Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyarország ezennel felállt a dobogó legmagasabb fokára

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! A választás ideje még nem érkezett el, de szerencsére a különféle kutatóintézetek nagyon aktívak. Valószínűleg nem hobbiból, hanem megbízás alapján mérik fel a választás várható állását. Ha nem nagy baj, én nem izgatom fel magam az aznapi eredményeken. Számomra sokkal izgalmasabb és sokatmondóbb, hogy mekkora pánikot látok a NER háza táján. Miután az igen leharcoltnak tűnő miniszterek elnöke (a kétértelműség jelen esetben szándékos, és nem a hiányos tudásom eredménye. A miniszterek is eléggé lelakottak és az ő elnökük is) személyesen ment kiflit vajazni az ukrán határra, miközben nem arról híres, hogy szeret valódi veszély közelében vitézkedni, szerintem a kormány tud olyan kutatásokról, melyekről mi nem. És nem biztos, hogy úgy állnak a számok. Hamarosan meg fogjuk tudni.

Már alig több, mint két hét van a választásokig, így teljesen érthető a NER aggodalma. Bulgáriában már beütött a mennykő. Az országban megkezdte munkáját az Európai Unió ügyészsége, és kezdésnek őrizetbe vették Bojko Boriszov volt bolgár miniszterelnököt, Vladiszlav Goranov volt pénzügyminisztert, Menda Sztojanovát, a parlamenti költségvetési bizottság volt elnökét, valamint Boriszov médiatanácsadóját, Sevdalina Arnaudovát is. Nem régen, tavaly novemberben veszítette el Boriszov a választást, ehhez képest máris megtekintheti társaival együtt a börtönt, és nem kívülről, látogatóként. Bulgária az Európai Unió legkorruptabb országa volt, egészen idáig. Ha jól gondolom, Magyarország ezennel felállt a dobogó legmagasabb fokára. Igaza volt Orbán Viktornak, Magyarország előre megy, nem hátra. Ha az ellenzék győz a magyarországi választásokon, és betartja a legfontosabb ígéretét, azon nyomban csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, nálunk is várható némi izgalom. Legalább unatkozni nem fogunk. Annyira. Bár most sem szoktunk.

Dühöngenek a külföldön élő magyarok, amiért Angliában összesen három helyen tudnak szavazni, a románok és a bolgárok – nyilván, amikor a saját országukban van választás – 80-100 szavazóponton is leadhatják a voksaikat. Nem annyira bonyolult dolog ez. Azt nagyjából biztosan lehet tudni, hogy a külföldön élő magyarok döntő többsége nem Orbán Viktor rajongótáborához tartozik. Nem kevesen vannak olyanok, akik éppen a rezsim miatt döntöttek úgy, hogy más országban akarnak dolgozni, élni, családot alapítani. Az is közös bennük, hogy Magyarországon születtek, itt nőttek fel, itt lettek felnőttek. Tehát nem lehet őket elkábítani a mesékkel, mint például azokat az erdélyi magyarokat, akik a büdös életben nem éltek itt, de talán soha nem is jártak az országban. A külföldön dolgozók gyökerei itt vannak, a szüleik, rokonaik, barátaik itt élnek, talán ők is tervezik, hogy haza fognak költözni. Tehát egyáltalán nem közömbös számukra, hogyan alakul a magyar belpolitika, van tétje a választásoknak. Na, pontosan ezért nem szavazhatnak levélben, sem online, de még csak több szavazópontot sem kapnak. Hiszen, ha mindenki könnyedén tudna szavazni a jelenlegi lakóhelyén, az nem lenne jó a Fidesznek. És ami nem jó a pártnak, azt minden létező módon gátolni is fogják. Mert megtehetik.

Mi, magyarok együtt, nem másért, hanem egymásért 🇭🇺

Ezt nem én mondom, Szijjártó Péter volt kedves kiposztolni a Facebookra. Nem is a valaha volt legfutkosósabb külügyminiszter találta ki ezt a feneketlen bölcsességet, hanem az ő édes gazdája, nemzetünk okosakat mondó génhordozója szavalta, alighanem a nemzeti ünnep helyett megtartott kampánybeszédébe volt neki beleírva. Azért ez elég kemény, amikor ennyire egyértelműen reklámozza valaki a parttalan önzést. Az rendben van, hogy egy politikusnak első a saját országa, de azért annak vannak határai. Már csak azért is, mert Magyarország – és egyetlen más ország sem az unióban – nem független a környező országoktól. Is. Sem. Minden mindennel összefügg. Talán észszerűbb lenne elmagyarázni a szektának, hogy egy közösséghez tartozunk, együtt erősek vagyunk, magunkban pedig nem. Lehet itt mellet döngetni, de ez leginkább szánalmas egy olyan kormánytól, amelyik az Európai Uniónál kuncsorog pénzért azért, hogy fizetést tudjon emelni a pedagógusoknak. Aztán majd sípolnak, hogy a geci Brüsszel nem adott pénzt lóvéra – mert nem fog adni, nem dolga fizetést emelni a tagországokban a kormányok helyett -, rohadjanak is meg a bürokraták.

A végére egy kis rákosista propaganda a pártfőtitkár elvtársról. Ilyet úgyis csak történelemkönyvekben és régi filmekben láthattunk, most legalább a valóságban is.

 

Origo

Hát nem teljesen gyönyörű? A nemzet megmentője, dedek simogatója, nők kacsójának csókdosója, a mindig igazat szóló egyszeri szegénylegény a két dolgos kezével gondoskodik mindenről. Is. Irányít, meglátogat, felkészül, ellenőriz, megmutat. Tehát – ez csak természetes – mindenki őt támogatja. Világos.

Jó ébredezést és szép napot kívánok mindenkinek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.