Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szijjártó Péter leért az aljára

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szijjártó Péter leért az aljára. Nem akkor, amikor világossá tette, hogy nem hajlandó visszaadni Szergej Lavrov haverjának Vlagyimir Putyin barátságról elnevezett plecsnijét, talán nem is akkor, amikor a menekültügyi rendszert leépítő magyar kormány helyett a menekültek ellátása érdekében éjt nappallá tevő, nem mellesleg a magyar kormány által sok esetben Soros-bérencnek kikiáltott szervezetek emberfeletti erőfeszítéseire felkapaszkodva eldicsekedett azzal, hogy ők, a magyar kormány fel vannak készülve még több menekült fogadására. Hanem akkor, amikor a Lviv melletti katonai támaszpontot ért vasárnapi támadásból levonta a következtetést. Egy olyan következtetést, amiről én azt gondoltam, hogy anya által szült embernek ilyen a büdös életben nem tudna kicsusszanni a száján. Tévedtem.

Az orosz harci cselekmények világosan megmutatják, hogy ezek a fegyverszállítmányok Magyarországra és Ukrajna magyarok lakta Kárpátalja megyéjére is milyen komoly kockázatot jelentenének. 

Ez a két perces, drámai zenével és fekete háttérrel aláfestett visszaszámlással kezdődő produkció a Putyin által Ukrajna ellen indított, harmadik hete tartó invázió eddigi legmélyebb pontja, ami az állampárt megnyilvánulásait illeti. Mármint ha nem vesszük figyelembe a Szijjártó főnökét, aki párhuzamosan az ő hűséges pitbulljának drámázásától, kiposztolta azt a tényellenőrzött hazugságot, miszerint

A baloldal magyar katonákat és fegyvereket küldene a háborúba. Ne hagyjuk! Április 3-án erről is döntünk.

Ezt most hagyjuk kivételesen figyelmen kívül, bár azért ütős, hogy ma Magyarországon az álhírek és dezinformációk első számú terjesztője még csak nem is a putyinista közmédia, hanem maga a miniszterelnök. Tágabb értelemben a kormány. Tehát Vlagyimir Putyin hadai a lengyel határtól kevesebb mint 20 kilométerre lerakétáznak egy katonai bázist, mire Szijjártónak eszébe jut saját maga és a kormánya. Hogy ugyanis a támadás kiemeli a magyar kormány azon korábbi döntésének jelentőségét, amely szerint nem engedi halált okozó fegyverek átszállítását Magyarország területén Ukrajna felé. Úgyhogy Magyarország – minden nyomásgyakorlás ellenére – kitart a területéről Ukrajnába irányuló fegyverszállítmányok tilalma mellett, hát hiszen ezeknek a támadásoknak az egyik demonstrációs célja az lehet, hogy az oroszok meg akarják semmisíteni azokat a fegyverszállítmányokat, amelyeket nyugati irányból kap Ukrajna. És ha már összerántotta vasárnap tiszteletére a propagandastábot, akkor még beolvasott a büdös európaiaknak, akik Ukrajna barátainak mondják magukat, de Magyarországgal ellentétben elhagyták már Ukrajnát, és nem tartották fenn a nagyköveti képviseletüket.

Ha lenne kedvem vigyorogni ezen a vérszomjas hiénákat megszégyenítő propagandanyomuláson, akkor Szijjártó megszólalását úgy kellene lefordítanom, hogy végül is az orosz haverok pont azért lőtték szét azt a katonai bázist, hogy az Orbán-kormány álláspontját igazolják.  Csak hát ebben semmi vicces nincs, ahogy abban sem, hogy a magyar kormány kommunikációja pontosan olyan, mintha a Kremlből mondták volna tollba. Szombaton Lavrov helyettese közli, hogy katonai célpontnak tekintik azokat a fegyverszállítmányokat, amelyeket az Egyesült Államok és szövetségesei küldenek Ukrajnába. Másnap Lavrov és Putyin hadserege lerakétázza a Lvivtől 40 km-re lévő nemzetközi kiképzőközpontnak otthont adó, a lengyel határtól mindössze 17 km-re lévő javorivi katonai gyakorlóteret, Szijjártó meg kiáll és megdöngeti a mellét, hogy ők előre megmondták, hogy az oroszok mit fognak tenni, és milyen igazuk volt. Miközben azt elfelejtette hozzátenni az oroszbarátságát mostanság félszájjal, hiteltelenül tagadó külügyminiszter, hogy Brüsszelben a szavazatukkal nem mellesleg támogatták a NATO és az EU országaiból Ukrajnába érkező fegyverszállítmányokat.

