Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lesz fideszes és ellenzéki nemzeti ünnep, ahogy az egy normális országban szokás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Ha igaz, most teljesül a kívánságom, lesz napsütés. Legalább nem fáznak meg a békemenetelők. A Századvég megmérte, amit szokása neki megmérni. Csinálják is, amennyi pénzünkbe kerülnek. Kivételesen (már megint) arra jutottak, hogy mindenki, de mindenki Orbán Viktort akarja miniszterelnöknek. Szinte már egységbe forrt a nemzet, falvak és városok, de még a főváros lakossága is a békehozó jégtörő-zászlóshajót, húzómotort és génbanki letétet óhajtja az elkövetkező 60 évben szolgálni. Ennek én nagyon örülök, főként ezen a jeles napon, amikor ártunk és ormányunk megünnepli a különbejáratú nemzeti ünnepét, ahol nincs helye az ország felének, mert csakafidesz.

A DK elnöke friss posztjában is az orosz elnökhöz hasonlítja Orbán Viktort. Korábban megírtuk, hogy bár a DK kommunikációjában most visszatérő elemmé vált a putyinozás, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként baráti viszonyt ápolt Vlagyimir Putyinnal, akit még táncolni is „tanított”, de már bukott kormányfőként is elment vacsorázni az orosz elnökhöz. (Magyar Nemzet)

Bármelyik random pártlap akármelyik hasonló témavezetésű cikkéből idézhetném nagyjából ugyanezt, de éppen ez akadt a kezembe. Tényleg nem akarom lehülyézni a fideszes szavazókat (mert nem az én véleményemen múlik a dolog), de komolyan ezt is csont nélkül benyelik? Ha Gyurcsány Ferenc találkozott, tárgyalt, vacsorázott, kutyát sétáltatott, fagyizott vagy bármit csinált Vlagyimir Putyinnal, az felmenti bármi alól Orbán Viktort? Akkor már nem gáz a paksi stika-szerződés, a kémbank, az uniós szarkavarás? Mert szerintem de. Az egyetlen lényeges kérdés az, hogy Gyurcsány Ferenc kiszolgáltatta-e az országot Putyinnak, tett-e olyat, ami Magyarország számára káros? Ha igen, akkor kerüljenek nyilvánosságra a bizonyítékok. Ha nem, akkor meg pont leszarom azt is, ha moziba mentek együtt.

Nem, mintha különösebben meg lennék lepve, hogy fideszék a mai nemzeti ünnepet is az ellenzék szapulására, és a további hatlomban maradás érdekében használják ki és fel, de az utókor számára álljon itt Varga Judit igazságügyminiszter néhány ünnepi gondolata:

Úgy fogalmazott: a meggondolatlan hazai kijelentések mögött politikai kufárok állnak, az ilyen emberek nem a haza érdekét helyezik előtérbe, hanem remélt önös sikerüket. „Ezek a politikai kalandorok nem foglalkoznak azzal, hogy ilyen kiélezett helyzetben a beszéd már önmagában is cselekvés, a könnyelmű cselekvés pedig szörnyű következményekkel járhat olyan időkben, amikor higgadtságra és stratégiai nyugalomra van szükség.”
    Beszédében szólt arról is, ahhoz, hogy Magyarország békéjét megtartsuk, azt a békét és szabadságot, amelyért őseink oly nagy árat fizettek, felelősen kell gondolkodnunk és felelősséget kell vállalnunk, Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első.
    Kitért arra: április 3-án népszavazással üzenjünk Brüsszelnek, hogy el a kezekkel a gyermekeinktől, ne engedjük be a propagandát az óvodákba és az iskolákba, „mondjunk nemet négyszer is”!
    Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője és képviselő-jelöltje az ünnepségen arra emlékeztetett, Kossuth Lajos mindig is büszke volt arra, hogy ő monoki, Zemplénben született. A márciusi ifjak ma is példát mutatnak nekünk – hangoztatta a képviselő. Mint mondta, kiáltványuk felhívása, hogy legyen béke, szabadság és egyetértés, ma is irányadó. (MTI)

Biztosan én szundítottam el a töriórán, de komolyan mondom, nem emlékszem arra, hogy a márciusi ifjak stratégiai nyugalomra intették volna az ország népét. Varga Judit szerintem összekeveri a dolgokat, Orbán Viktor a stratégiailag annyira laza, hogy az összes szempontja arról szól, csak mi maradjunk ki mindenből, és nehogy a rezsi emelkedjen azért, mert a szomszéd országban irtják az oroszok az ukránokat. Nem azért, de ennek szerintem baromira nincs köze a bátor szabadságharchoz és ilyesmihez.

Van azért abban valami megrendítően gusztustalan, ahogy a komplett brigád, Orbán Viktortól ifj. Lomnici Zoltánig rátelepszik a nemzeti ünnepre és gátlástalanul használja – mint mindig -, a békemenetet pedig átkeretezték és azt hazudják, hogy az egy háborúellenes felvonulás, mert ők békét akarnak. Holnap már azt fogják hazudni, hogy ez Európa legnagyobb béketüntetése. Kocsis Máté annyira a saját hatása alá került, hogy azt mondta egy választási gyűlésen, Magyarországnak egy olyan jobboldali kormányra van szüksége a következő négy évben is, amely erős országot és gazdaságot hoz létre. Miután a Fidesz 12 éve ül az ország nyakán, és nem sikerült sem erős országot, pláne erős gazdaságot létrehoznia, aligha önmagukra gondolt. Más szélsőjobbos jelentkező az őhazájukon kívül nincsen. Nekik kampányol Kocsis?

A fideszes nemzeti ünnep alkalmából fideszes Széchenyi-díjat is osztottak. Ilyet kapott például Lánczi András is, mert megérdemli. És mi is. Fideszék végtelenül fel vannak háborodva azon, hogy lengyel felvonulók az idén nem érkeznek a békemenetükre, ellenben Donald Tusk, az Európai Néppárt elnöke Budapestre látogat, de nem a Fideszhez, hanem az ellenzéki ünnepségre érkezik. Mert persze szokás szerint lesz fideszes és ellenzéki nemzeti ünnep, ahogy az egy normális országban szokás. Vagy nem szokás, csak nálunk. Szóval Tusk jön, a kormánypárti megmondóemberek be is jelentették, hogy Tusk ellenség, eddig is az volt, amúgy sem jöhet politikusként, csak magánemberként, már régen béna kacsak az EPP-ben és természetesen mimagyarok ellensége. Is.

Azzal vigasztalja magát a kormánypárt, hogy ma este levetítik a TV2-őn az Elu*tuk című filtörténeti alkotást. Sokan gondoljuk úgy, hogy tényleg elkúrták, nem kicsit, hanem nagyon. Csak ezt normáliséknál nem szokták ünnepelni, itt viszont igen. Egészségükre!

Szép napot, jó ébredezést kívánok mindenkinek! Aki akar, ünnepeljen, meneteljen, aki nem akar, ne csinálja. Mi mindenesetre hamarosan jövünk vissza az első beszólással, ahogy szoktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.