Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy marék molylepkébe is több morális tartás szorult

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csepp a jobboldali fideszes morális fölény orrfacsaró bűzét árasztó pöce gödrében, de azért egy jóval fontosabb csepp annál, mint amennyire az ellenzék elengedte azt, hogy összehangoltan, következetesen üssék a témát, és ne hagyják elsikkadni.

„A büntetőjogi felelősség megállapítása folyamatban van, a nyomozó hatóság vizsgálatot folytat, ezt követően az ügyészség és a független bíróság dolga eldönteni, hogy milyen következményekkel jár a kérdésében hivatkozott ügyben tanúsított magatartás”

– ezt bírta kipréselni magából Szabó Tímea kérdésére adott írásbeli válaszában Répássy Róbert, Varga Judit legújabb alattvalója és beosztottja, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a Fidesz aktuálisan legnagyobb korrupciós botrányáról, a Völner-ügyről.

A Párbeszéd politikusa a legfőbb ügyész után az Orbán nevű embert is megkérdezte arról, hogy milyen személyes felelősség terheli azért, hogy egy kutatás szerint Magyarország immár az EU második legkorruptabb országa. Szabó ugyanazokat a kérdéseket tette fel a miniszterelnöknek is, mint Polt Péternek, kiegészítve eggyel, amely azt firtatta, hogy a Schadl–Völner-ügyben (amihez alighanem Tóninak, Barbarának és Ádámnak is köze van) miért nem vállalja Varga Judit igazságügyi miniszter a felelősséget. A felcsúti istenkirálynak címzett kérdések így szóltak:

  • Milyen személyes felelősség terheli Önt a korrupciós helyzet romlásában?
  • Mit tesz azért, hogy Magyarországon csökkenjen a korrupció?
  • Milyen következménye lesz a Schadl-Völner-Varga botránynak?
  • Miért nem vállalja Varga Judit a felelősséget a botrányban betöltött szerepéért?

Már-már szánalmas leírni is, annyira magától értetődő: az Orbán nevű természetesen nem válaszolt. Ő nemcsak nőügyekkel, üzleti ügyekkel nem foglalkozik, de azzal sem, hogy ha kérdezik, akkor válaszol. Helyette Varga Judit az ügyészség által hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner Pált helycserés támadással váltó Répássy Róbert államtitkárt bízta meg a válaszadással. A korábban leselejtezett, ám a lebukásos kényszerhelyzet okán újra üzembe helyezett Répássy pedig válaszolt.

Zárójel. Ez nem mellesleg az a Répássy, aki még süldőkorában, a tizenkét éve elmúlt nyolc év idején Szijjártó Péterrel vállvetve toporzékolt a Gyurcsány-Dobrev család budai otthona előtt, és rendületlenül verte félre a harangokat, amiért a volt miniszterelnök a vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel a II. kerületi ingatlant, hogy ne kelljen luxusadót fizetnie. Aztán amikor Dobrev Klára kilépett a házból és megismételte a gyengébbek kedvéért azt a közismert tényt, miszerint a férje vagyonnyilatkozatában azért nem szerepel az ingatlan, mert az az övé, és természetesen be fogják fizetni a luxusadót, akkor a két bátor észrevétlenül elsunnyogott a helyszínről. Ma már sem Répássy, sem Szijjártó nem veri magát a földhöz amiatt, hogy a 12 éve regnáló miniszterelnök gyalázatos vagyonnyilatkozata a templom egeréével fut versenyt százon, miközben a regnáló miniszterelnök famíliája kihízta a 2010 előtti nyomort, és már alig van köztük olyan, aki ne lapátolt volna össze tíz-százmilliós, milliárdos vagyonkát, csak ennek a szerencsétlennek nincs egy fillér megtakarítása. Zárójel bezárva.

Répássy láthatóan hamar felnőtt a cinikus, arrogáns feladathoz, amit Varga Judit, vagyis a pártszolgálat megkövetel tőle, úgyhogy válasz gyanánt eldicsekedett azzal, hogy nem ismeri a Transparency International Korrupció Érzékelési Index alapjául szolgáló adatokat, de feltételezi, hogy Szabó Tímea nem a Városháza-ügyre vagy a Mocsárosdűlőt övező alkudozásokra gondolt, mert ezekben az ellenzéki szövetség viselt dolgairól van szó, márpedig

a baloldali politikusok soha semmiért nem vállalják a felelősséget.

Arról, amire a konkrét kérdés vonatkozott, miszerint miért nem vállalja a politikai felelősséget Varga Judit, nem sikerült válaszolni a nagy balra mutogatásban, ellenben egyértelműen a Fidesz morális fölényeként definiálta, hogy Völner Pál azonnal lemondott az államtitkárságról, amint vele szemben bűncselekmény gyanúja merült fel. Vagyis a NER által megkövetelt aljasság jegyében levezette, hogy majd akkor csökken korrupció, ha Szabó Tímea szövetségesei is hasonló következetességgel vállalják a felelősségüket a velük szemben megfogalmazódott bűncselekmények gyanúja miatt. Summa summarum, a Schadl–Völner–ügyben indult büntetőeljárás azt bizonyítja, hogy

Magyarország demokratikus jogállam, a törvény előtt mindenki egyenlő, a törvények mindenkire vonatkoznak és mindenkinek be kell őket tartani.

