Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem védtetek ti meg semmit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nehéz szülés volt, de sikeres – mondta el Orbán Viktor a Facebook csatornáján a NATO-csúcstalálkozó után. „Nem küldünk katonákat Ukrajnába, nem szállítunk fegyvereket Ukrajnába és Magyarországon keresztül sem lehet fegyvereket szállítani Ukrajnába.” A magyar kormányfő szerint ezt azért tudta érvényesíteni a találkozón, mert a NATO közös álláspontja az, hogy semmiképpen se lépje át a háború Ukrajna határait.

Milyen szülés, te szerencsétlen? Orbán ismét úgy nyilatkozik, mintha bármi köze is lett volna a NATO döntésének ahhoz, hogy ő mit gondol. Ez egy szövetség, ahol minden döntés fontos, de előre tudható volt, hogy mi a NATO érdeke és senkit sem ért meglepetésként, amikor kiderült, hogy nem küld a NATO katonákat Ukrajnába. Hányszor mondta már el a NATO vezetője, hogy sem légtérzár nem jöhet számításba, sem pedig NATO katonák küldése a háborús övezetbe? Mennyire kell ostobának lenni ahhoz, hogy valaki még mindig úgy állítsa be a dolgokat, mintha a magyar álláspont eltérő lenne a NATO álláspontjától? A magyar külügy egy szánalmas vicc, ezt Szijjártó már sokszor bebizonyította, de az külön szánalmas, hogy Orbán elmegy egy ilyen csúcstalálkozóra, szépen végighallgatja, amit mások mondanak, majd úgy jön ki a csúcsról, hogy ő megharcolt a magyar álláspontért.

Nem harcolt ő meg semmiért sem, hiszen nem volt kivel szemben és miért harcolni. Ez egy kampányfogás ismételten, ami olyannyira ostoba, hogy tényleg csak a fanatikusoknak szól. Az, hogy a magyar kormány nem küld katonákat Ukrajnába, az a saját döntése, de ha körülnézünk Európában, nincs egyetlen más olyan ország sem, amely ezt megtette volna, hiszen ők sem ostobák, nem kívánták kockáztatni egy harmadik világháború kirobbanását. A nyugati országok viszont fegyverekkel támogatják az ukránok harcát az orosz betolakodókkal szemben, amivel a magyar kormány nem ért egyet. Viszont mivel itt nem NATO döntésről van szó, hanem egyéni döntésekről, ezért itt megint csak nincs miről beszélni.

A magyar kormány úgy döntött, hogy nem küld fegyvereket sőt, más országokból érkező fegyvereket sem enged át az országon. Ehhez megvan minden joga, de ne állítsuk már úgy be a dolgokat, mintha ez eddig nem lett volna így, és mintha meg kellett volna védenie álláspontját Orbánnak a NATO csúcson. Kreált háborúzgatás ez ismételten, amin szerintem a NATO vezetői csak nevetni tudnak, hiszen semmit sem befolyásol Orbán döntése és eddig is tudták, hogy a magyarok miniszterelnöke Putyin seggéből lóg ki immár évek óta. Lehet, hogy nem vétózott meg egyetlen oroszellenes döntést sem, de abban biztosak lehetünk, hogy nem szívesen adta nevét ezekhez a döntésekhez.

Az ország szerencséje, hogy annak idején beléptünk a NATO kötelékébe, ezért ma nem kell az ország vezetésére bízni az életünket. Ha ugyanis ezekre a szerencsétlen, munkájukhoz nem értő emberekre kellene bízni az életünket, akkor én bizony komolyan aggódnék. Ilyen hazug, korrupt, szakmaiatlan, ócska kormánya talán még soha nem volt az országnak, amit jól bizonyít az is, hogy a határon túl dúló háborút is kampánycélokra használja fel Orbán. A legszomorúbb az egészben pedig az, hogy ez működik is. Ezt leírtam már én magam is sokszor, ezért most ismételten nem mennék bele, de véleményem szerint ez tökéletesen mutatja, hogy milyen állapotban van a magyar társadalom.

A NATO-nak nem érdeke, hogy beszálljon a háborúba, de ha úgy alakul a helyzet úgy hiszem, hogy nem fog megrettenni az oroszoktól. Putyinnak már teljesen elmentek otthonról és hibát-hibára halmoz, amit jól mutat, hogy milyen állapotban is van az orosz hadsereg. A korábbi nyugati véleményekkel szemben az orosz hadsereg egy ugyan sok katonával és harci felszereléssel rendelkezik, de képtelenek megszervezni egy háború logisztikáját, ami vélhetően a vesztüket fogja jelenteni. Ha viszont Putyin úgy képzeli, hogy bármi esélye is lenne a NATO-val szemben és elköveti azt a hibát, hogy nyíltan szembeszáll akár egyetlen tagállammal is, akkor olyan vereség elé néz, amit nem fog megköszönni. Az orosz hadsereg jól láthatóan nem túl erős, annak ellenére sem, hogy felszerelésben nincs hiány. Túlságosan sokat gondoltak magukról, amikor lerohanták Ukrajnát és a vezetés a mai napig nem ismeri be, hogy óriási pofonba szaladtak bele. Papíron még nem veszítették el a háborút az oroszok, de igencsak úgy néz ki, hogy ez hamarosan bekövetkezhet. Kérdés, hogy erre mit fog reagálni Putyin.

Én bízom benne, hogy a NATO csapatokra nem lesz szükség és soha nem kell megtapasztalnunk azt, hogy milyen az, ha Magyarország területén újra orosz tankok dübörögnek, de úgy hiszem, hogy ha esetlegesen erre kerülne sor, akkor hála a NAT szövetségének, nem szenvednénk újra vereséget. Ahelyett viszont, hogy a magyar vezetés a mellét veri, inkább megtehetné, hogy épeszűen kommunikál és nem száll szembe minden szövetségesével.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.