Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A vesztesek nem diktálnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy pillanat alatt megállítják az orosz katonai akciót, amint Ukrajna elfogadja Oroszország feltételeit, nyilatkozta hétfő délután Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

Peszkov a feltételek között a következőket emelte ki: Ukrajna ismerje el orosz területként a Krím félszigetet, ismerje el független államokként Donyeck és Luhanszk megyéket, módosítsa alkotmányát, és zárkózzon el minden tömörüléshez való csatlakozástól (mint amilyen pl. a NATO).

Nagyon kivannak az oroszok, komolyan úgy hiszik, hogy tárgyalási pozícióban vannak. Fel sem fogják, hogy államcsőd szélére kerültek a nyugati szankciók miatt, amelyek teljesen ellehetetlenítik a külkereskedelmet és azt is, hogy a háborút gond nélkül tudják folytatni. Putyin vesztésre áll és veszíteni is fog, ez nem kétséges véleményem szerint, talán pont ezért is próbálkozik azzal, hogy a vége előtt megpróbál valami kézzelfogható eredményt elérni, hiszen hogy fog az kinézni, hogy vesztesként, több ezer, talán tízezer orosz katona halálát követően hazakullognak? A nagy és erős Oroszország olyan pofont kapott, amelyet egyhamar egészen biztosan nem fog kiheverni, pont ezért nevetséges az, hogy egy ilyen helyzetben próbálkozik a Kreml.

Olyan ez, mintha egy boxoló padlót fogna és fájdalmak közepette még ő próbálna feltételeket szabni az őt hamarosan legyőző ellenfelének. Ukrajna egészen biztosan nem fogja elfogadni ezeket a feltételeket, hiszen jól látható az, hogy a helyi lakosok nem adják a hazájukat, mindent megtesznek azért, hogy az oroszok egy életre megtanulják, hogy ne kekeckedjenek az ukránokkal. Ha valamit elért Putyin, akkor az az, hogy az ukrán nép sorsát még jobban sikerült összefonnia és ráébresztette őket arra, hogy Európában, az unióban van a helyük és ha lehet, a NATO tagjai is szeretnének lenni. Próbálkozhat itt ez a szerencsétlen barom, de ő senki az ukránoknak, ezért semmi joga sincs ahhoz, hogy megmondja, melyik szervezethez csatlakoznak. Álomvilágban él Putyin és az alá tartozó emberek is.

Sem a Krímet, sem Donyecket, vagy Luhanszkot nem fogja csak úgy odaadni Ukrajna, erre tökéletes bizonyíték az elmúlt pár nap, amikor is hősiesen visszaverték az orosz támadásokat annak ellenére is, hogy komoly hátrányban vannak az orosz haderőkkel szemben. A hazaszeretetük azonban erősebb az ukránoknak, mintsem hogy megengedjék a megszállóknak, hogy eltiporják az országukat. Az orosz gazdaság súlyos mélyponton van és ha nem fejezik be a harcokat, akkor ez csak tovább fog súlyosbodni. Ilyen körülmények között nem ők diktálják a játékszabályokat, ők vereséget fognak szenvedni, hiszen a teljes világ összefogott az oroszok ellen. Még az öreg barátok, Erdogan és Hszi Csin-ping sem rohant Putyin megsegítésére, hiszen ők sem értenek egyet az orosz követelésekkel, de hát miért is értenének egyet, mikor az nem az ő problémájuk.

Egyetlen partnert sem talált ehhez a harchoz Putyin, ha csak nem számoljuk ide a csecsen halálosztagot, amely tulajdonképpen Putyin keze alá tartozik egyébként is. és nem mondható az, hogy eddig olyan nagy győzelmeket hoztak volna a harcokban. Az, hogy egyes EU országok és az Egyesült Államok is segíti fegyverekkel az ukránokat, végleg betett az orosz terveknek, melyeket arra alapoztak, hogy egyszerűen a katonai túlerővel majd nem fog tudni mit csinálni Ukrajna, és napok alatt elesik az ország. Lehet, hogy hivatalosan a NATO és az EU sem szállt be a háborúba, de úgy tűnik, erre nincs is szükség ahhoz, hogy az oroszok olyan helyzetbe kerüljenek hamarosan, melyet követően kénytelenek lesznek visszavonulót fújni. Bármennyire is próbálkozik a propaganda Putyin oldalára állítani a dolgokat, a valóságot közvetítik a közösségi média felhasználói.

Ellopott tankok és katonai szállítójárművek, teljesen kiégett konvojok adnak tanúbizonyságot arra, hogy ennek a háborúnak csak egyetlen győztese lehet, az ukrán nép. Oroszország évekre elásta magát, hiszen ezek után ki fog megbízni az orosz vezetésben? Megpróbálták átverni a teljes világot azzal, hogy azt állították, csak hadgyakorlatokat tartanak az ukrán határ mentén, hogy napokkal később lerohanják az országot. Még ha Putyin végre el is takarodik a hatalomból, évekbe, évtizedekbe fog telni az, hogy a világ vezetői újra meg tudjanak bízni az orosz vezetésben. Ha eddig gondban volt az ország, akkor ezek után ez sokszorosan igaz lesz. Megérte? Ezrek haltak meg ismételten a semmiért, a háborúnak sosincsenek győztesei, csak vesztesei, most is pontosan ez történt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.