Csak az elgurult gyógyszereim keresgélése akadályozott meg abban, hogy előtúrjam a Völner-ügy kirobbanása után közvetlenül írt eszmefuttatásaimat, amelyekben kifejeztem abbéli meggyőződésemet (nyilván nem voltam ezzel egyedül), hogy a Polt Péterek és Varga Juditok fejétől bűzlő magyar jogállamban, ahol a korrupciót nem felszámolták, hanem törvényesítették, Völner kenőpénzes zacskóiból hogy lehetett egyáltalán ügy. Hát itt a válasz. A Völner-ügy a kirakat, a Brüsszel felé mutogatható szimulációs vitrin, amellyel megpróbálják bizonyítani, hogy itt kézzel-lábbal fellépnek a korrupt gecik ellen, akkor is, ha azok fideszesek, küldjétek a zsetont, mert dübörög a jogállam. Persze miután Gulyás Gergelynek az orrcimpája rezdülése és a szeme rebbenése nélkül ráfért az arcára, hogy Magyarország a szabadság, a demokrácia és a jogállamiság iránt leginkább elkötelezett ország az EU-ban (!!!!!), Répássy hablatyolása már csak hab a tortán. Az Európai Unió legvirágzóbb jogállamában Völner Pál utódja nem szégyelli azt állítani, hogy a Völner-ügy valójában a Fidesz morális fölényét bizonyítja. Aligha arra gondolt, hogy a Fidesz maga a megtestesült, állami szintre emelt, rendszerszinten működtetett korrupció, amelyből csak azok maradnak ki, akik még ahhoz is hülyék, hanem arra, hogy bezzeg a baloldalon nincs következménye a disznóságoknak.

Akkor röviden beszéljük meg ezt. Ennek a baloldali politikusok soha semmiért nem vállalják a felelősséget beszólásnak nem csak az kölcsönöz némi gusztustalan bájt, hogy Répássy adós maradt azoknak a baloldali (helyesen: nem fideszes, ellenzéki) politikusoknak a listájával, akiket Polt Péter gyanú alá helyezett, vagy akik ellen vádat emelt, és akik ennek ellenére még mindig rontják a magyar közélet levegőjét. Ellenben olyan fideszesekről tudok, akik szabadlábon biztosítják a Fidesz kétharmadát a parlamentben úgy, hogy közben büntetőeljárás folyik ellenük, és úgy, hogy nemcsak gyanúsítják, de vád alá is helyezték őket. Boldog István és Simonka György nyugodtan magára veheti. Ehhez képest előjönni az el nem adott Városháza ügyével, amelyben eddig a sajtópereket futószalagon elveszítő fideszes karaktergyilok média fogalmazott meg vádakat, és amely Városházának az eladása sem lett volna bűncselekmény, miután sehova nincs leírva, hogy a Városházát nem lehet eladni, nem kicsit kínos. 

Répássy Varga Judit stílusát tükröző válasza azért is gusztustalan, mert ugyanazon a napon, amikor ő ezt a válasznak nem nevezhető választ kipréselte magából, Gér Mihály, a Párbeszéd politikusa, az ellenzéki összefogás Pest megyei 10. választókerületi képviselőjelöltje visszalépett a jelöltségtől. Gér 2016-ban, az Andrássy úton gázolt el egy párt. A bíróság jogerős ítélete szerint nem volt vétkes a balesetben, ám a baleset után egy privát Facebook-csoportban embertelen megjegyzéseket tett az áldozatokról és a baleset körülményeiről. Nem bűncselekménnyel gyanúsítják, nem folyik ellene büntetőeljárás, de vállalta az erkölcsi felelősséget azért, mert úgy nyilvánult meg, ahogyan emberek képviseletére vállalkozó jelölthöz az nem méltó.

Ezzel szemben a Völner-ügyben eddig senki sem vállalt semmilyen felelősséget, sem a sajtó elől sértetten menekülő, röhejes testcselekhez folyamodó Varga Judit, sem maga a főgyanúsított, aki képviselő a mai napig, aki azt állítja, hogy ártatlan, semmi köze semmihez, és még a lehallgatása is törvénytelen volt. Szóval mindent összevetve ja, Völner Pált lehet mutogatni, miután az Európai Unió Bírósága az imént kihirdette az ítéletet a jogállamtipró, korrupt Orbán-kormány felett. Hogy Völner egykori, Répássy jelenlegi főnöke, aki semmit nem tud arról, hogy a minisztériumában mi folyik, majd verhesse földhöz magát, és tolhassa a boszorkányüldözéses, kettős mércéről szóló együgyű mantráját (erről kicsit később).

Addig is egyrészt egyetértek Répássyval abban, hogy a baloldal (helyesen: ellenzék) valóban tehetne a korrupció csökkentéséért. Például úgy, hogy megnyeri az áprilisi választást. Ehhez persze az is kellene, hogy napirenden tartsák a Völner-ügyet akkor is, ha Nyergesújfaluban áldott jó embernek ismerik Kenőpénzes Pált. Másrészt a kérdés az asztalon maradt: Orbán, Varga és Répássy szerint milyen személyes felelősség terheli őket a magyarországi korrupciós helyzet romlásában, és Varga Judit mikor vállalja a felelősséget a Völner-botrányban betöltött szerepéért? Addig maradjunk annyiban, hogy ezt a morális fölényt még egy marék molylepke is röhögve megugorja. Ha a Völner-ügy a Fidesz morális fölényének és annak bizonyítéka, hogy Magyarország jogállam, akkor nekünk harangoztak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.