Sehol nem volt még a Lviv melletti katonai támaszpontot ért támadás akkor, amikor Rácz András, Oroszország-szakértő a Putyin által indított háború eddigi állása alapján egyértelműnek nevezte, hogy a támadás Ukrajna középső és nyugati része felé halad, ebből pedig az következik, hogy előbb-utóbb Kárpátalján, tehát magyarlakta településeken is lesznek támadások. Akiben még bármi csírája pislákol az erkölcsnek és a józan észnek, az akkor sem forgat ebből egy ocsmány rakétatámadásból propagandát, ha a szabadságáért fut. Akiben még maradt némi jóérzés, az kizárólag egyetlen következtetést vonhat le az orosz harci cselekményekből: Magyarországot semmilyen támadás nem fenyegeti egyelőre (leszámítva, hogy az eltévedt szovjet drónokat a magyar honvédség veszélytelennek ítéli, ezért ahelyett, hogy leszedné a francba, hagyja, hogy 40 percig kerengjenek a magyar légtérben, mert ha Zágrábban csapódnak be, akkor máris jól vagyunk járva, kimaradtunk a háborúból), Ukrajna magyarok lakta megyéjére az egyetlen komoly veszélyt Putyin és Lavrov elvtárs elszabadult agybaja jelenti.

Ez a megszólalás egy lépésre van attól, és még az is tisztességesebb lenne, ha ezt mondanák: adják meg magukat az ukránok, hagyják a fenébe a hazájukat, a szabadságukat és azt a jogukat, hogy ők döntsék el, hogyan akarnak élni, kit választanak meg az ország vezetésére, hát hiszen csak a baj származik abból, hogy ellenállnak. Egyszerűen minősíthetetlen ez az ember, de ez a pávatánc ára, az ocsmány, védhetetlen hintapolitika újabb bizonyítéka. Ha a legcsekélyebb mértékben is igaza lenne ennek az alaknak, ha ez a stratégiai hazugság megállna a lábán, ha bármi igazolná azt, hogy az Orbán-kormánynak mindig is igaza van, akkor segélyszállítmányokat sem szabadna Magyarországról Ukrajnába küldeni, hiszen mit érdekli az orosz megszállókat, hogy aknavetők vagy egészségügyi felszerelések vannak egy-egy szállítmányban. Ahogy a civileket válogatás nélkül agyonlövő gyilkos orosz nyomulást élő adásban láthatja a világ, azt is láthatja mindenki, hogy egyáltalán nem szükséges fegyverszállítmány jelenléte ahhoz, hogy bármely lakóház, iskola, kórház, piac, állatkert rakétasortüzet kapjon. A civil menekülőket lövik le, mint a rühes kutyákat, fosztogatják az élelmiszerkészleteket, és ez az emberiség szégyene azzal jön, hogy egy katonai támaszpont lerombolása a magyar kormányt igazolja? Igen. Sőt. Ha most minden európai ország kormánya azt a gyáva, hataloméhes, korrupt, bűnös hintapolitikát képviselné, mint ezek, és mindenki ki akarna maradni a háborúból, ha mindenki ennek az egész világot zsaroló tömeggyilkos diktátornak adta volna el magát, és szolgáltatta volna ki a a hazáját az olcsó gáznak és a keleti nyitásnak, ha most semmilyen segítséget nem kapna Ukrajna a hanyatló Nyugattól, akkor Szijjártó Péter arról forgatna videót, hogy ez őket igazolja.

1956 hősei a sírjukban forognak, de Szijjártónak és bandájának szerencséje van. A 300 forintos vizitdíjjal riogatott, az alacsony rezsivel zsarolt vagy éppen a migránsok elleni uszítással idomított híveik pont ezt várják tőlük. Őket nem érdekli, hogy háborúban a katonai létesítményeket támadják elsősorban, hogy a katonai létesítmények lerakétázásának semmi köze nincs ahhoz, hogy szállít, vagy nem szállít bárki fegyvereket a megtámadott országnak (az egy másik történet, hogy Szijjártó moszkvai gazdái már a háború írott és íratlan szabályait is leszarják, humanitárius folyosókra tüzelnek, településvezetőket rabolnak el, újságírókat lőnek fejbe), őket semmi nem érdekli, csak a mítosz, az andalító hazugságok, amiket jólesik hallgatni. A valóság csak összezavarná őket.

Mindenki másnak viszont döntenie kell április 3-án: Putyin, Kelet, háború vagy Európa, Nyugat, béke.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.