvitte az infláció és Putyin elvtárs háborúja miatt minden mozgástere megszűnt a táncoló pávának. Akinek a korruptsága jelenti az egyedüli akadályt annak útjában, hogy Magyarország hozzájusson ahhoz a sok ezer milliárd forintos támogatáshoz, ami azonnal kell. Európa erős embere, a galamblelkű, menekült gyerekekkel fotózkodó putyinista eljátszotta Brüsszel bizalmát, miközben a moszkvai haverja pont leszarja az évtizedes dörgölőzését, ő is egy számára ellenséges ország miniszterelnöke, aki mostantól rubelben fizethet az olcsó olcsó gázért. Ami nem mellesleg úgy olcsó, hogy amit a kedves egységsugarúnak nézett fogyasztó nem fizet be a rezsicsekken, azt befizeti a költségvetésbe egyéb csatornákon. Úgy tűnik, mintha a kedves egységsugarúnak nézett fogyasztó meg lett volna védve az áremelkedéstől, de valójában a rezsicsekken szereplő nagyobb számoktól lett megvédve. Miért? Ezért. Mert a hatósági áras bohóckodás (farháttól üzemanyagig) legfeljebb ideiglenes sebtapaszt kínál az infláció ellen, cserébe rendkívül káros, költségét részben már rövid távon a lakosság fizeti meg. Nem, Orbán Viktor nemigen fogja megvédeni a magyar családokat az inflációtól, és ez érvényes a háborúra is. Attól is vagy a NATO védi meg Magyarországot, ha Vlagyimirovicsnak még jobban elgurulnak a gyógyszerei, vagy senki. Mert vagy Vlagyimirovics rángatja bele a háborúba Magyarországot, vagy senki. Persze lehet ordas hazugságokkal talán még egy választást nyerni, de rohadt nagy szívás jön, és rohadt csúnya vége lesz.

Muzsika helyett kivételesen legyen inkább Tóth Imre Bruti tegnapi, az álságos, embereket megbetegítő, embereket emberi mivoltukból kivetkőztető, egy országot hazugságokkal mérgező 130 milliárdos állampárti propagandaszörnyetegnek tükröt tartó 5 perces produkciója. Nem lehet elégszer megnézni, és nem lehet feladni a reményt, hogy nem kell újabb négy évet várni ahhoz, hogy a mindenki pénzéből fenntartott pártszolgálatot ellátó közmédiába bárki bemehessen, akinek joga van oda bemenni.