Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak győzni vagy elbukni lehet, és ő nem győzhet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Kötve hiszem, hogy bárkit érdekelne a dolog, de hétfőn a 133-ról 132-re csökkent létszámú legbátrabb magyarok aláírták Novák Katalint. Mármint nem közvetlenül az Áder János székébe készülődő volt minisztert, hanem azt, hogy igenbizony, mindahányan őt szeretnék köztársasági elnöknek. Jövő csütörtökön meg is fogják szavazni, ami legalább akkora érdeklődést fog országosan kiváltani, mint a hivatalos jelölése. Azért szólok előre, hogy senki ne lepődjön majd meg, nem Áder János vágta le a bajuszát, hanem az már Novák Katalin.

Amikor utoljára propagandamédiát olvastam, különféle neveket soroltak, hogy ki mindenki korrupt az ellenzéki pártokban. Kormánypárti korrupció nem létezik – vagy arról nem írtak -, csak ellenzéki. Hát vannak nyomozati szervek, van bíróság, hajrá! Aki lop, azt felelősségre kell vonni. Mindegy, hogy ellenzéki, kormánypárti vagy független. Azt is, aki nagy nyilvánosság előtt tudatosan hazudik.

A forint árfolyama zuhanórepülésben van, ami azért különös – számomra, aki nem vagyok gazdasági szakember -, mert közben a román, lengyel, cseh fizetőeszköz árfolyama alig mozdult. Biztosan erről is Gyurcsány tehet, vagy Márki-Zay, esetleg Brüsszel. Csak az nyugtat meg némiképpen, hogy Szijjártó és Németh Szilárd egymásnak vetett háttal védik a rezsicsökkentést a támadó ellenzéktől. Igazán szép tőlük.

Miközben Orbán Viktor békegalambként röpköd, a parlamentben a kormánypárt leszavazta az ellenzéki pártok összes javaslatát. Például arról, hogy ne léptethesse ki a kormány (azaz Orbán Viktor) Magyarországot a NATO-ból, csak népszavazási felhatalmazással. Ezt természetesen lesöpörték az asztalról, mert nehogy már az emberek beleszólhassanak olyan fontos, kizárólag az egypártra tartozó ügyekbe, mint például a NATO-ból, vagy ha már itt tartunk, akkor említsük meg az Európai Unióból való kilépés. Senki nem dönthet ezekről, csakafidesz. Orbán Viktor úgy ellazult a háborús helyzetben szükséges nyugalom jegyében, hogy a közösségi oldalán, ahol a lángosevési szokásairól is lelkesen be szokott számolni, alig van új poszt. Ami van, abban is pénzt kunyerál a nemzeti segélyvonalra. Többen hozzászólásban forszírozták, hogy a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak összedobott pénzzel is jó lenne elszámolni, de erre még nem érkezett válasz. Ha érkezik, fogok szólni.

Biztosan semmi nincs most, ami fontosabb lehetne annál, hogy le lehessen zárni a háborút, ne haljon meg több ember, a fegyverek helyett a tárgyalás legyen a megoldás eszköze. Ez az, amiben én most nem hiszek. Ne legyen igazam – előfordult már sokszor, most kifejezetten nagyon szeretnék nagyon, de nagyon tévedni -, de szerintem Putyin soha nem is akart tárgyalni. Ő győzni akart, amit a jelenlegi agyállása szerint csak erővel lehet elérni. Hiszen nem azt mondogatta Putyin még néhány napja is, hogy a békéhez erő kell,  a gyengéknek nincs béke, nekik elnyomás, kizsákmányolás és letaposás van. Hopp, bocsánat. Rosszul emlékeztem.

Minden oroszok cárja meg akarta mutatni, hogy ő a legerősebb és az van, amit ő akar. Nem számolt azzal, hogy lényegében az egész világ összefog ellene. Márpedig ez történt, mégpedig olyan hihetetlen sebességgel és olyan döntő kérdésekben, amihez hasonlóról én álmodni sem mertem volna, és senkinek el nem hinném, hogy ez lehetséges. Mégis megtörtént. Innen Putyin már nem tud kihátrálni. Csak győzni vagy elbukni lehet, és ő nem győzhet. Ameddig ezt megérti – vagy megérteti vele valaki, aki nagyon közel van hozzá -, addig még sok ártatlan fog meghalni. Ez az ember egy bűnöző, és engem egyáltalán nem érdekel az orosz lélek megannyi bugyra, sem a birodalmi mentalitás sem az, hány patkánnyal verekedett meg, mire kis nyomorultból tömeggyilkossá cseperedett, aki kórházak bombázására ad parancsot. Alapvetően azt gondolom, hogy az erőszak nem megoldás semmire, de most kivételt teszek. Aki megtámad egy másik országot, fenyeget mindenkit, aki nem úgy ugrál, ahogy ő fütyül és atomcsapással riogat, azzal nincs mit kezdeni, el kell taposni.

Hogy egy kicsit itthon is körülnézzünk:

A világpolitikai szövetségek átrendeződése világpolitikai gazdasági status quo megbomlást is jelent.
Korábban évtizedek teltek el úgy, hogy nem bomlott meg ez status quo, most 2 év alatt másodjára fog megtörténni.
Egy új korszakra kell készülnünk, és ebben az új korszakban is a Kamarával, a vállalatokkal szövetségben fogunk dolgozni, hogy a magyar gazdaság erősebb legyen, mint korábban. Ehhez mi minden támogatást a kormány részéről meg fogunk adni. (Szijjártó Péter/Facebook)

Ebből most vegyük ki a Kamarát, mert senkit nem érdekel. Az van, hogy minden idők legtöbbet szálldosó külügyminisztere világpolitikai jövendölésbe kezdett? Aztán vajon miből gondolja ő, hogy lesz még módja ennek a kormánynak bárkit támogatni a jövőben? Ha én jól látom, ebből a szarból Orbán sem fog jól kijönni, ahhoz túlságosan sok van a rovásán, amit napról napra tetéz. Nem is csoda, beszorult két, nála sokkal nagyobb erő közé, nem működik a táncika. Pedig igazán megható videót gyártott a személyzet, a miniszterek elnöke szinte elsírta magát, annyira a saját hatása alá került. Arról mesélt, hogy baromira erős ő a szövetségeseivel és megvédi az országot. Ha jól értem, most éppen mindenki a szövetségese, aki nem Putyin, pedig ez másfél hete még nem kimondottan így volt. Mi történt? Becsukódott a keletre nyitott ajtó? Az tényleg szép lesz, ha holnapra az derül ki, hogy nem is tudja, ki az a Putyin, ilyen név ugyanis nem szerepel a fizetési listán. Vagy ezt már ellőtte egyszer?

Elég lesz ennyi reggelire. Jó ébredezést kívánok mindenkinek, mi szokás szerint hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.