Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mostanában gyakran előfordul, hogy a tegnapi hazugságok már nem érvényesek, be kell szépen magolni az aznapi anyagot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt mindenkinek! Most éppen nem 400 forint az euró, de azért az MNB jól megfenyegette a spekulánsokat, hogy minden eszközt fel fognak használni, ami a rendelkezésükre áll. Mármint azért, hogy megvédjék a forintot. Tényleg? Vannak ilyen eszközei Matolcsyéknak? Aztán eddig miért nem használták? Valamelyik gyerek játszott vele, és nem akarták kicsavarni a kezéből, nehogy bömböljön? Ezzel párhuzamosan Hollik István, a Fidesz nemzetközi hírnévnek örvendő gazdasági szakembere kikotorta a szemébe lógó haját, hogy tisztábban lásson – én is tudom, hogy ez konkrétan geciség a részemről, de annyit pedálozott érte az általánosiskolai valamilyen-szakos tanárbácsi (kínos lesz, ha el kell kezdeni a szakmában dolgozni. Szerintem egyik suliban sem fognak tudni másfél millás alapfizetést, lakhatásit, szolgálati autót, benzinkártyát, laptopot, miegyebet adni a nulla szakmai tapasztalattal büszkélkedő jövendőbeli volt honatyusnak), hogy nem furdal miatta a lelkiismeret -, és elmesélte, miért ilyen szar a forint. Az van, hogy a pénzromlás okát megfejtette ő:

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában rámutatott: Magyarországra a kőolaj és a földgáz nagyrészt Oroszországból érkezik, ráadásul a magyar családok 90 százaléka földgázzal fűt. Ezért – folytatta – aki a szankciókat ki akarja terjeszteni az energiaszektorra és a gáz elzárásával fenyegetőzik, kárt okoz a magyar gazdaságnak és gyengíti a forintot.     

Ennek ellenére a baloldal többször is követelte a gázcsapok elzárását, illetve a szankciók energiaszektorra való kiterjesztését – rótta fel Hollik István.

„Ez azt jelenti, hogy a baloldal felelőtlen javaslatai, követelései napok óta gyengítik a forintot és veszélyeztetik a magyar gazdaságot és a magyar vállalkozásokat” – jelentette ki.

Azt mondta, a baloldal tehát azzal tud a legtöbbet segíteni a forintnak és a magyar gazdaságnak, ha „végre abbahagyja az összevissza, felelőtlen beszédet”.

Nem engedhetjük meg, hogy a háború árát a magyar gazdasággal és a magyar családokkal fizettessék meg – tette hozzá Hollik István. (MTI) 

Na, csak hogy jól értsem. Ha valaki – lényegében mindegy kicsoda, de a legjobb, ha A baloldal – azt mondja, hogy csökkenteni kell a függőséget az orosz gáztól, amivel a lakosság 90 százaléka fűt, akkor ettől úgy megijed a forint, hogy egyből ágynak esik. Ha csak így nem.

Orbán Viktor haverja és harcostársa, Matteo Salvini Lengyelországba ment bohóckodni, de valamiért nem aratott osztatlan sikert. A szelfikirály putyinos pólója verte ki a biztosítékot. Érdekes lenne látni, mekkora szeretettel fogadnák most Orbán Viktort. Igaz, ő nem hordott ilyen pólót, abban a méretben nem volt raktáron.

Katarina Barley német szociáldemokrata politikus, az Európai Parlament egyik alelnöke nem érti, hogyan lett egy gázszerelő néhány év alatt milliárdos. Pedig nem annyira bonyolult. Kell hozzá egy mohó szomszéd, aki gátlástalanul kihasználja azt, hogy az ölébe hullott egy ország. Szépen magához von minden hatalmat, majd amikor rájön arra, hogy a cimborája, akivel közösen tervelték ki az ország kifosztását túlságosan okos, ezért veszélyt jelenthet rá és a vagyonkájára, na, akkor kell jó helyen lenni a megfelelő gázszerelőnek, és lehetőleg nem érteni semmiből semmit. Azt sem, honnan lett annyi cég és főleg annyi vagyon a nevén. Az ilyen okos gázszerelők – már amennyiben földrajzilag jól helyezkednek el – marhára gyorsan milliárdosok lesznek, egy idő után azt is elhiszik, hogy okosak és szépek, aztán igen hosszú, kényelmetlen priccsen előadott töprengés sem segít nekik annak megértésében, hogy mi a jó fene történt, miért történt, miért vele történt, hol vannak a luxusautók, luxusvillák, luxushajók, luxusfeleségek és az a nyálcsorgató tisztelet, ami nem is olyan régen még megillette őt alanyi jogon. Vadkeleten ez így szokott működni.

Az Európai Parlament (EP) baloldali többsége még egy utolsó kísérletet tesz arra, hogy beavatkozzon a magyar választásokba, kevesebb, mint négy héttel a választások előtt elvtársi segítségnyújtással próbálkoznak Gyurcsány Ferencnek és a háborús uszításba bonyolódó Márki-Zay Péternek – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésének szünetében kedden.

 Hidvéghi Balázs magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, a magyar baloldali EP-képviselők igyekeznek tollba mondani a Magyarország elleni támadásokat és hamis állításokat az EP jelentéseiben és állásfoglalásaiban.

„Mi nemet mondunk ezekre a próbálkozási kísérletekre, nemet mondunk a hazugságokra és kiállunk Magyarország mellett” – fogalmazott a képviselő. (MTI)

Hogytehát az EP ülésének SZÜNETÉBEN nyilatkozott Hidvéghi elvtárs a MAGYAR ÚJSÁGRÓKNAK? Az MTI pedig lehozza a frenetikus eseményről szóló tájékoztatót. Értem. Vagyis nem értem. Mi van már? Mégse lesz pénz lóvéra? A rohadék sorosista unió nem küldi a zsozsót, mindenféle jogállamisági hülyeségre hivatkozva? Vagy csak annyi történt, hogy Hidvéghi elszundított az EP ülésén, félálomban kikolbászolt az ülésteremből és eldarálta a betanult szöveget? Jó lesz éberebbnek lenni, mostanában gyakran előfordul, hogy a tegnapi hazugságok már nem érvényesek, be kell szépen magolni az aznapi anyagot. Meg is néztem gyorsan Varga Juditot, mert ő szokott lenni a kijelölt átkozódó jogállamisági ügyekben, de ő kampányol ezerrel és ünnepli, hogy nőnek született. Amikor egyik sem, akkor haknizik:

Ma este a Bandi-show vendége voltam, ahol elhúztuk a baloldal nótáját!
🙏🏻 Köszönöm Tállai András László államtitkár úr meghívását!
Mezőkövesd előre megy, nem hátra❗️
Hajrá, Dél-Borsod ! Hajrá, Tállai András! (Varga Judit)
Szomorú kicsit, hogy egy miniszternek kell kampányolnia, mert a párt jelöltje arra sem alkalmas, de azt jó látni, hogy az igazságügynek az ő minisztere el fog tudni helyezkedni a szórakoztatóiparban, ha már nem kell befáradnia a Parlamentbe. Kellemes ébredezést, szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.