Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehetne emberséggel viseltetni olyanokkal szemben, akik emberként viselkednek mindenkivel szemben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akkor még egyszer. Van egy 70 éves ember ebben a szájbatekert, Orbán által leuralt országban, akire tegnap egy valag fegyveres NAV-ost bírtak ráküldeni, és bűnügyi helyszínnek titulálták azt az épületet, ahol az általa vezetett Oltalom Karitatív Egyesület működik. Egy 70 éves emberre, aki lényegében az egész életét annak áldozta, amiben hisz. Amiben hisz: a szeretetben (ismeretlen fogalom a NER-ben), az elesettek és elszegényedett emberek támogatásában (szintén nem létező fogalom), és a reménytelen, kilátástalan, utcán élő beteg és hajléktalan emberek segítésében (legalább felszámolják ezt a tetűfészket – üvöltötte egy fekete BMW éppen arra haladó sofőrje).

Ezt az embert találták meg megint, aki nem csak ugatja a holdat, aki nem lopásra használja az általa vezetett egyesületet, mint mondjuk Farkas Flórián, a Híd a munka világába című, milliárdos közpénzlopásra lehetőséget adó programot, amit a cigányok felzárkóztatására kellett volna transzparens  módon fordítani, és elszámolni a munkával, az eredményekkel. Ahelyett ott nyomkodja a gombot másik 132 bátor hazafi társaságában a parlamentben, frissen vasalt ingben és öltönyben. Aki legalább hosszú és gyors nyelvcsapásokkal, rezzenéstelen arccal adja elő a fontos embert. Így kell ezt. Lopni elegánsan, feltűrt ingujjal kell, ahogy a csillag megy az égen, az nem annyira visszás.

Tehát a szemétkedésbe, vegzálásba és a napi rutinba belefogyott embert, aki szemmel láthatóan emberfeletti munkát végez azok helyett, akiknek ez kötelessége lenne, 30 NAV-ossal kell szájba rúgni és megalázni. Mert a gyanú alapos. Mire? Arra, hogy nem tudta a járulékot befizetni azért, mert az Orbán nevű gonosz pitiáner közel 12 éve szívatja? Azért, mert a jogosan megítélt, törvény szerint járó állami támogatást basznak átutalni az egyesületnek? Azért, mert egy olyan emberről van szó, aki nem lop, nem csal, nem hazudik, hanem becsületesen, a legnagyobb állami ótvarkodások közepette is próbálja legjobb tudása szerint elvégezni a munkáját? Ez a megoldás? Igen. Ez a keménykedés, ez az erőfitogtatás és vegzálás az Orbán-rendszer kvintesszenciája. Üzenetértéke van ennek, mégpedig nem is kicsi: emberek, ha nem kussoltok, ha nem álltok be a sorba, és nem azt teszitek, amit mondok, akkor rátok is ez vár.

Van egy céged? Tényleg? És mi a helyzet vele? Én a helyedben kussolnék, nehogy a véletlenül rád küldjem a janicsárjaimat. Ezek a NAV-osok, akik a Dankó utcában képviselték Orbánt, nem mások, mint kopók, akikről ha leveszed  a pórázt, akkor egyből teszik a dolgukat. Ami egy normális rendszerben teljesen normális lenne. De nem itt, és nem arra, amire most bevetették őket. Egy adótartozás önmagában nem bűncselekmény, kivéve ha azt a pénzt, amit be kellett volna fizetni, ellopták a kasszából. Ez ebben az esetben igen valószínűtlennek látszik, sőt! Mondjuk ha Iványi Gábor egy S-osztályos Mercedesszel furikázna az egyesület pénzén, és az Adrián prostituáltakkal hetyegne egy luxusjachton, akkor igen. Ha azt a pénzt, amit nem tudott befizetni az államnak, a saját családja kistafírungozására verte volna el, akkor igen. Ha Louis Vuitton táskával a hátán és Cartier karkötővel a csuklóján éppen egy marbellai szállodát vásárolt volna belőle, akkor igen. De addig nem. Addig el a kezekkel Iványitól és azoktól az emberektől, akik élő mártírjai ennek a beteg rendszernek!

