Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a Nyugat, hanem Magyarország veszett el

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormánypropaganda egyik hangosbemondóval közlekedő kedvence, Trombitás Kristóf azzal állt elő ismét, hogy a nyugati világ elveszett, földet rá. Ezt a vasarnap.hu nevű KNDP-s udvari lapban megjelentetett cikkében fejtette ki, amely megfellebbezhetetlen diagnózist két közelmúltban történt eseményre alapozza. Ezeket én is megemlíteném, és elmondanám, hogy mi a véleményem róluk.

Az első eset ugyan még 2019-ben történt, de most jutott el az igazságszolgáltatás asztalára, ezért most került ismét a figyelem középpontjába. Történt, hogy az egykori finn belügyminiszter (politikai vallása szerint keresztény-konzervatív) a Biblia egyik passzusát idézte, miután a helyi lutheránus egyház kiállt az akkori Pride-hét mellett. Emellett többször is olyan jelzőkkel illette a melegeket, amelyek valóban sértőek, dehonesztálóak lehetnek számukra, ezért a bíróság vizsgálja az ügyet, és márciusban várhatóan ítéletet is fog hozni. Nyilván a konzervatív sajtó már arról beszél, hogy modern kori inkvizíciót élünk át, elesett a Nyugat és a szólás szabadságáról is le lehet mondani. Bár én nagyon nem értek egyet azzal, amit ez a nő mondott, de teljesen fölöslegesnek, már-már butaságnak vélem, hogy emiatt bárkit is a bíróság elé vigyenek. A Biblia egy olyan könyv, amelyben igen súlyos mondatok szerepelnek, de mivel ezt embertömegek olvassák világszerte, ezért nyilván nem nagyon lehet semmit sem tenni ellene. Egy könyvet mindenki úgy értelmez, ahogy akar, nem a szavakkal, hanem azok feldolgozásával van itt a gond. Én magam is ismerek olyan nyíltan vallásos keresztény embereket, akiknek az égvilágon semmi bajuk sincs a homoszexuálisokkal, nem ítélik el őket, és nem tartják őket pokolfajzatoknak. Minden attól függ, hogy az ember miként értelmezi a könyvben leírtakat. Elég csak megnézni az iszlám vallást, amelyre alapozva egyes szervezetek ezreket mészároltak le, mások pedig a béke vallásának tekintik.

Azzal, hogy bíróság elé cipelik ezt a nőt, csak azt érik el, hogy mártírt csinálnak belőle. A tárgyalásán is egy Bibliával jelent meg, és arról beszélt, hogy mit jelentene, ha elítélnék. A teljes (világ)sajtót bejárta a története, amelyre alapozhatnak most a konzervatív lapok. Teljesen értelmetlen dolog volt az, hogy kiemelték a tömegből a bigott, ostoba felfogása miatt, hiszen ezzel csak teret adtak a nézeteinek. Aki büszkén gondolja azt, hogy a melegek bűnösök, és a társadalom egy beteg részéhez tartoznak, azok saját magukról állítottak ki bizonyítványt. Akik mások gyűlöletén keresztül értelmezik Jézus azon tanítását, miszerint szeresd felebarátodat, azok félreértelmezték a dolgokat. Nyilván megteheti ezt bárki, de legalább ne hirdetné, a hatóságok pedig mérlegelhették volna, hogy milyen hatása lesz egy ilyen pernek. Véleményem szerint hibát követtek el, hiszen csak azt a nézetet erősítették meg, hogy a nyugati demokrácia hanyatlik.

A másik eset egy jóval frissebb történet, Sam Brintont a nukleáris energia, valamint a fűtőanyag- és hulladékártalmatlanítási osztály vezetőjévé nevezték ki Amerikában. Ebben mi az érdekes? Az, hogy egy genderfluid drag queenről van szó, aki nyilvánosan mutatja be szexuális fantáziáit. Az egy másik dolog, hogy a világhírű MIT egyetemen végzett és komoly szakmai tapasztalattal rendelkezik, de mivel az interneten számtalan olyan fotó is fellelhető róla, amelyeken kutyának maszkírozott férfiakat vezet pórázon, ezért elég nehezen adható el az ő története a publikumnak. Véleményem szerint is hiba volt ez Bidentől, hiszen pontosan tudhatta, hogy mit fog ezért kapni a konzervatív oldaltól, sőt. Lehet, hogy még a liberálisabb oldalon is vannak sokan olyanok, akik meghökkentek a kinevezés kapcsán. Mindenkinek olyan szexuális fantáziája van, amilyet csak akar, de ezzel az emberek többsége nem szokott kérkedni, pláne nem úgy, ha vezető szerepre vágyik.

Persze lehet itt arról beszélni, hogy előremutató az, hogy az ember szexuális beállítottsága nem befolyásolja valakinek a kinevezését, de itt azért már messze nem csak arról van szó, hogy egy genderfluid embert neveztek ki ilyen szerepre. Én aztán nem vagyok konzervatív, de mégis úgy gondolom, hogy egy ilyen pozícióba olyan személyt kell, vagy legalábbis érdemes kinevezni, aki nem támadható könnyen, és még ha meg is van minden szükséges szaktudása, egyidejűleg vállalhatónak is kell lennie, hiszen mégiscsak képvisel valamit, egy intézményt, egy hivatalt. Mert az ember nem választja meg, hogy homoszexuális-e éppen, vagy sem, de azt igen, hogy kiáll-e pózolni félmeztelenül három kutyamaszkot hordó férfival, akiket pórázon vezet.

És hogy emiatt mégis miért veszett el a nyugati világ? Azért, mert egyes emberek buta döntéseket hoznak? Akkor fel lehetne hozni Orbánt és kormányát mint példát, pedig mi aztán már aligha mondhatjuk el magunkról, hogy mentalitás tekintetében a nyugathoz tartozunk. Itt a kormánypárt legfőbb politikája a korrupció (lopnak, csalnak, hazudnak), teljesen hülyének nézi magyarok tömegeit és egymás ellen hergel mindannyiunkat. Melyik a rosszabb? Az, hogy egy talán nem túlságosan jól mutató, ámde szakmailag kifogásolhatatlan embert neveznek ki egy hivatal élére, vagy pedig az, hogy egy kormányfő maffiarendszert épít ki és szétlopja az országát? Én úgy vélem, hogy utóbbi a valódi probléma, nem pedig az, hogy ki mit idézget a Bibliából, vagy pedig kivel pózol egy fotón. Bár felfogná mindenki ebben az országban, hogy a hallgatásunk a legnagyobb gátja annak, hogy valaha is valódi demokrácia ereszthessen gyökeret ebben az országban. Érdekes, hogy a fenti két eset kapcsán kegyetlenül fel tudunk háborodni, bezzeg akkor csendben maradunk, amikor Orbán Mészáros Lőrinc (azaz a saját) nevére íratja a fél országot. Ez rendben van?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.