Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Kövér László a fiatalokhoz beszélt egy nyugdíjasfórumnak tűnő rendezvényen, és szerinte az ellenzékiek futóbolondok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kövér László is beszállt a kampányba. Mármint eddig is benne volt, ahogy az összes többi politikából élő is, csak most nem egy óvodai vécékilincs ünnepélyes átadásán szapulta az ellenzéket és dicsőítette a főnökét a megjelentek nagy ámulatára, hanem hivatalos fórumon, mégpedig Szentendrén. Az MTI pedig kötelességtudó módon be is számolt a beszédről, hiszen mégis csak az ország valahányadik számú közjogi méltóságáról van szó. Állítólag.

Azt a kérdést kell feltennie mindenkinek, hogy kezébe lehet-e adni az ország irányítását egy ilyen ellenzéknek. (MTI)

Szerintem meg ezzel párhuzamosan azt a kérdést is fel kell tenni, hogy szabad-e az ország irányítását egy ilyen kormány kezében hagyni. Végig kell gondolni a hazudozásoktól a korrupcióig, a polgári jogok megvonásától bizonyos családok őrületes gazdagodásáig, Putyin seggének fényesre nyalásától az Európai Unióval való folyamatos háborúzásig az Orbán-kormány munkálkodását, aztán el kell dönteni, hogy inkább egy másik kormány, amelyik távol áll a tökéletestől, de európai országot akar és sokkal könnyebben leváltható bárki, aki nem az elvárásoknak megfelelően teljesít, vagy a bebetonozott hatalmával visszaélő, Farkas Flóriántól Völner Pálig mindenkit érinthetetlenné tevő, maffiaként működő stabil diktatúrát szeretné. Aztán ennek megfelelően kell szavazni.

Emellett pedig minél erősebb a középosztály, annál korlátozottabb az arroganciája, a mozgástere annak a szűk fölső rétegnek, amely azt képzeli, hogy neki kellene megmondania, hogy mit kell csinálni.

Ez a mondat alighanem be fog vonulni a történelembe. Többször is elolvastam, de nem állítom biztosan, hogy fel tudtam dolgozni. Már csak azért sem, mert például én – és egy csomó ismerősöm – nemhogy a szűk, de a nagyon nagyvonalúan meghatározott, kinyúlt pamutgatya bőségű felső rétegbe sem tartozom, mégis tele van az összes tököm Kövérrel és társaságával, változást akarok. Szavazópolgárként és adófizetőként pedig nemhogy azt gondolom, hanem rohadtul biztosan tudom, hogy jogomban áll elmondani a véleményemet akár arról is, hogy az általam fizetett kormánynak mit kellene csinálni. Ha jól látom, a választópolgárok legalább fele szintén így gondolja. Az csak Kövér és kollégistatársai agyi defektusát bizonyítja, hogy úgy hiszik, ha valaki egyszer kormányra kerül, akkor a büdös életben nem kell onnan eltakarodnia, főként elszámolnia akár anyagi, akár erkölcsi, akár politikai, akár jogi értelemben. És ők azt csinálhatnak, amit csak akarnak.

A fiatalok figyelmét felhívta arra, hogy az április 3-ai nem szimpátiaszavazás, hanem a saját jövőjükről szól, „még csak nem is négy esztendőre előre, hanem lehet, hogy egyszer és mindenkorra, ha elhibázzák”.

Szerintem a fiatalok többsége ezt egészen pontosan tudja magától is, bár nem láttam speciel fiatalokat a hallgatóság soraiban. Azok a fiatalok is tudja, akik úgy döntöttek, sokkal faszábban meg lehet élni politikából, mint munkából, és azok is, akik éppen hogy munkából élnének, csak éppen normális fizetésért, biztonságban, ha pedig vállalkoznának, akkor nem akarnak attól rettegni, hogy valamelyik nerenc, esetleg a nerenc gyereke, fodrásza, műkörmöse foga megfájdul a cégére, és egyszerűen megveszi – akkor is, ha nem eladó -, tönkreteszi, csődbe viszi, eltapossa. Akár hatósági segítséggel. Kövérnek az is feltűnt, hogy háború van. Mert nem csak szép, de végtelenül okos is:

Ilyen helyzetben futóbolondokra bízni az országot, megbocsáthatatlan hiba. (…) Nem tehetjük meg, hogy olyan kockázatnak tegyük ki a sorsunkat, ami kockázatot elég világosan jeleznek azok a meggondolatlan, ostoba vagy egyébként mások által tollba mondott szavak, mondatok, amelyeket az ellenzék képviselőitől hallhatunk.

Szerintem a gyakorló elmebetegekkel sem vagyunk előbbre, azt már megtapasztalhattuk az elmúlt évtizedben. Akkor főleg nem, ha azok a gyakorló elmebetegek a végtelenségig agresszív szerzetek, mindenkire rá akarják kényszeríteni a rögeszméiket, ráadásként lopnak is, mint a szarka, semmiért nem vállalnak felelősséget és úgy hiszik, nekik mindenhez joguk van.

Az Országgyűlés elnöke beszélt a gyermekvédelmi népszavazásról is, mondván: „négy vastag nemet kéretik behúzni”. Szavai szerint nemcsak valóságos háború zajlik, hanem egy ideológiai, tudatmérgező háború is a világban. Világos jelzést kell adni – mondta -, mert ha ez a veszedelem elhatalmasodik rajtunk, akkor megszűnünk létezni. Ennek a népszavazásnak az a fontos tétje, hogy „el a kezekkel a gyerekeinktől”

Aki azt hitte, Kövér László otthon felejtette az alufólia csákóját, az nagyon tévedett. Az remekül látszik, hogy Kövér vagy súlyosan rövidlátó, vagy fogalma sincs, éppen hol és kikhez beszél. Ezt abból gondolom, hogy folyamatosan a fiatalokat szólította meg, de én a helyszínen készült fotókon nem sok fiatalt látok. Akik ott voltak, azokat aligha érinti a házelnök által felvázolt jövő akár a munka világára, akár a gyermekeik védelmére hivatkozva óhajtotta beprotezsálni a főnökét. Szerintem komoly zavar van a gépezetben.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.