Az már csak hab a tortán, hogy az utcai harcos természetesen éppen megint külföldön volt, amikor ez a gusztustalan akció lezajlott. Ha a gyávaságnak, sunnyogásnak és gerinctelenségnek egyszer szobrot akar majd állítani valaki, azt nyugodtan formázza meg Orbánról. Hozzáteszem: persze ahhoz is gyomor kell, hogy valaki ebbe beleálljon testületileg, megvan a véleményem azokról, akik ilyen-olyan ellenőrnek állnak, és azért kapják a fizetésüket, hogy másokat baszogassanak – sok esetben megalapozatlanul -, de ez más téma. Itt akkor lehetne az elismerés hangján beszélni a hatóság kivonult egységéről, ha egy emberként a földre teszik a fegyverüket, és kézen fogva elhagyják a helyszínt. Mert lehetne másképpen is viselkedni, lehetne emberséget tanúsítani olyanokkal szemben, akik emberként viselkednek mindenki mással szemben. Annak idején is a hatóságok, a karhatalom emberei vitték el az otthonaikból azokat, akikre az állam rámutatott. És persze ott is törvényes volt minden, és minden úgy zajlott, ahogy azt a regnáló hatalom megkövetelte. Mert ez a jogállam lényege. A törvény mindenek felett, a kiszolgáltatott emberek meg mindenki alatt. 

Közben eszembe jutott, hogy a taxisofőrből lett megélhetési szektavezér, bizonyos Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének selyemöltönyös prédikátora újévi beszédében a meleg szarig benyalva a regnáló hatalomnak, ezt bírta kipréselni magából:

A 2022-es választás tétje, hogy a globalisták hazai képviselői kezébe kerül az államhatalom, vagy megmarad azoknál, akik az itt élő polgárok javára és érdekében használják azt.

Az itt élő polgárok javára és érdekében, hát hogyne. Látjuk, tapasztaljuk minden áldott nap. A különbség a két egyházi vezető között finoman szólva is tapintható. Gondolom, az önjelölt szektavezér háza táján minden a legnagyobb rendben van, hiszen Orbánnak kampányol, vidám minden vasárnap, Németh meg egy igazi úripap. Neki és a lehúzós egyházának kijár a tisztelet és a rengeteg támogatás, ők stratégiai partnerek a politikai agymosásban. Kéz kezet mos. És persze mindezt úgy, hogy 2021-ben 10 milliárd forintot gurítottak az egyházaknak a gazdaság újraindítása céljából. Nem tudom, melyik országban tartják még számon az egyházat úgy, mint gazdasági ágazatot, ahol kormányprogram a templom közpénzmilliárdok árán történő felújítása és fenntartása, ahol ilyen mértékben ejtette foglyul és hajtotta igába a politika az egyházakat. Miközben a divatkeresztény félisten acélbetétes bakanccsal rúgja szájon azt az embert, aki egykoron megkeresztelte a gyerekeit. Csak azért, mert időközben rájött, hogy kivel áll szemben, és nem volt hajlandó kezet csókolni a keresztapának, ellenben keresztény emberként elmondta lesújtó véleményét Orbánról és politikájáról.

Mindezeken túl az ellenzéknek is egy kihagyott ziccer ez. Fel nem foghatom, mi a túróért kellett Rónai Pétert jelölni Novákkal szemben, amikor Iványinál hitelesebb és megkérdőjelezhetetlenebb jelöltet keresve sem találhattak volna. Szarrá égethette volna a puszta jelenlétével a parlamentben, meg sem kellett volna szólalnia. Elég lett volna 15 percig némán állnia Orbán felett a pulpituson, és mosolyogva lenézni rá. Megsemmisítő vádbeszéd lett volna az elmúlt 12 évről. Igen, mondják, ez az akció erre az estre volt betárazva, és ha már a csőben volt a töltény, akkor kilőtték onnan, egyenesen Iványira. De akkor is. Hahó, összefogás! Ideje lenne felvenni a kesztyűt, és beleállni! Most kellene visszahívni Rónait és a helyére Iványi Gábort betolni. Erre nem számítana a félisten, de ha igen, akkor se tudna semmit tenni. Gyerünk, gyerünk, az óra ketyeg! 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.