Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Törünk előre a keresztény múltba!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Cérna

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Veszélyhelyzet van! Főleg kendre nézvést! Maradjon! Ha a Pegazus kiszasszerolja, hogy kend velem, kiskorú leánygyermekkel levelezett, akkor az Unió által kifogásolt narancskeresztény gyermekvédelmi törvény felhatalmazásával valamelyik fütyire szakosodott kolostorszolga leharapja kendnek a karabléját lódingostól, akár csontos, akár nem.

Majd mindjárt sorra veszem a híreket is, ne féljen, csak győzze cérnával. Itt aztán van ám hír dögivel. Milliárdokért csinálják, mint a felvilágosult, szuverén módon gondolkodni és cselekedni képes állampolgárból a kézi vezérlésre letompított narancskeresztény mutációt, amiből kiölték a felebaráti szeretetet és gigadózisban nyomták a gyűlöletet. Legutóbb Balatonfüreden volt ilyen napiparancsot kihirdető martalóc mitingje a színváltós vezérnek. 

Rögvest folytatom, csak előbb teljesítem egy elmaradt jelentéstételi kötelezettségemet arról a bizonyos fehér cérnáról (Tárgy: Pont 2021/04/12). Az más tészta, hogy – miként a működési programom ismerem-, a cérnáról menet közben ki tudja még, mi jut eszembe. Remélem, a tésztát már kihagyom a tudósításból. Legfeljebb a multi boltok lejárt szavatosságú kajáinak szegények elől hatósági erővel való elszippantását és a csókosok által jó pénzért közvetített menzabéli felbukkanását említem futólag. 

Az a lényeg: Törünk előre a keresztény múltba! Már 100 ezer gyerek éhezik Magyarországon, és a volt szociális miniszter úr örömére ők már nem csak reggel, hanem akár este is éhgyomorra vehetik magukhoz a szentelt ostyát vagy úrvacsorát. A 43 ezer halott ellenére maradtak még élő krónikus betegek, de ők már a magánpraxisból vásárolják az egészséget. Úgyhogy ők már a most felszedett államadósság felélésében is méltó társai a politikai kaméleon falkának, a visszafizetés meg úgyis a prolik dolga lesz, akárki kezeli a kasszát.    

Szóval a „Hitler szalonnás trezorban őrzött”, dédi-féle fehér cérna lenne a téma. Tudja. A túlélő szett. Máris dobom. Prológus: a dédi mama apukája hátrányos helyzetű, mert nem a Gulágon, hanem Franciaországban volt hadifogságban, és így nem vették fel a kommunistákat pénzért szidó kórusba. A franciáknál fejenként napi 3 krumpli és a marharépa leveléből készült lötty volt a kajájuk. Az utóbbi hatásmechanizmusát úgy lehet jellemezni, hogy akkor is ment a hasa, amikor ő állt. A nyilasok által kivitt 189 cm/89 kg paraméretű katona kinn hagyott 10 tőből lefagyott lábujjat, 50 kilónál több élő erőt, és hozott tetemes mennyiségű tetűt, valamint egy stratégiai szerződésbeli vállalást a kecskével, mely szerint soha többé nem eszi el előle a zöld leveleket. 

Ennek az lett a következménye, hogy a vállalását méltányoló háztartásbeliek a petrezselymet fehér cérnával csokorba kötve tették a levesbe. Csakhogy a háború után sok minden nem volt. Fehér cérna pláne nem. Ezért a dédi feladata volt, hogy gondja legyen az utolsó, néhány centis cérna darabra. Használat után elmosni, szárítani és megőrizni. Sokáig sikerült is, de kend is tudja: semmi sem tart örökké. És attól kezdve kénytelen volt petrezselyemlevél halászatra szakosodni. 

És jó, ha tudja kend, hogy a dédi kiszagolja a háborút. (Nem ezt, amit az uralkodónk vív a képzeletbeli démonaival, hanem az igazit.) És szeret engem. És nem akarja, hogy én legyek a soros cérnamosó/tároló (mert most már úgy előretörtünk, hogy cérnagyárunk sincs), ezért betárolt sok cérnát, hogy ne szenvedjen szükséget a szokás, ha megint támadunk egy kiadós vereségért, mint ahogy keresztényi buzgalmunkban magyarosan szoktuk. Megjegyzem, hogy a nagyi szerint a kend agya egy srófra jár a dédijével is. „A valóságos világot érzékelik”- így mondta. Egyszer rácsodálkozott, hogy kend sose említette Immanuel Kantot Königsbergből, mégis azt gondolta kend Rodostóban, mint ő Königsbergből ki se mozdulva. Hogy mik nem voltak hajdan, amikor az emberek még képesek voltak egyedül is gondolkodni…

Persze kend nem csak filozofált, hanem cselekedett is, amikor szakadt a cérna. Mostanában itt is cibálják. Szegény dédi. A diktátorunk – aki a fejében kavargó szivárványszínt modulonként villantja, ahogy öregszik és tompul az emlékezete – a „Nyergelj!” parancsát például „Hergelj!–nek hallotta, és az Istennek se lehetett erről lebeszélni. És sorolta a bizonyítékait: Iványi Gábor alázása, a tanerők szívatása, a kend által megszólt dőzsölő nemes ifjakat majmoló mai nemtelen fattyúk kivagyi púposkodása a milliós órákkal, Porschékkal. Tényleg van kendnek fogalma milyen hergelők ezek? Mondom. A dédikémnek 26.500 forint a nyugdíja. Ha az összes nyugdíját egy ilyen óra vásárlására költi, akkor sacc/kb. 375 évig kell élnie, és még egy vacak Porsche se lesz a popsija alatt. Az Alkotmánybíróság kimondta, hogy havi 26.500 forintból meg lehet élni. Biztosan szeretné megismerni a döntéshozó alkotmánybírók nevét, ezért ide másolom: Schanda Balázs, Handó Tünde, Pokol Béla, Márki Zoltán és Szívós Mária. 

Az már csak hab a tortán, hogy a magyar nyelvet évtizedeken át őrző Grétsy Laci bácsit kirúgták a „nyelvőrségből”, vélhetően kellett a helye egy kerengő dervisnek, amelynek magyaros változata nem törökös szegénységben, hanem felcsúti csicsásan, bayeres nyálfolyamon sertepertél a kolostor tornácán. 

Bütyökfalva, 2022. február 23.

Mirtill

PS: Abból is látszik, milyen jó sora van kendnek, hogy eszébe jutott a névnapom. Mi már rég nem fájdítjuk ilyen ünnepekkel egymás szívét, fejét és üres zsebét. Azért köszönöm. Nagyon aranyosnak teccik lenni, hogy sok szép tavaszt teccik nekem kívánni, de megmondom az őszintét: most elég lenne egy szép tavasz is. De az mindnyájunknak. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.